Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) ter waarde van $113.000 gestolen van podcastpresentator door phishing

Eric Savics, die je misschien kent van de podcast “The Protocol Podcast” is zijn gehele bitcoin (BTC) verzameling van 12 bitcoin, ter waarde van $113.000 kwijtgeraakt door een phishing-aanval. Dit kwam doordat hij per ongeluk een verkeerde versie van de KeepKey Bitcoin wallet had gedownload en op deze manier een virus binnenhaalde. Hij gaf aan de coins over een periode van zeven jaar te hebben verzameld.

Savics was al sinds 2013 bezig met het verzamelen van bitcoin. Op een dag heeft hij de KeepKey Bitcoin client op zijn computer gedownload en wilde ook hun app downloaden. Nadat hij de app uit de Google Chrome store had gedownload, gebruikte hij de recovery phrase van zijn wallet om in te kunnen loggen, waarna al zijn coins gestolen waren. Deze phrase kan je normaal gebruiken om je wallet te herstellen. Dit is dus een soort wachtwoord voor je wallet.

- Advertentie -

Hij heeft nog geprobeerd om aan zijn volgers te vragen of iemand hem zou kunnen helpen, maar helaas tevergeefs. Als je opgelicht bent en er zoiets gebeurt is, is een transactie niet meer terug te halen. Hij tweette: “Al mijn Bitcoin zijn van mij gestolen in een hardware wallet phishing-zwendel. Heeft iemand ooit met succes gestolen Bitcoin opgehaald? Alle hulp of begeleiding wordt op prijs gesteld,”

Jameson Lopp, CTO van Casa, een security software bedrijf heeft ook gereageerd op de tweet. Hij zei: ‘ Gecondoleerd; voer nooit een seed-zin in op een computer.”

 

Toch had Savics het kunnen weten zegt hij. Hij had op de website namelijk een foutje gevonden. Hij zei: “Kijk naar deze schermafbeelding, ik merkte het nu pas. Maar de oplichters speldden phrase verkeerd”

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.178,24 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.178,24 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...