Exchanges

Hieronder vind je de beste, wereldwijde crypto exchanges voor het verhandelen en beleggen in digitale activa.

Circle (1)
BloFin

BloFin is een gecentraliseerde crypto-exchange (CEX) die zich richt op het bieden van uitstekende diensten voor het handelen in crypto-derivaten.

apex-logo-cover2-512-512
ApeX Pro

ApeX Pro is een innovatief DeFi-platform dat de handel in crypto-derivaten voor alle soorten handelaren toegankelijker maakt.

kraken-logo (1)
Kraken

Kraken is een toonaangevende internationale crypto-exchange uit de VS, bekend om betrouwbaarheid, een uitgebreid aanbod en geavanceerde handelsopties.

dydxlogo (1) (1)
dYdX

dYdX is een baanbrekend decentraal handelsplatform binnen de wereld van crypto, dat innovatieve oplossingen biedt voor de handel in crypto-derivaten.

BCM_exchange_logo
BCM

BCM, voorheen Bitcoin Meester, is een gebruiksvriendelijke Nederlandse crypto exchange met een divers aanbod, stakingsmogelijkheden en heldere kosten.

bybit_icon
Bybit

Bybit, gevestigd in Dubai, biedt uitgebreide crypto handelsopties, lage kosten en solide beveiliging voor meer dan 10M gebruikers wereldwijd.

finst_exchange_logo_512x512
Finst

De Nederlandsche exchange Finst biedt lage kosten en ‘Crypto Bundels’, en benadrukt transparantie en veiligheid.

coinbase_icon
Coinbase

Coinbase, opgericht in 2012, is een grote, beursgenoteerde Amerikaanse crypto exchange bekend om gebruiksgemak en divers aanbod.

simplefx_icon
SimpleFX

SimpleFX biedt een breed scala aan handelsmogelijkheden in crypto, valuta en meer, zonder transactiekosten, maar is een ongereguleerd platform.

primexbt-icon
PrimeXBT

PrimeXBT, opgericht in 2018, biedt wereldwijd toegang tot diverse financiële markten met lage commissies en functies zoals copy en margin trading.

bitget-icon
Bitget

Bitget, opgericht in 2018, is een toonaangevende crypto exchange uit Singapore, bekend om zijn klantgerichte en innovatieve handelsopties.

anycoin_direct_exchange_icon
Anycoin Direct

Anycoin Direct, opgericht in 2013, is een gebruiksvriendelijk Nederlands cryptohandelsplatform, onder toezicht van DNB, met een focus op eenvoud.

coinmerce_icon
Coinmerce

Coinmerce is een Nederlandse exchange met focus op gebruiksgemak en diversiteit in aanbod, onder DNB-toezicht.

binance_icon
Binance

Binance, ’s werelds grootste exchange, stopt in Nederland op 17 juli 2023 door ontbreken DNB-registratie.

kucoin_icon
KuCoin

KuCoin, opgericht in 2017, biedt wereldwijd diverse handelsmogelijkheden in cryptocurrencies maar ondersteunt geen iDEAL als betaalmethode.

btc_direct_logo
BTC Direct

BTC Direct: Nederlands crypto-platform sinds 2013, voor eenvoudig, veilig en snel kopen, verkopen en beheren van cryptovaluta en meer.

bingX
BingX

BingX, opgericht in 2018, biedt crypto- en derivatenhandel, plus sociale handelsfuncties zoals copy trading, en diverse handelsmogelijkheden.

Blox
BLOX

BLOX: Nederlandse crypto-app maakt handel en staking in Bitcoin en altcoins simpel en toegankelijk voor iedereen.

bitvavo_logo
Bitvavo
MEEST GEKOZEN

Bitvavo, de grootste Nederlandse exchange, biedt een gebruiksvriendelijk platform, lage kosten en een breed assortiment, en staat onder toezicht van DNB.

Exchanges in het nieuws
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Neppe Zoom-app steelt je crypto zonder dat je het merkt
Neppe Zoom-app steelt je crypto zonder dat je het merkt
Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Opnieuw enorme hoeveelheid bitcoin van Mt. Gox in beweging
Opnieuw enorme hoeveelheid bitcoin van Mt. Gox in beweging
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet


Waar kan ik cryptocurrencies zoals bitcoin kopen

Voor het kopen van bitcoin en andere cryptocurrencies kan je bij een cryptocurrency broker of cryptocurrency exchange terecht. Bij beide is het mogelijk om met fiatgeld, zoals de Amerikaanse dollar en de euro, cryptocurrencies te kopen.

Kopen bij een broker

Een cryptocurrency broker slaat een brug tussen het traditionele financiële systeem en de wereld van cryptocurrencies. Met andere woorden, het is bij een broker mogelijk om cryptocurrencies zoals bitcoin of ethereum te kopen met het geld zoals we dat kennen: als klant betaal je bijvoorbeeld in euro en ontvang je cryptocurrencies. Je net gekochte cryptocurrencies ontvang je in een cryptocurrency wallet die wordt beheerd door de partij waarbij je koopt, of je laat ze versturen naar een persoonlijke wallet die je zelf beheert.

Bij een broker kun je naast cryptocurrencies kopen ook cryptocurrencies verkopen. Een aantal brokers biedt daarnaast de optie om je gekochte cryptocurrencies te verhandelen voor een andere cryptocurrency die wordt aangeboden. Ben je van plan je eerste aankoop te doen? Start dan bij een Nederlandse broker. Zo kun je meer lezen over de partij in het Nederlands en hulp krijgen van een Nederlandssprekend supportteam. Zorg ervoor dat je ook onze reviews hierboven leest!

Kopen bij een exchange

De voornaamste business van een cryptocurrency exchange is het faciliteren van de handel in cryptocurrencies; het zogeheten traden. Dat betekent dat de focus voornamelijk ligt op het ruilen van cryptocurrencies: dus bijvoorbeeld bitcoin (BTC) voor ethereum (ETH) of bitcoin (BTC) voor cardano (ADA). Toch is het bij steeds meer exchanges mogelijk om ook cryptocurrency met fiatgeld te kopen. Zo biedt de Nederlandse exchange, Bitvavo, bijvoorbeeld de mogelijkheid om met iDEAL cryptocurrency te kopen. Bybit, gevestigd in Dubai, biedt uitgebreide handelsopties in cryptocurrencies, met lage kosten en solide beveiliging voor meer dan 10 miljoen gebruikers wereldwijd.

Zijn er kosten verbonden aan cryptocurrency kopen?

Een broker of exchange is een bedrijf en moet daarom ook inkomsten genereren om te kunnen blijven bestaan. Zo kunnen er kosten worden gerekend voor de transacties die door de broker of exchange voor jou worden gefaciliteerd. Dit kan betrekking hebben op een kooptransactie, een verkooptransactie of een handelstransactie. De kosten die worden gerekend verschillen per partij. Wil je meer lezen over de kosten die een specifieke broker of exchange hanteert? Lees dan, eerder op deze pagina, meer over een specifieke broker of exchange.

Ben ik verplicht mij te verifiëren bij een broker of exchange?

Nederlandse aanbieders van cryptocurrencies, inclusief brokers en exchanges, zijn op basis van wet- en regelgeving verplicht om de identiteit van klanten te verifiëren voordat zij diensten mogen aanbieden. Over het algemeen duurt het verificatieproces enkele minuten. Deze verificatie maakt deel uit van de inspanningen van een broker of exchange om de veiligheid van klanten en klantentegoeden zo goed mogelijk te waarborgen.

Hoe veilig zijn brokers en exchanges?

Brokers en exchanges doen er alles aan om de cryptocurrencies van klanten te beschermen. Toch is daarmee diefstal of verlies niet uitgesloten. Zo is het in het verleden gebeurd dat grote hoeveelheden cryptocurrencies werden gestolen of kwijtraakten. Gelukkig vallen Nederlandse aanbieders van cryptocurrencies onder strenge wet- en regelgeving (de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme), die ervoor moet zorgen dat de veiligheid wordt gewaarborgd. Wees er echter altijd van bewust dat wanneer je je cryptocurrences laat beheren door een derde partij, je afhankelijk bent van de veiligheidsmaatregelen die die partij hanteert. Als alternatief kun je je cryptocurrencies in eigen beheer houden door deze in een persoonlijke wallet te bewaren. Zo heb je meer controle over de veiligheid van je cryptocurrencies.

In het kort

Waar je het beste cryptocurrencies kunt kopen en verhandelen hangt geheel af van je voorkeuren. Om toch leidraad te bieden, volgt hieronder een lijstje van vragen die je jezelf zou kunnen stellen wanneer je op zoek bent naar een broker of exchange:

  • Welke betaalmogelijkheden worden er geboden?
  • Welke cryptocurrencies worden aangeboden?
  • Wat doet de broker of exchange om de veiligheid van mijn tegoed te waarborgen?
  • Welke kosten worden er in rekening gebracht?
  • In welke taal word ik te woord gestaan als ik hulp nodig heb?
  • Wat zeggen andere gebruikers van de broker of exchange?

Onthoud dat het altijd goed is om zelf meer onderzoek te doen zodat je verzekerd en zo veilig mogelijk je aankopen kan doen en kan handelen!