PremiumLPT koers-analyse: Notering Binance zorgt voor stijging

LPT heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 5%. In deze rubriek kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om LPT te kopen of juist te verkopen.

Helaas is het overgrote deel van de markt rood gekleurd. Toch zijn er een aantal coins die toch een paar procent groen laten zien. Een daarvan is Livepeer (LPT). De coin wist in de afgelopen 24 uur met 5% te stijgen. Over de afgelopen zeven dagen zagen we een stijging van maar liefst 40%. Door de stijging staat Livepeer op de 107e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Livepeer?

Livepeer is een gedecentraliseerd op Ethereum (ETH) gebaseerd livestream platform en wil graag een op blockchain gebaseerd economisch verantwoord alternatief zijn voor alle gecentreerde bestaande en nieuwe omroepen. Ontwikkelaars kunnen middels Livepeer verschillende video streaming applicaties bouwen. 

Waarom stijgt LPT in waarde?

Een mogelijke reden van de stijging zou dit bericht kunnen zijn van Binance U.S. Hierin wordt aangegeven dat het nu ook mogelijk is om LPT te verhandelen op het platform van Binance U.S. Dit is natuurlijk erg goed voor het project. Door deze listing krijgen ook de Amerikaanse gebruikers van Binance toegang tot de cryptocurrency. De coin werd al op het internationale platform aangeboden maar nu dus ook voor alle Amerikanen.

Een listing op een grote exchange kan er altijd voor zorgen dat de koers hard stijgt, zoals in deze instantie ook gebeurd is. Dit komt doordat er ineens veel nieuwe handelaren de mogelijkheid krijgen een coin te verhandelen. Dit zorgt er weer voor dat er veel volume en vraag naar de coin komt in een korte tijd. 

Technische analyse

Op de dagelijkse grafiek is er op het moment een erg smalle en steile opwaartse trend te zien. Mocht deze doorzetten dan kan deze trend ons zo naar de weerstand op de $39,29 brengen. Hier zal het interessant worden. Wanneer we dit niveau doorbreken heeft de koers een erg mooie basis om eventueel terug steun op te vinden. Mochten we hier niet doorheen kunnen breken dan zullen we eerst nog naar beneden gaan.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in LPT? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel