Timo Bult Timo Bult
09/05/2020 11:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2020 11:15

Bitcoin (BTC) miners na halving niet meer de grootste verkopers van bitcoin, Willy Woo legt uit

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) miners na halving niet meer de grootste verkopers van bitcoin, Willy Woo legt uit

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens de bekende crypto-analist Willy Woo kan de bitcoin (BTC) koers na de halving met meer verkoopdruk te maken gaan krijgen. Dit komt volgens hem doordat de bitcoin futureshandel vanaf dan de grootste verkoopdruk veroorzaakt en niet meer de bitcoin miners.
Nog iets meer dan twee dagen en dan is het zover. Dan vindt de derde bitcoin halving plaats. Dit automatische mechanisme dat in het Bitcoin-protocol zit ingebouwd zorgt er onder andere voor dat de inflatie van bitcoin beperkt blijft. Volgens Willy Woo zal de komende halving ervoor zorgen dat miners niet langer de grootste verkopers van bitcoin zullen zijn. Hij schreef in een tweet:

Na deze 2020 halving zullen miners niet langer de grootste verkopers van Bitcoin zijn. Het zal de dageraad zijn van de crypto-exchanges als de grootste verkopers.

De grootste verkoopdruk op Bitcoin zal binnenkort komen van exchanges die hun BTC fees verkopen voor fiat.


Woo vergelijkt de exchanges met de belastingdienst die belasting int in de vorm van handelskosten. Elke handeling kost een klein beetje BTC, die de exchange vervolgens op de markt voor fiat verkoopt. Woo legt verder uit:

Dit is heel anders dan handelaren die kopen of verkopen. Als we zeggen dat handelaren ‘kopen’ of ‘verkopen’, is dit een mythe. Elke transactie wordt gematched, elke transactie heeft een koper en een verkoper. (Als we zeggen dat de markt koopt of verkoopt, bedoelen we eigenlijk slim geld koopt of verkoopt.)


Volgens Woo zijn er twee vormen van verkoopdruk die niet worden gematched: Miners die hun bitcoin verkopen, hier is de geïnde verborgen belasting de monetaire inflatie die dit teweegbrengt. En ten tweede is er dus de verkoopdruk vanuit de hoek van exchanges. In een klein voorbeeld laat Woo zien:

Met de opkomst van BitMEX en nu sterke concurrerende futures-exchanges die allemaal dagelijkse handelsvolumes van miljarden dollars opdrijven, ziet het plaatje er als volgt uit:

1800 BTC/dag van miners voor halving
900 BTC/dag van miners na halving
1200 BTC/dag vanuit exchange fees


Het resultaat is volgens Woo dat het door de verkoopdruk moeilijker is voor de koers om te stijgen:

Als we denken dat Bitcoin moet stijgen om $1T te overschrijden en vervolgens $10T marktkapitalisatie om een deuk in de wereld te maken (ik ben een van hen), dan vertraagt futures trading deze visie. Vertraagt de stijging, verhoogt de volatiliteit.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie