Circle (1)
BloFin

BloFin is een gecentraliseerde crypto exchange (CEX) die zich focust op het aanbieden van uitmuntende diensten voor het handelen in crypto-derivaten met een uitgebreide selectie van meer dan 320 handelsparen.

apex-logo-cover2-512-512
ApeX Pro

ApeX Pro is een innovatief decentraal handelsplatform binnen de wereld van DeFi, ontworpen om de handel in crypto-derivaten toegankelijker te maken voor alle soort handelaren.

kraken-logo (1)
Kraken

Kraken is een toonaangevende internationale crypto-exchange, gevestigd in de Verenigde Staten. Het staat bekend om de betrouwbaarheid, uitgebreid aanbod en geavanceerde handelsopties.

dydxlogo (1) (1)
dYdX

dYdX is een baanbrekend decentraal handelsplatfrm binnen de wereld van crypto, dat innovatieve oplossingen biedt voor de handel in crypto-derivaten.

BCM_exchange_logo
BCM

BCM, voorheen Bitcoin Meester, is een gebruiksvriendelijke Nederlandse crypto exchange met een divers aanbod, stakingsmogelijkheden en heldere kosten.

bybit_icon
Bybit

Bybit, gevestigd in Dubai, biedt uitgebreide crypto handelsopties, lage kosten en solide beveiliging voor meer dan 10M gebruikers wereldwijd.

finst_exchange_logo_512x512
Finst

De Nederlandsche exchange Finst biedt lage kosten en ‘Crypto Bundels’, en benadrukt transparantie en veiligheid.

coinbase_icon
Coinbase

Coinbase, opgericht in 2012, is een grote, beursgenoteerde Amerikaanse crypto exchange bekend om gebruiksgemak en divers aanbod.

simplefx_icon
SimpleFX

SimpleFX biedt een breed scala aan handelsmogelijkheden in crypto, valuta en meer, zonder transactiekosten, maar is een ongereguleerd platform.

primexbt-icon
PrimeXBT

PrimeXBT, opgericht in 2018, biedt wereldwijd toegang tot diverse financiële markten met lage commissies en functies zoals copy en margin trading.

bitget-icon
Bitget

Bitget, opgericht in 2018, is een toonaangevende crypto exchange uit Singapore, bekend om zijn klantgerichte en innovatieve handelsopties.

anycoin_direct_exchange_icon
Anycoin Direct

Anycoin Direct, opgericht in 2013, is een gebruiksvriendelijk Nederlands cryptohandelsplatform, onder toezicht van DNB, met een focus op eenvoud.

coinmerce_icon
Coinmerce

Coinmerce is een Nederlandse exchange met focus op gebruiksgemak en diversiteit in aanbod, onder DNB-toezicht.

binance_icon
Binance

Binance, ’s werelds grootste exchange, stopt in Nederland op 17 juli 2023 door ontbreken DNB-registratie.

kucoin_icon
KuCoin

KuCoin: Uitgebreide crypto-exchange sinds 2017, biedt veelzijdige handel zonder iDEAL.

btc_direct_logo
BTC Direct

BTC Direct: Nederlands crypto-platform sinds 2013, voor eenvoudig, veilig en snel kopen, verkopen en beheren van cryptovaluta en meer.

bingX
BingX

BingX, opgericht in 2018, biedt crypto- en derivatenhandel, plus sociale handelsfuncties zoals copy trading, en diverse handelsmogelijkheden.

Blox
BLOX

BLOX: Nederlandse crypto-app maakt handel en staking in Bitcoin en altcoins simpel en toegankelijk voor iedereen.

bitvavo_logo
Bitvavo
MEEST GEKOZEN

Bitvavo, de grootste Nederlandse exchange, biedt een gebruiksvriendelijk platform, lage kosten en een breed assortiment, en staat onder toezicht van DNB.

Jouw bedrijf ook in deze lijst?

Neem contact op
Exchanges in het nieuws
Grote cryptobeurs onderzoekt enorme diefstal bij klanten
Grote cryptobeurs onderzoekt enorme diefstal bij klanten
Crypto en AI kunnen samen megatrend van $20 biljoen worden
Crypto en AI kunnen samen megatrend van $20 biljoen worden
Cryptobeurs Bitvavo ontwikkelt unieke robot die Nederlands Elftal helpt
Cryptobeurs Bitvavo ontwikkelt unieke robot die Nederlands Elftal helpt
Cryptobeurs Bybit reageert op geruchten over Tether verbod in Europa
Cryptobeurs Bybit reageert op geruchten over Tether verbod in Europa
Baas van grootste cryptobeurs: 'nieuw tijdperk is begonnen'
Baas van grootste cryptobeurs: ‘nieuw tijdperk is begonnen’

Waar kan ik cryptocurrencies zoals bitcoin kopen?

Voor het kopen van bitcoin en andere cryptocurrencies kan je bij een cryptocurrency broker of cryptocurrency exchange terecht. Bij beide is het mogelijk om met fiatgeld, zoals de Amerikaanse dollar en de euro, cryptocurrency te kopen.

Kopen bij een broker

Een cryptocurrency broker slaat een brug tussen het traditionele financiële systeem en de wereld van cryptocurrencies. Met andere woorden, het is bij een broker mogelijk om cryptocurrencies zoals bitcoin of ethereum te kopen met het geld zoals we dat kennen: als klant betaal je bijvoorbeeld in euro en ontvang je cryptocurrencies. Je net gekochte cryptocurrencies ontvang je in een cryptocurrency wallet die wordt beheerd door de partij waarbij je koopt of je laat ze versturen naar een persoonlijke wallet die je zelf in beheer hebt.
Bij een broker kan je naast je cryptocurrencies kopen ook je cryptocurrencies verkopen. Een aantal brokers biedt daarnaast de optie om je gekochte cryptocurrencies te verhandelen voor een andere cryptocurrency die wordt aangeboden. Ben je van plan je eerste aankoop te doen? Start dan bij een Nederlandse broker. Je kan dan in het Nederlands meer lezen over de partij en kan hulp krijgen van een Nederlandssprekend supportteam. Zorg dat je onze reviews hierboven ook leest!

Kopen bij een exchange

De voornaamste business van een cryptocurrency exchange is het faciliteren van de handel in cryptocurrencies; het zogeheten traden. Dat betekent dat de focus voornamelijk ligt op het ruilen van cryptocurrencies; dus bijvoorbeeld bitcoin (BTC) voor ethereum (ETH) of bitcoin (BTC) voor cardano (ADA). Toch is het bij steeds meer exchanges mogelijk om ook cryptocurrency met fiatgeld te kopen. Zo biedt de Nederlandse exchange, Bitvavo, bijvoorbeeld de mogelijkheid om met iDEAL cryptocurrency te kopen en kan je ook bij Binance met euro’s terecht. Toch zijn er verschillen. Zo biedt Binance geen support in het Nederlands en ondersteunt de bekende exchange geen iDEAL-betalingen, maar heeft Bitvavo weer minder handelsvolume.

Zijn er kosten verbonden aan cryptocurrency kopen?

Een broker of een exchange is een bedrijf en moet daarom ook inkomsten genereren om te kunnen blijven bestaan. Zo kunnen er kosten worden gerekend voor de transacties die door de broker of exchange voor jou worden gefaciliteerd. Dit kan betrekking hebben op een kooptransactie een verkooptransactie of een handelstransactie. De kosten die worden gerekend verschillen per partij. Meer over de kosten lezen die een partij hanteert? Lees dan, eerder op deze pagina, meer over een specifieke broker of exchange.

Ben ik verplicht mij te verifiëren bij een broker of exchange?

Nederlandse aanbieders van cryptocurrencies, en daarmee brokers en exchanges, zijn op basis van wet- en regelgeving verplicht om de identiteit van klanten te verifiëren voordat zij diensten mogen aanbieden. In de regelmaat duurt het verificatieproces een aantal minuten. De verificatie is onderdeel van de inspanningen van een broker of exchange om de veiligheid van klanten en klantentegoeden zoveel mogelijk te waarborgen.

Hoe veilig zijn brokers en exchanges?

Brokers en exchanges doen er alles aan om de cryptocurrencies van klanten te beschermen. Toch is daarmee diefstal of verlies niet uitgesloten. Zo is het in het verleden gebeurd dat grote hoeveelheden cryptocurrency werden gestolen of kwijt raakten. Gelukkig vallen de Nederlandse aanbieders van cryptocurrency onder strenge wet- en regelgeving (de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) die ervoor moet zorgen dat de veiligheid wordt gewaarborgd. Wees er wel altijd van bewust dat, wanneer je je cryptocurrency laat beheren door een derde partij, je altijd afhankelijk bent van de veiligheidsmaatregelen die die partij hanteert. Als alternatief kan je je cryptocurrency in eigen beheer houden door deze in een persoonlijke wallet te bewaren. Zo heb je meer controle over de veiligheid van je cryptocurrencies.

In het kort

Waar je het beste cryptocurrencies kan kopen en verhandelen hangt geheel af van je voorkeuren. Om toch leidraad te bieden volgt hieronder een lijstje van vragen die je jezelf zou kunnen stellen wanneer je naar een broker of exchange zoekt:

  • Welke betaalmogelijkheden worden er geboden?
  • Welke cryptocurrencies worden aangeboden?
  • Wat doet de broker of exchange om de veiligheid van mijn tegoed te waarborgen?
  • Welke kosten worden er in rekening gebracht?
  • In welke taal word ik te woord gestaan als ik hulp nodig heb?
  • Wat zeggen andere gebruikers van de broker of exchange?

Onthoud dat het altijd goed is om zelf meer onderzoek te doen zodat je verzekerd en zo veilig mogelijk je aankopen kan doen en kan handelen!