GoldRepublic

GoldRepublic is een Nederlandse onderneming die duizenden beleggers over de hele wereld bedient bij het kopen, verkopen en opslaan van fysiek edelmetaal. Investeren in goud, zilver en platinum, het kan allemaal bij GoldRepublic.

GoldRepublic GoldRepublic GoldRepublic
gold_republic_bedrijf_hero_1180x570
Naar GoldRepublic

Over

GoldRepublic is een Nederlands handelshuis waar je terechtkunt voor het kopen en verkopen van goud, zilver en platinum. Wat deze onderneming uniek maakt in Nederland is de wijze waarop ze dat doen. De edelmetalen die je koopt, bewaart het namelijk voor jou in een fysieke kluis naar keuze in Amsterdam, Frankfurt of Zürich.

Waar je bij alle andere aanbieders zelf verantwoordelijk bent voor het beheer, neemt GoldRepublic dat dus helemaal voor jou over. Het gave hieraan is dat je daadwerkelijk eigenaar wordt van een deel van een goudbaar, die bijvoorbeeld ligt opgeslagen in het Zwitserse Zürich.

In de mobiele applicatie van GoldRepublic kun je precies zien welke baren (gedeeltelijk) op jouw naam staan. Dankzij deze unieke werkwijze heb je veel meer het gevoel dat het goud echt van jou is.

Navigeer snel naar …

Interesse in goud?

Maak een account aan bij GoldRepublic en handel in goud, zilver & platinum

Handelsplatform van GoldRepublic

Goud kopen

De naam van het bedrijf doet natuurlijk al een beetje vermoeden waar de focus op ligt bij GoldRepublic, namelijk het kopen van goud. Daarnaast is het ook mogelijk om in andere edelmetalen te investeren, te weten zilver en platinum. Als je op zoek bent naar diversificatie voor je cryptocurrency-portfolio, dan kan GoldRepublic een hele interessante optie zijn.

gold_republic_bedrijf_maandelijks_goud_kopen_560x330

Maandelijks goud kopen

Je kunt bij GoldRepublic ook een spaarplan starten, waarbij zij iedere maand een vast bedrag van je rekening afschrijven om goud, zilver of platinum te kopen. Het voordeel aan het spaarplan is dat je transactiekosten halveren van 1,0 naar 0,5 procent voor de aankoop. Voor de verkoop blijf je wel het vaste tarief van 1,0 procent betalen. Het spaarplan is dus een manier om eenvoudig te besparen op je investeringen.

gold_republic_bedrijf_goud_kopen_560x330

Fysiek goud kopen

Wat GoldRepublic in Nederland tot een unieke partij maakt is dat je bij deze onderneming niet alleen fysiek goud kunt kopen, maar dat zij dit ook voor jou kunnen bewaren in fysieke kluizen in verschillende landen. Het is daarna ook mogelijk om je goud op te vragen en vanuit de kluis in eigen beheer te nemen. Hier betaal je natuurlijk wel weer een kleine fee voor, want zeker als het om kleine hoeveelheden gaat kan dat lastig zijn.

gold_republic_bedrijf_fysiek_goud_kopen_560x330

Gold Republic’s limieten en verificaties

Het is bij GoldRepublic vereist om een verificatie te doorlopen, net zoals je dat bij iedere crypto exchange moet doen. GoldRepublic is geregistreerd bij de Nederlandse AFM en om die reden is het belangrijk voor ze om te weten met wie ze dealen. Ook is je identiteit nodig voor het thuisbezorgen van de edelmetalen, mocht je daar interesse in hebben.

Verder gelden er bij het platform in principe geen limieten en is het mogelijk om je goud, zilver of platinum al vanaf 1 gram thuis te laten bezorgen. Als je daar geen oren naar hebt, dan is het uiteraard ook mogelijk om je goud in een kluis te laten bewaren. Daar betaal je jaarlijks een kleine hoeveelheid opslagkosten voor.

gold_republic_bedrijf_limieten_en_verificaties_560x330

Is Gold Republic betrouwbaar?

GoldRepublic werd in 2010 de eerste Nederlandse verkoper van edelmetalen die zich registreerde bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is daarom zeker een betrouwbare partij. Daarnaast staan alle edelmetalen echt op naam van de koper, waardoor ze bij een eventueel faillissement van Gold Republic niet binnen de boedel vallen.

Zelfs als GoldRepublic omvalt, dan zijn de edelmetalen die je door hen laat beheren van jou. Je hoeft je in principe dus nergens zorgen over te maken als je edelmetalen koopt bij GoldRepublic. Dit in tegenstelling tot sommige crypto exchanges, waarbij dit nog weleens mis kan gaan.

Daarnaast is GoldRepublic dus al meer dan 10 jaar actief in Nederland en is het bedrijf tot nu toe nog nooit op negatieve wijze in het nieuws gekomen. Over de reputatie van GoldRepublic is geen slecht woord te zeggen en dat past enorm bij een partij die edelmetalen verkoopt.

gold_republic_bedrijf_betrouwdbaar_560x330

Fysiek edelmetaal

Een gigantisch pluspunt van GoldRepublic is dat je bij deze Nederlandse partij fysiek edelmetaal kunt kopen die zij ook daadwerkelijk in een kluis voor jou bewaren.

gold_republic_bedrijf_fysiek_edelmetaal_560x330

Lage handelskosten

Waar het normaal gesproken best duur kan zijn om fysieke edelmetalen te kopen en ze vervolgens in een kluis te bewaren, valt dat bij GoldRepublic heel erg mee.

gold_republic_bedrijf_lage_handelskosten_560x330

Registratie bij AFM

GoldRepublic staat als eerste edelmetaalverkoper in Nederland al vanaf 2010 geregistreerd bij de AFM en is om die reden een zeer betrouwbare partij.

gold_republic_bedrijf_AFM_560x330 Bron: Dutchmen Photography / Shutterstock.com
Nieuws over GoldRepublic
DNB liet Bitcoin kans Liggen - 12 miljard euro misgelopen?
DNB liet Bitcoin kans liggen – 12 miljard euro misgelopen?
GoudKoorts: Financiële repressie dreigt? Bedrijven gaan massaal failliet
GoudKoorts: Financiële repressie dreigt? Bedrijven gaan massaal failliet
Bitcoin is ‘digitaal goud’? Nee, het is beter dan dat: Onderzoeker
Bitcoin versus Goud – dit is waarom je in 2023 beide wil bezitten
Stagflatie slaat toe en centrale banken zitten vast: Reageert goud?
Stagflatie slaat toe en centrale banken zitten vast: Reageert goud?

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid

Je kunt GoldRepublic tijdens kantooruren altijd bereiken op hun telefoonnummer: 020-794 6021 of via het contactformulier op de website.

Telefoon

020-7946021

Livechat