Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
27/03/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2019 06:00

WhatsApp gebruiken om cryptocurrencies te versturen met Wuabit

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
whatsapp_gebruiken_om_cryptocurrencies_te_versturen_met_wuabit

Het wordt binnenkort mogelijk om cryptocurrencies via WhatsApp te versturen. Wuabit werkt aan een bot die je via de app opdrachten kan geven om bijvoorbeeld betalingen te doen. Wuabit deed de aankondiging in een blogpost op Medium.
Het ontwikkelaarsteam tracht het gebruik van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC), litecoin (LTC), ethereum (ETH) en bitcoin cash (BCH) nog makkelijker te maken. De Wuabit bot wordt namelijk als een contact toegevoegd waarna je de bot opdrachten kan geven via een standaard WhatsApp-chat.
Zo kan je een berichtje sturen met daarin “Send 0.02 BTC to Hans”, de bot zorgt er vervolgens voor dat de transactie goed verloopt. Er zitten echter nog een aantal haken en ogen aan het idee. Men maakt zich bijvoorbeeld vooral zorgen om de veiligheid van het systeem.
Naast het feit dat allebei de gebruikers een Wuabit wallet aan moeten maken, lijkt het systeem zo op het eerste gezicht niet helemaal veilig. Ondanks het feit dat de meeste telefoons beveiligd zijn met een pincode of vingerafdrukscanner, is het vrij gemakkelijk om de cryptocurrency in de Wuabit wallet te stelen wanneer je eenmaal in de telefoon zit. Er worden namelijk geen beveiligingsvragen gesteld zodra je een transactie-opdracht naar de bot stuurt.
Dergelijke ontwikkelingen kunnen de adoptie van cryptocurrency versnellen. Zo heeft WhatsApp meer dan 1,5 miljard gebruikers, voor wie deze service beschikbaar wordt. Echter klinkt het in dit geval misschien makkelijker dan het eigenlijk is, aangezien beide partijen alsnog een wallet aan moeten maken. Toch zal elk beetje helpen om de adoptie van cryptocurrency verder te stimuleren.
De wallet van Wuabit zit op dit moment nog in de ontwikkelingsfase. Het zit nu naar verluidt in een fase waarin BTC kan worden verzonden en ontvangen in de wallet. Later wil het team van Wuabit ondersteuning voor de eerder genoemde cryptocurrencies toe gaan voegen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie