Finst review

In 2023 verwelkomde Nederland Finst, een nieuwe crypto exchange met het streven de kloof tussen particuliere en professionele beleggers te overbruggen.

Naar Finst
Probeer nu crypto bundels bij Finst

Registratie bij De Nederlandsche Bank

Opgericht door ex-werknemers van DEGIRO

Betalen met iDEAL

Biedt maximale veiligheid

Gebruikersvriendelijke interface

Biedt crypto bundels

Nederlands bedrijf

Aanbod van populaire cryptomunten

Portfolio analyse tools

Relatief jong platform

Over

Navigeer snel naar …

Finst Finst Finst Finst Finst

Klantbeoordeling

Gebruikers genieten van een naadloze ervaring, van registratie tot handel, gesteund door een veilig en intuïtief platform. Op Trustpilot krijgt Finst een royale 4,4, wat duidt op een grote tevredenheid onder klanten!

scoort een 4,4 uit 103 reviews.

4,4
finst_advertentie_amsterdam_klantbeoordeling_foto

Onze ervaring

finst_review_onze_ervaring_veel_expertise

Finst betrad de markt en bracht direct een frisse wind. De oprichters, bekend van DEGIRO, lieten hun ervaring duidelijk zien. Het platform richt zich op zowel nieuwelingen in crypto als op professionele beleggers, waardoor het een divers publiek aanspreekt.

Het aanbod van Finst is misschien wat beperkt vergeleken met gevestigde spelers, maar groeit gestaag. Met populaire munten als bitcoin en ethereum en steeds meer nieuwe altcoins zet Finst stappen in de juiste richting. Hun ambitie? Het grootste crypto platform van Europa worden in vijf jaar.

De gebruiksvriendelijkheid van Finst is opvallend. Of je nu via de desktop of hun mobiele app handelt, het platform is intuïtief. Betalen met iDEAL is een pluspunt voor Nederlandse gebruikers, wat de handelservaring soepel en snel maakt.

Een ander kenmerk waar Finst echt in uitblinkt, is hun portfolio-analyse tool. In een markt waar data koning is, biedt Finst inzichtelijke rapporten waarmee beleggers hun handelsstrategieën kunnen verfijnen. Deze diepgaande analyse is een game-changer voor serieuze investeerders.

Daarnaast zijn de ‘Crypto Bundels’ echt een unieke functie binnen de crypto markt. Dit vind je eigenlijk nergens anders. Hier later meer over.

Handelskosten bij Finst

Finst streeft naar betaalbare en transparante handelskosten. Met slechts 0,15% transactiekosten is het naar eigen zeggen de goedkoopste in Nederland. Bovendien zouden deze kosten gemiddeld 82% lager zijn dan bij concurrenten, wat een aanzienlijke besparing betekent voor beleggers. De gebruikte gemiddelde kosten van concurrenten van Finst varieert van 0,25% bij Bitvavo tot 1,49% bij Coinbase.

De tarieven op de website van Finst
Transactiekosten 0,15%
Geschatte transactiekosten (transactie van €1.000) €1,5
iDEAL storting Gratis
Euro opnemen Gratis
Inactiviteitskosten Gratis
finst_app_actie

Investeer slimmer met crypto bundels

Koop en verkoop bundels van populaire cryptos in één klik

Zelf investeer ik via deze crypto bundels in een keer in de top 5 grootste cryptocurrencies.
– Anoniem

Een mandje aan crypto

Ik kan bij Finst heel simpel een ‘mandje’ aan crypto kopen. Zelf investeer ik via deze crypto bundels in een keer in de top 5 grootste cryptocurrencies. Dat werkt voor mij heel goed.

 

 

 

De Finst app

Beoordeling Finst app

  • Gratis te downloaden
  • Beschikbaar voor Android en iOS
  • Gebruiksvriendelijk
  • Overzichtelijke interface
  • Snelle iDEAL betalingen
  • Veilige verificatie
  • Overtal toegang tot je crypto
  • Net zoveel functies als op desktop

Beoordeling Finst app

De app van Finst is indrukwekkend en maakt het navigeren door de wereld van crypto naadloos en intuïtief. Geoptimaliseerd voor zowel beginnende als ervaren investeerders, biedt het een vlotte gebruikerservaring gecombineerd met betrouwbare functies.

Crypto Bundels bij Finst

Finst introduceert innovatieve crypto bundels, waarmee beleggers eenvoudig in meerdere cryptomunten kunnen investeren, vergelijkbaar met ETF’s in de aandelenmarkt.

finst_app_screenshots_869x652

Stap 1

Het starten bij Finst is een fluitje van een cent. Binnen drie minuten heb je al een account aangemaakt. Eerst verifieer je je e-mailadres via hun mobiele app.

Stap 2

Na de e-mailverificatie volgt de stap van mobiele nummerverificatie en ID-verificatie. Hierbij is een foto van je identiteitsbewijs en je gezicht nodig. Ook beantwoord je een paar vragen over het gebruik van het platform.

Stap 3

De laatste stap? Geld overmaken, wat met iDEAL in enkele seconden is gedaan. Voilà, je kunt nu je favoriete cryptomunten kopen op Finst.

Veiligheid

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Finst. Uit hun doelen en kernwaarden blijkt dat de bescherming van digitale activa een topprioriteit is. Ze willen immers crypto-beleggingen niet alleen toegankelijk en betaalbaar, maar ook zeer veilig maken. Met de ambitie om binnen vijf jaar Europa’s meest vertrouwde crypto-platform te worden, zijn er verschillende maatregelen genomen.

De registratie bij De Nederlandsche Bank geeft al een extra laag zekerheid; het platform staat onder toezicht van onze nationale bank. Ook van belang: jouw crypto vermogen staat niet in de boeken van Finst. In het onwaarschijnlijke geval van financiële problemen bij Finst, blijft jouw vermogen onaangeroerd.

Daarnaast worden jouw cryptocurrencies veilig opgeborgen in een geavanceerde kluis, uitgerust met de nieuwste beveiligingstechnologieën. En er is nog meer: Finst werkt samen met Bunq, waarbij klantfondsen worden ondergebracht bij deze gereguleerde Nederlandse bank, wat een extra veiligheidsbuffer biedt.

Als kers op de taart heeft Finst verklaard nooit tegen zijn gebruikers te zullen handelen en hun activa niet uit te lenen of op enige andere manier te gebruiken. Alles bij elkaar toont dit aan dat Finst vastbesloten is om een veilige haven te bieden voor jouw crypto-investeringen.

Een geregistreerde partij

Finst staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). De DNB houdt hierdoor toezicht op een partij als Finst.

Samenwerking met Bunq

Finst brengt tegoeden van klanten onder bij Bunq. Ook deze partij wordt gereguleerd door De Nederlandsche Bank.

Liever kijken dan lezen?

Ben jij meer van het kijken en luisteren? Dan hebben we hiernaast ook een videoreview van Finst voor je klaarstaan.

Veel gestelde vragen

Het is zeker mogelijk om met iDeal te betalen bij Finst. Als Nederlandse exchange biedt het alle Nederlanders de mogelijkheid om op deze manier kinderlijk eenvoudig betalingen te doen

Ja, dit moet. Voordat je aan de slag kunt moet je de zogenaamde Know Your Customer (KYC) procedure doorlopen. Dit houdt in dat je je persoonlijke gegevens naar waarheid invult en een foto van uw identiteitsbewijs maakt en opstuurt. Nadat dit is voltooid kun je van alle functies gebruik maken.

oor het bezitten van crypto is er geen leeftijdsvereiste. Voor het gebruik van crypto exchanges moet je echter minimaal 18 jaar oud zijn. Dit dien je aan te tonen tijdens het verificatie process tijdens te registratie van je account.

Finst is ook voor gebruikers in België beschikbaar

Het kopen van Crypto Bundels is erg eenvoudig. Het proces is te vergelijken met het beleggen in ETF’s op de aandelenbeurs. Met een druk op de knop kun je al beleggen in een ‘mandje’ van veel verschillende cryptocurrencies, samengesteld door het ervaren team van Finst.

Voor de veiligheid van je account kan er ook een 2 factor authenticatie ingesteld worden in plaats van de beveiligingscheck per e-mail. Dit maakt het proces nog sneller. Deze authenticatie gaat door middel van een code die je op een authenticator app op je telefoon te zien krijgt.