Timo Bult Timo Bult
11/02/2023 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2023 07:04

Uniswap stemt toch voor lancering op BNB Chain

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: AF11std/Shutterstock

De kogel is door de kerk: het decentrale handelsplatform (DEX) Uniswap zal ook lanceren op de BNB Chain! Deze beslissing ging gepaard met een hoop hectiek, vooral omtrent het vraagstuk welke bridge het platform hiervoor zal gebruiken. Daarnaast had durfkapitalist Andreessen Horowitz (a16z) een enorme vinger in de pap als grootste investeerder in Uniswap.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Uniswap zal ook op BNB Chain lanceren

Enkele dagen geleden was nog in het crypto nieuws te lezen hoe a16z tegen de stap van Uniswap stemde. Het stemproces vond plaats onder de paraplu van Uniswap DAO waar tokenhouders hun stem konden laten horen. Ondanks de weerstand vanuit de grote durfkapitalist, stemde de community uiteindelijk alsnog voor.

Het grote vraagstuk was welke bridge zou worden gebruikt. Een bridge is een connectie tussen verschillende blockchain-netwerken waarmee het mogelijk wordt om tokens tussen netwerken te verplaatsen.

A16z is een investeerder in LayerZero, wat zo’n brug is. Echter was die brug geen onderdeel van het voorstel, dat was namelijk Wormhole. Daarom stemde de durfkapitalist ook tegen, maar tevergeefs. Uiteindelijk wonnen de ja-stemmers met bijna 66% van de stemmen.

Uniswap wil snel lanceren op BNB

De community lijkt in te zien dat er niet al teveel tijd is voor Uniswap om op BNB Chain te lanceren. Dit komt volgens CoinDesk vanwege het verlopen van bepaalde licenties. Hierdoor zouden concurrenten de code van Uniswap simpelweg kunnen kopiëren en deze zelf op BNB Chain lanceren.

Robert Leshner, oprichter van crypto leenplatform Compound, stemde voor het voorstel. Opvallend, want Leshner is zelf ook een investeerder in LayerZero, de concurrent van Wormhole. Tegen CoinDesk zei hij het volgende:

“Ik denk dat het mogelijk is dat ik anders zou hebben gestemd als er nog vijf maanden de tijd waren om dit in te zetten, maar elke vertraging bij het inzetten van Uniswap brengt zijn marktpositie in gevaar,”

Al met al goed nieuws dus voor BNB Chain, die er met deze stemming weer een grote speler bij krijgt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie