Timo Bult Timo Bult
29/01/2021 15:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2021 15:32

Bitcoin (BTC) shorters gaan voor honderden miljoenen dollars 'rekt' met dank aan Elon Musk

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) shorters gaan voor honderden miljoenen dollars 'rekt' met dank aan Elon Musk

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Elon Musk, de man achter autofabrikant Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, zorgde vanmiddag met een kleine aanpassing op zijn Twitter-account voor een flinke opschudding! De bitcoin (BTC) koers steeg namelijk bijna $6.000 in waarde nadat Musk zijn Twitter bio aanpastte naar enkel “Bitcoin.” Deze plotselinge prijsstijging zorgde de afgelopen uren voor flinke pijn bij traders die short waren op BTC.
Uit data van Bybt blijkt dat een groot deel van de futureshandelaren op de bitcoin markt verdere dalingen verwachtten. Gisteren stonden er namelijk $800 miljoen short posities open tegen $500 miljoen in long posities (bullish). Door de actie van Musk kreeg de markt opeens een flinke bullish golf te verwerken.
De afgelopen 24 uur gingen shorters voor $870 miljoen ‘rekt.’ Over de afgelopen 12 uur zagen de traders $689 miljoen verdampen. Traders op Binance vingen de grootste klappen. Sinds de actie van Musk verdampte daar $103 miljoen met het grootste deel daarvan binnen de eerste 10 minuten:

“Wanneer een enkel woord $57 miljoen liquideert aan shortposities op Binance binnen 10 minuten.”


Het door Musk ingezette spektakel is een vervolg op een groter verhaal omtrent GameStop aandelen en grote Wall Street beleggers die miljarden dollars verloren door een grote actie van WallStreetBet. Zij begonnen massaal GameStop aandelen te kopen, een aandeel dat zeer veel short posities zag.
Naast bitcoin zag ook de meme coin Dogecoin (DOGE) een enorme stijging. De altcoin stond op een zeker moment 1000% in de plus nadat WallStreetBets ook DOGE als doelwit van zijn positieve actie bestempelde.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie