Timo Bult Timo Bult
17/08/2021 11:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2021 11:05

Bitvavo noteert morgen Polkadot (DOT) broertje Kusama (KSM): Een introductie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitvavo noteert morgen Polkadot (DOT) broertje Kusama (KSM): Een introductie

Foto: Bitvavo

Morgen noteert de populaire Nederlandse cryptocurrency exchange Bitvavo maar liefst 10 nieuwe altcoins. Crypto Insiders lichtte gisteren al het topje van de sluier op en onthulde vijf van de 10 cryptocurrencies die zullen worden toegevoegd. In dit artikel belichten we de derde altcoin die Bitvavo gaat toevoegen; Kusama (KSM). Wil je er vroeg bij zijn maar heb je nog geen Bitvavo account? Volg deze link en krijg de eerste €1.000 aan handelskosten helemaal gratis.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat hebben Kusama (KSM) en Polkadot (DOT) met elkaar te maken?

Dat is een goede vraag! Kusama is een netwerk dat nauw verbonden is aan Polkadot omdat Kusama als het ware een zandbak is voor Polkadot-ontwikkelaars. Zij kunnen er nieuwe projecten testen en bewijzen dat alles naar behoren werkt alvorens ook op Polkadot te lanceren. Kusama komt in veel opzichten overeen met Polkadot. Wel heeft Kusama iets minder strenge regels als het op governance aankomt.

Ontwikkelaars krijgen dus meer flexibiliteit om hun project op Kusama te testen. Maar net als Polkadot heeft het netwerk twee soort blockchains; de Relay Chain waarop transacties worden bevestigd en vereeuwigd, en parachains. Die kunnen worden aangepast om aan specifieke vereisten te voldoen voor een specifiek doeleinde. Hierdoor is Kusama dus net als Polkadot een netwerk dat voor allerlei specifieke use cases ingezet kan worden.

De Relay Chain is de hoofd-chain. Het draait op een combinatie van proof-of-stake (PoS) en nominated proof-of-stake (NPoS). Kortom, de native crypto van het project, de altcoin die Bitvavo dus gaat toevoegen, kan men staken. Zo help je het netwerk beveiligen waarvoor je een beloning ontvangt. Daarnaast draag je bij aan de governance van het netwerk.

In juni kwam Kusama nog in het nieuws. Toen voltooide het namelijk zijn allereerste parachain veiling. Maar liefst 15.000 KSM bezitters hadden meer dan 500.000 KSM tokens, ter waarde van destijds zo’n $100 miljoen, vastgezet om Kurara te laten winnen. Lees in dit artikel meer.

Bitvavo is een Nederlandse exchange met een overzichtelijk platform. Het maakt op Bitvavo niet uit uit welk hout je gesneden bent, het biedt aan iedereen (dus ook beginners) de tools om het handelen in crypto een eitje te maken. Daarnaast behoren de handelskosten ook nog eens tot de laagste van de markt. Nog een reden waarom Bitvavo zo populair is, zijn de betaalmogelijkheden. Men kan namelijk gemakkelijk crypto kopen via iDeal en SEPA. Ook zal je de klantenservice gewoon in het Nederlands kunnen benaderen. Een goede plek om te beginnen dus! (Tip: Met deze link krijg je de eerste €1.000 aan handelskosten gratis).

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie