Quantoz

Quantoz is een Nederlandse FinTech die bedrijven helpt om, op basis van blockchain technologie, nieuwe business modellen te bouwen en hun financiële efficiëntie te vergroten door middel van tokenization en digitale valuta transacties. Quantoz richt zich op het raakvlak tussen de klassieke financiële wereld en blockchain technologie en biedt verschillende diensten aan waarin zowel publieke als private blockchains worden ingezet om betalingsprocessen of andere financiële processen te verbeteren. Hierbij wordt altijd gelet op een goede integratie met het huidige financiële systeem en huidige financiële processen.

Quantoz is voortgevloeid uit de activiteiten van de dochter onderneming happyCOINS. happyCOINS is een bij De Nederlandsche Bank (DNB) geregistreerde brokerage dienst die consumenten de mogelijkheid biedt om gemakkelijk, snel en veilig cryptocurrencies te kopen en verkopen.

Vanuit de activiteiten van happyCOINS werd gauw duidelijk dat cryptocurrencies en blockchain technologie enorme potentie hebben om de manier waarop wij betalingen doen te verbeteren, zowel voor mensen, bedrijven als voor machines. Daarom is in 2015 Quantoz opgericht.

Cryptocurrency diensten

Het NEXUS platform voor geautomatiseerde token, crypto en fiat transacties maakt het mogelijk voor bedrijven om een verscheidenheid aan cryptocurrency diensten aan te bieden. Bedrijven kunnen gemakkelijk een brokerage, custodian of merchant dienst opzetten terwijl NEXUS zorgt voor de boekhouding, wallet management en het

IoT payments

De QUASAR technologie van Quantoz koppelt digitale wallets aan zogenaamde ‘Internet of Things’ apparaten. Hierdoor kunnen deze apparaten razendsnel betalingen maken en ontvangen tegen minimale kosten. QUASAR integreert de apparaten in bestaande financiële systemen waardoor apparaten, bedrijven en mensen onderling legitieme betalingen kunnen maken.

Stablecoins

Stablecoins maken het mogelijk om snellere en goedkopere transacties te maken met meer privacy. Met de stablecoin oplossing van Quantoz kunnen bedrijven hun eigen stablecoin uitgeven en deze gemakkelijk integreren in hun bestaande systemen.

Asset tokenization

Quantoz maakt het mogelijk voor bedrijven om financiële en niet-financiële bezittingen te tokenizen en deze verhandelbaar te maken op secundaire markten. Aandelen en obligaties, maar ook vastgoed of kunst kunnen digitaal worden gerepresenteerd op een blockchain en toegankelijk worden gemaakt voor een groter publiek. Investeerders kunnen deze tokens kopen met stablecoins, terwijl bedrijven hun financiële slagvaardigheid verhogen.

quantoz_blockchain_technology_logo

Quantoz werkt voor onder andere deze marktleiders

quickbit_logo
porsche_logo
basf

Quantoz in beeld

Wordt afgespeeld

Meer over Quantoz