Altcoin nieuws

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Pagina 1 of 337 1 2 337
ADVERTENTIE

Altcoin nieuws

 De crypto-revolutie begon in 2009 met de lancering van Bitcoin. Het duurde echter niet lang voordat het eerste alternatief voor bitcoin op de markt kwam. De eerste zogenaamde altcoin. Twee jaar na de lancering van Bitcoin verscheen in 2011 Namecoin op het toneel. Inmiddels zijn we meer dan tien jaar verder en zijn er duizenden verschillende altcoins. Het bijzondere aan altcoins is dat ze het vaak net iets anders aanpakken dan bitcoin en in korte tijd enorme koersstijgingen, maar ook dalingen kunnen vertonen. De meest bekend altcoin op de markt is waarschijnlijk Ethereum. Dat is de munt die al jaren op nummer twee staat achter bitcoin. Op de website van Crypto Insiders doen we er alles aan om het laatste altcoin nieuws zo snel mogelijk paraat te hebben.

De industrie heeft zich in relatief korte tijd opgewerkt tot het financiële wereldtoneel. Wat in veel gevallen begon als een hobbyproject voor computernerds, heeft nu beursgenoteerde bedrijven en zelfs een land als El Salvador bereikt. De decentrale revolutie heeft ons waarschijnlijk nog veel te brengen en wij staan vooraan om jou het laatste altcoin nieuws te serveren. Met onze ervaren redactie zijn wij in staat om uit de enorme stroom van gebeurtenissen iedere dag het belangrijkste altcoin nieuws te selecteren. 

Laatste altcoin nieuws

De ontwikkelingen volgen elkaar in de altcoin-wereld in rap tempo op. Er zijn duizenden projecten die allemaal weer iets anders voor elkaar willen krijgen. De meesten zullen uiteindelijk hun grote doel niet halen, maar er zitten altijd een paar pareltjes tussen die het heel goed doen. Om die snelle ontwikkelingen te volgen kun je altijd bij Crypto Insiders terecht voor het laatste altcoin nieuws. Het is ons doel om het platform in Nederland te zijn waar je naartoe moet om weer helemaal op de hoogte te zijn van de laatste gebeurtenissen in de crypto-wereld.

Wat zijn altcoins?

We hebben het hierboven al kort uitgelegd, maar in principe is alles wat niet bitcoin is een altcoin. Altcoin staat simpelweg voor alternatieve coin, een alternatief voor bitcoin. Het meest bekende voorbeeld van een altcoin is Ethereum. Dit project van Vitalik Buterin doet al vanaf 2015 mee en gaat al jaren nek aan nek met bitcoin. Het is wel belangrijk om te beseffen dat Ethereum een compleet ander doel heeft dan bitcoin. Hetzelfde geldt voor de vele andere altcoin projecten die er bestaan. Ethereum fungeert in feite als een decentrale computer. Een open en transparante computer waar iedereen, zonder te discrimineren, onder dezelfde voorwaarden op mag programmeren en spelen. We noemen het even spelen, maar het gaat natuurlijk om serieuze financiële toepassingen. Decentralized Finance (DeFi) en NFT’s zijn bijvoorbeeld twee toepassingen die momenteel enorm populair zijn op het Ethereum platform. Ethereum is in tegenstelling tot bitcoin vooral een platform voor applicaties. Terwijl bitcoin juist de focus heeft op geld.

Er zijn ook cryptocurrencies die bitcoin proberen na te doen of heel weinig afwijken van bitcoin. Een goed voorbeeld daarvan is litecoin, dat als het kleine broertje van bitcoin te boek staat. Men ziet litecoin in de wereld van cryptocurrency’s ook wel als het zilver ten opzichte van het goud van bitcoin. Litecoin is praktisch hetzelfde als bitcoin, met als grote verschil dat de blokken om de 2,5e minuut binnenkomen in plaats van om de 10 minuten. Dat zorgt in theorie voor een hoger aantal transacties per seconden, maar heeft weer implicaties voor de veiligheid op de lange termijn.

Altcoin nieuws van vandaag

Er is waarschijnlijk geen wereld te bedenken die zich sneller ontwikkelt dan de crypto-wereld. Iedere dag zijn er honderden interessante gebeurtenissen waar wij een keuze uit moeten maken. Ons team probeert iedere dag het beste eruit te pikken om het belangrijkste altcoin nieuws van vandaag aan jou te presenteren. Behalve voor het laatste altcoin nieuws kun je bij ons terecht voor technische analyse, columns over altcoins en een community om mee te discussiëren over crypto.

Wil jij naast het bitcoin nieuws op de hoogte blijven van het laatste Ripple nieuws en Ethereum nieuws? Dan ben je bij Crypto Insiders aan het juiste adres.

Betrouwbaar altcoin nieuws

De wereld van cryptocurrencies en zeker de wereld van altcoins zit vol met hele gave projecten. Dat trekt enorme hoeveelheden kapitaal aan en helaas ook een boel oplichters. Je kunt op het internet allerlei informatie vinden over de meest vage projecten die vaak niet al te betrouwbaar zijn. Wij doen er bij Crypto Insiders alles aan om betrouwbaar altcoin nieuws te brengen. Zeker voor beginners kan het lastig zijn om onderscheid te maken tussen betrouwbare en niet-betrouwbare informatie. Onze ervaren redactie zorgt ervoor dat jij je daar in ieder geval geen zorgen om hoeft te maken. Voordat iets op de website komt gaat het eerste langs de kritische ogen van ons team. Als die besluiten dat het nieuwswaardig is komt het pas op ons platform te staan.