Wat is de potentie van Blockchain?

Dit is de algemene guide over “Waar kan ik Bitcoin en andere cryptocurrency kopen?”. In deze guide leer je binnen 3 minuten alles wat je moet weten over waar je crypto kan open en wat de verschillende methodes zijn. Mocht je meer willen leren over Bitcoin en crypto. Lees dan een van onze andere guides in de Crypto Academy. 

Waar kan ik Bitcoin en andere cryptocurrency kopen?

Er zijn verschillende manieren om cryptocurrencies te kopen. Belangrijk hierin is wat je uitgangspunt is. Als je fiduciair geld hebt (hiermee wordt fiat geld bedoeld dat zijn waarde niet ontleend aan het materiaal waaruit het is gemaakt) zoals euro’s of USD werkt dit anders dan dat je al een bepaalde crypto valuta hebt.

Waar bitcoin kopen met iDeal

Waar moet je op letten als je Bitcoin wilt kopen? Bij welke vertrouwde partner in de industrie sla je veilig Ethereum in? Klik naar onze kooppagina’s voor het antwoord op deze vragen omtrent meer cryptocurrencies dan alleen Bitcoin en Ethereum en voor meer praktische tips wat betreft het kopen van cryptocurrency.

Bitcoin en altcoin kopen op een exchange

Op alle exchanges is het mogelijk om cryptocurrencies te kopen met andere crypto valuta. Gebruikers doen dit voornamelijk om het verhandelen of om het eenvoudigweg omzetten. Vaak kan er een breed scala aan cryptocurencies gekocht worden. Exchanges worden ook door veel mensen gebruikt om hun crypto kapitaal op te bewaren. Naarmate de waarde stijgt is het veiliger om je kapitaal in een externe wallet te bewaren. Voorbeelden van bovenstaande exchanges zijn Binance en Bittrex.

Bitcoin kopen op Binance

Er zijn ook exchanges die een flat koppeling hebben. Dat wil zeggen dat je er met fiduciair geld terecht kan om cryptocurrencies te kopen. Daarnaast kan je er ook je cryptocurrencies verhandelen voor andere crypto valuta. Dit kan op deze exchanges goedkoper dan bij een ‘broker’ die later op de pagina worden toegelicht. Nadeel is echter dat het kopen van cryptocurrency met fiat geld enige tijd kan duren. Je moet je als gebruiker vaak ook volledig identificeren middels paspoort of rijbewijs voordat je een rekening kunt openen. Nog een beperking is dat je met je euro’s vaak alleen Bitcoin kan kopen die dan als uitgangspunt wordt gebruikt om andere coins te kopen. Een voorbeeld van een exchange met fiat koppeling is Kraken.

Hoe crypto kopen bij een broker?

Brokers zijn tussenpartijen die cryptocurrencies in grote hoeveelheden inslaan voor doorverkoop. Voordeel hier is dat het verkoopproces snel is en je vaak via iDeal kan betalen. Het nadeel is dat het vaak duurder is dan een exchange en er vaak een kleinere voorraad is dan bij exchanges. SATOS, Bitonic, Litebit en BTC direct zijn voorbeelden van brokers. Dat betekent niet dat deze brokers geen voordelen kennen. Een Nederlandse klantenservice kan zeker de eerste keer dat je Bitcoin of altcoin gaat kopen prettig zijn. Al is het alleen maar voor een gevoel van veiligheid en zekerheid bij je eerste aankoop.

Het is belangrijk om hierbij te vermelden dat huizenprijzen en aandelen niet in deze grafiek zijn meegenomen. Van aandelen kunnen we het nog begrijpen, maar waarom huizenprijzen niet worden meegenomen bij het berekenen van de geldontwaarding blijft een raadsel. In de supermarkt voelen we de daling van de koopkracht van onze euro al een beetje, maar de huizenprijzen spreken voor het gros van de mensen het meeste tot de verbeelding. Deze geldontwaarding is allemaal het gevolg van het rentebeleid van de Europese Centrale Bank en de geldprinterij van banken. In de bovenstaande grafiek zijn de gevolgen van Covid-19 nog niet eens meegenomen. Gedurende de coronacrisis is er echter al zoveel geld bijgeprint, dat onze koopkracht er de komende tijd waarschijnlijk flink op achteruit gaat. Kortom, sparen in de euro is een slecht idee en verschilt in principe niets van de glazen kralen in West-Afrika.

Bitcoin als oplossing voor de moderne glazen kralen

Dan is het nu tijd voor bitcoin; de oplossing voor de moderne glazen kralen. Het bijzondere aan bitcoin is namelijk dat het een vorm van geld is die door niemand kan worden bijgedrukt. In de code van het protocol is vastgelegd dat er slechts 21 miljoen in omloop komen en niemand kan daar iets aan veranderen. Bitcoin is daarmee het eerste goed ter wereld met een absolute schaarste. Er worden er 21 miljoen gemaakt en daarna is het keihard op.

Als je mag kiezen om te werken voor een vorm van geld die onbeperkt kan worden bijgedrukt (de euro) of voor een vorm van geld die door niemand kan worden bijgedrukt (bitcoin), dan is die keuze toch eigenlijk niet zo moeilijk? Toch vinden vele mensen het nog spannend om te investeren in bitcoin en dat is begrijpelijk. De digitale munt is op dit moment nog erg volatiel en op korte termijn kan de prijs flink schommelen. Als je uitzoomt en kijkt naar de lange termijn, dan doet bitcoin het fantastisch. Er is geen asset ter wereld die het in de afgelopen twaalf jaar beter heeft gedaan dan bitcoin.

De waarde van bitcoin zit in het netwerk. Zelfs de machtigste mensen ter wereld hebben niet genoeg macht om de code van bitcoin te veranderen. Na de scheiding van kerk en staat zou bitcoin weleens de scheiding van geld en staat kunnen bewerkstelligen. We kunnen ons nu misschien nog geen wereld voorstellen waarin ons geld niet van de staat afkomstig is, maar alles wijst erop dat bitcoin zijn weg naar de top door niemand laat stoppen. Qua eigenschappen is het de beste en meest betrouwbare vorm van geld die er bestaat en niemand kan daar iets aan veranderen.

Laat je niet van de wijs brengen door zogenaamde experts

Door de jaren heen hebben veel macro-economische grootheden het instorten van bitcoin voorspeld. Een uit het niets gecreëerde digitale munt kan toch geen waarde vertegenwoordigen? Een digitale munt moet ooit toch gehackt worden? Een digitale munt die slechts 7 transacties per seconde kan verwerken is toch veel te langzaam? Een digitale munt die de strijd aangaat met overheidsgeld moet toch verboden worden? Iedere keer weer komen dezelfde figuren met dezelfde kritieken op bitcoin. Al twaalf jaar lang zitten ze aan de verkeerde kant van de voorspelling. Al twaalf jaar lang bewijst bitcoin dat het wel degelijk waarde heeft en in een tijd waarin het geld met bakken tegelijk uit de printers komt blijft die waarde alleen maar toenemen.

Het probleem met deze zelfbenoemde experts is dat ze niet buiten hun eigen kaders en definities kunnen en durven te denken. Ze hebben de wereld hun gehele carrière vanuit een bepaalde invalshoek bekeken en daar past bitcoin niet in. Het leuke voor ons is dat deze mensen niet het monopolie op de waarheid hebben. De werkelijkheid laat zich niet vangen door definities. De werkelijkheid past zich niet aan definities aan en bitcoin is daar een mooi voorbeeld van. Laten we vooral de werkelijkheid bekijken en genieten van de manier waarop bitcoin zich in de werkelijkheid nestelt als de meest neutrale, betrouwbare en eerlijke vorm van geld die we ooit gehad hebben.

Bitcoin kopen

Ben je naar aanleiding van bovenstaand stuk enthousiast geworden om bitcoin te kopen? Dan vind je hieronder in onze vergelijker een overzicht van een aantal betrouwbare aanbieders. Waar dien je op te letten bij het vergelijken van aanbieders? Dat leggen we je graag uit op onze bitcoin vergelijken pagina.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.