PremiumIMX koers-analyse: Samenwerking met grote naam zorgt voor vuurwerk

IMX is vandaag met maar liefst 27% gestegen. In dit artikel kijken we naar mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptovaluta in waarde is gestegen en analyseren we de IMX koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om IMX te kopen of verkopen.

Een van de grootste winnaars van de dag is Immutable X (IMX). Deze cryptocurrency steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 27%. Over de afgelopen zeven dagen zagen we een stijging van ongeveer 32%. Door de stijging wist IMX net aan een plekje te bemachtigen in de top 100 en komt binnen op plek 100.

Wat is Immutable X?

Immutable X wil de eerste Layer-2 oplossing zijn voor het schaalbaarheidsprobleem voor non-fungible tokens (NFT) op Ethereum (ETH). Volgens Immutable X lost hun blockchain ook problemen op zoals lage schaalbaarheid, een slechte gebruikerservaring en ontwikkelaarservaring. Op Immutable X kunnen gebruikers namelijk direct traden, is er grote schaalbaarheid en betalen gebruikers geen gas fees voor het minten en traden van NFT’s zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring.   

Waarom stijgt IMX in waarde?

Een mogelijke reden van de stijging zou dit bericht kunnen zijn van het team van Immutable X op Twitter. Hierin wordt aangegeven dat zij een samenwerking zijn aangegaan met Gamestop ($GME). Met deze samenwerking wilt Immutable X Gamestop helpen bij het opzetten van een NFT marktplaats. Wat deze samenwerking precies gaat inhouden is vooralsnog onduidelijk. Het zou mogelijk kunnen dat Gamestop NFT’s van of voor bepaalde games die zijn verkopen gaan uitgeven.

Dat Gamestop iets met NFT’s wilde gaan doen was al tijden bekend, maar met wie wisten we nog niet. Er gingen geruchten over een samenwerking met Loopring (LRC). Toch lijkt het dat dit niet het geval is.

Technische analyse

Op de grafiek van IMX zijn duidelijk steun- en weerstandslijnen te tekenen. De neerwaartse weerstandslijn is door de stijging van vandaag overtuigend doorbroken. Deze uitbraak kruiste een weerstandslijn die was gevormd door de bodems van begin dit jaar. Dat de koers hier doorheen wist te breken was een bullish teken. Dit kwam natuurlijk doordat er vandaag er goed nieuws uit was gekomen over een samenwerking met een grote partij. Wat ook opvallend is, is dat de oude steun van eind vorig jaar nu precies als weerstand fungeerde. De koers kwam hier precies tegenaan voordat we weer even terug zakte. Dit zal een volgend niveau zijn waar we eventueel moeite mee kunnen krijgen. Bij een retest van de steunlijnen waar de koers vandaag doorheen wist te breken zou het mogelijk een kans bieden om in te stappen.  

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in IMX? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel