PremiumCrypto-analyse DAR: is crypto-gaming de toekomst?

DAR is in de afgelopen periode met maar liefst 36% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijke fundamentele redenen waarom de koers van deze cryptocurrency is gestegen en analyseren we de DAR koers zodat je een juiste beslissing kunt maken om de coin te kopen of te verkopen.

De crypto-markt is ondertussen een beetje gaan liggen. De koersen stijgen niet heel hard meer en iedereen is kerst aan het vieren. Toch zijn er nog mooie uitschieters! Een daarvan is Mines of Dalarnia (DAR). Deze coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 10%. In de afgelopen zeven dagen steeg de koers nog harder. In die periode mochten investeerders namelijk 36% bijschrijven; een prachtig resultaat. Door de stijging staat de crypto op de 261e plaats op basis van de marktwaarde.

Wat is Mines of Dalarnia?

Mines of Dalarnia is een op blockchain gebaseerd actie avonturenspel. In het spel worden procedureel levels gegenereerd. De speler kan in deze levels delven naar verschillende mineralen. Hiermee kunnen ze hun skills en uitvoering verbeteren. Gamers kunnen met deze mineralen ook verschillende stukken land huren van een landeigenaar om weer naar nieuwe zeldzame en unieke materialen te zoeken. 

De ontwikkelaars achter het spel hebben wel aangegeven dat ze de nadruk niet willen leggen op een play-to-earn mechaniek maar meer op het ‘fun’ gedeelte van het spelen. Zij willen ervoor zorgen dat de speler zowel veel lol heeft in het spelen van het spel als in de tokenomics en economics van het spel.

Waarom stijgt DAR in waarde?

De stijging van de afgelopen periode zou een aantal oorzaken kunnen hebben. Een daarvan is wellicht deze aankondiging van een paar dagen geleden. In de aankondiging is een linkje geplaatst naar een YouTube video. In deze video tonen de makers nieuwe (pre-alpha) gameplay van het spel. Deze video kan ervoor gezorgd hebben dat mensen weer enthousiast werden over het spel en hebben ze extra tokens bijgekocht. 

Een volgende mogelijke reden is hun meest recente samenwerkingen, zoals met de Binance NFT Marketplace. Door middel van deze samenwerking wist Binance een metaverse non-fungible token (NFT) mysterybox samen te stellen. Kopers van deze box kregen verschillende NFT’s voor metaverse games als My Neighbor Alice en The Sandbox, maar dus ook voor Mines of Dalarnia. Kopers maakten ook nog eens kans op een hoofdprijs van $120.000. Deze actie zal ongetwijfeld ook voor extra aandacht gezorgd hebben voor het spel van DAR.

Technische analyse

De koers van DAR bewoog in de afgelopen weken in een harde trend neerwaarts. Gelukkig wist de koers hier uiteindelijk toch uit te breken en zoekt sinds dat moment ook de weg naar boven op. Door steeds nieuwe hogere bodems en hogere toppen te maken, beweegt de koers in een trapvorm langzaam verder omhoog. De eerstvolgende weerstand ligt rond de $2,80. Mochten we dit niet redden, maar juist omlaag gaan, ligt er flinke steun rond de $2,32. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Of het nieuws nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in DAR? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook zullen hier additionele technische analyses gedeeld worden door een van onze analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

© Coverimage door Shutterstock

Laatste Nieuws

Volgende artikel