KuCoin

KuCoin is een populaire internationale cryptocurrency exchange die zich richt op het aanbieden van eenvoudige en veilige handelsmogelijkheden voor digitale valuta.

KuCoin KuCoin KuCoin KuCoin KuCoin
kucoin_exchange_hero
Naar KuCoin

Over

KuCoin is een in Hongkong gevestigde cryptocurrency exchange, opgericht in 2017, die wereldwijd een groot aantal gebruikers bedient. De beurs biedt een uitgebreid scala aan cryptocurrencies om te verhandelen, waaronder populaire munten zoals bitcoin, ethereum en ripple, evenals minder bekende altcoins. KuCoin staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface, lage handelskosten en een uniek token, het KuCoin Shares (KCS) token, waarmee gebruikers extra voordelen kunnen ontvangen zoals kortingen op handelskosten en inkomsten uit staking.

Naast het handelen in cryptocurrencies, biedt KuCoin ook diensten zoals margin trading, futures trading, het shorten van cryptocurrencies en staking. Het platform is zowel geschikt voor beginners als ervaren handelaren, met geavanceerde handelshulpmiddelen en grafieken om handelsstrategieën te ondersteunen. KuCoin is toegewijd aan het bieden van een veilige handelsomgeving en heeft tot dusver een goede reputatie op het gebied van beveiliging.

Navigeer snel naar …

Welke cryptocurrencies verhandelt KuCoin

search icon
Ethereum ETH
$3.448,93
-0,45%
Bitcoin BTC
$66.470,49
-0,99%
XRP XRP
$0,60133
-1,56%
Polkadot DOT
$5,9514
-4,62%

Ontvang tot maximaal 3.200 USDT aan beloningen

Probeer KuCoin gratis

Handelskosten bij KuCoin

KuCoin biedt concurrerende handelskosten, met een standaard handelstarief van 0,1% voor zowel makers als nemers. Er zijn echter mogelijkheden om deze kosten te verlagen, zoals door het gebruik van het KuCoin Shares (KCS) token of door deelname aan het VIP-programma. Opnamekosten variëren afhankelijk van de specifieke cryptocurrency, maar zijn over het algemeen redelijk in vergelijking met andere beurzen. Stortingskosten zijn er niet, waardoor gebruikers gemakkelijk crypto kunnen toevoegen aan hun KuCoin-account zonder extra kosten.

De verschillende niveau’s zijn afhankelijk van de hoeveelheid KCS tokens die een gebruiker de afgelopen 30 dagen heeft vastgehouden. Des te meer KCS, hoe lager de handelskosten zijn.

VIP niveau Maker fee Taker fee
0 0,1% 0,1%
1 0,09% 0,1%
2 0,07% 0,09%
3 0,05% 0,08%
4 0,03% 0,07%
5 0% 0,07%
6 0% 0,06%
7 0% 0,05%
8 -0,005% 0,045%
9 -0,005% 0,04%
10 -0,005% 0,035%
11 -0,005% 0,03%
12 -0,005% 0,025%

KuCoin betaalmethoden

Hoewel KuCoin een wereldwijde beurs is, biedt het helaas geen directe ondersteuning voor iDEAL-betalingen. Dit betekent dat Nederlandse gebruikers geen cryptocurrency kunnen kopen met iDEAL op het platform. Om dit probleem te omzeilen, kunnen Nederlandse gebruikers eerst een account aanmaken bij een andere exchange die wel iDEAL ondersteunt, zoals Bitvavo of Bitonic. Vervolgens kunnen ze daar cryptocurrency kopen en deze overzetten naar hun KuCoin-account.

Het is belangrijk om te weten dat er kosten kunnen zijn verbonden aan het overzetten van cryptocurrency tussen beurzen. Deze kosten zijn afhankelijk van het netwerk en de gekozen munt. Het is dus aan te raden om de kosten en verwerkingstijden van de verschillende opties te vergelijken alvorens een keuze te maken.

Betaalmethodes
VISA
Mastercard
PayPal
SEPA

Handelsplatform van KuCoin

Crypto handelen bij KuCoin

KuCoin biedt een breed scala aan cryptocurrencies om te verhandelen, met meer dan 200 verschillende handelsparen beschikbaar op het platform. Dit maakt het voor handelaren gemakkelijk om te diversifiëren en te profiteren van de verschillende markttrends. De gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde handelshulpmiddelen, zoals grafieken en technische indicatoren, stellen zowel beginners als ervaren handelaren in staat om hun handelsstrategieën effectief uit te voeren.

kucoin_trading_macbook

Crypto shorten bij KuCoin

KuCoin biedt de mogelijkheid om te shorten, wat betekent dat handelaren kunnen profiteren van dalende marktprijzen. Dit gebeurt door het verkopen van geleende crypto, met de bedoeling deze later tegen een lagere prijs terug te kopen. Margin trading is beschikbaar op KuCoin, waardoor handelaren met hefboomwerking kunnen handelen en hun potentiële winsten kunnen vergroten. Het is echter belangrijk om de risico’s van margin trading en short selling te begrijpen, omdat verliezen ook kunnen worden versterkt.

kucoin_mobile_short

Crypto staken bij KuCoin

KuCoin biedt gebruikers de mogelijkheid om te staken, wat inhoudt dat ze hun cryptocurrencies kunnen vastzetten om passieve inkomsten te genereren. Dit wordt gedaan door deelname aan het valideren van transacties en het ondersteunen van de netwerkbeveiliging van Proof of Stake (PoS) blockchains. KuCoin heeft een speciale staking-sectie, ‘Pool-X’, waar gebruikers verschillende stakingsopties kunnen vinden voor ondersteunde cryptocurrencies. De opbrengsten variëren afhankelijk van de gekozen munt en de stakingperiode. Het is een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar extra rendement op hun crypto-investeringen.

kucoin_mobile_staking

KuCoin’s limieten en verificaties

KuCoin heeft verschillende verificatieniveaus, die elk verschillende handels- en opnamelimieten met zich meebrengen. Niveau 1 vereist geen verificatie en staat gebruikers toe om dagelijks tot 2 bitcoin op te nemen. Voor hogere limieten moeten gebruikers hun identiteit verifiëren door het voltooien van het Know Your Customer (KYC) proces. 

Niveau 2-verificatie vereist persoonlijke gegevens zoals naam, adres en identiteitsbewijs, en verhoogt de dagelijkse opnamelimiet tot 100 BTC. Niveau 3-verificatie is bedoeld voor institutionele gebruikers en vereist aanvullende documentatie, zoals een bewijs van adres en een bankafschrift.

Het KYC-proces is bedoeld om te voldoen aan anti-witwaswetgeving (AML) en het tegengaan van het financieren van terrorisme. Hoewel sommige gebruikers het misschien als een inbreuk op hun privacy beschouwen, helpt het om het platform veilig en betrouwbaar te houden. Handelslimieten op KuCoin zijn over het algemeen voldoende voor de meeste handelaren, maar kunnen worden aangepast voor institutionele handelaren en grote beleggers met een hoger verificatieniveau.

Mogelijkheden E-mail ID verificatie Proof of wealth
Toegang platform
Storten euro
Storten digitale valuta
Opnemen digitale valuta Tot €5k

Veiligheid KuCoin

KuCoin heeft sinds zijn oprichting in 2017 een solide reputatie opgebouwd als een betrouwbare en veilige cryptocurrency exchange. Het platform maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals meerlaagse opslag en cryptografische veiligheidsprocedures om de veiligheid van gebruikersfondsen te waarborgen. Bovendien heeft KuCoin een toegewijd team van experts dat voortdurend de beveiliging en stabiliteit van het platform monitort en verbetert.

In 2020 werd KuCoin echter getroffen door een grote hack, waarbij ongeveer $150 miljoen aan cryptocurrency werd gestolen. Hoewel dit een zorgwekkend incident was, heeft KuCoin snel en adequaat gereageerd door samen te werken met andere exchanges en projecten om de gestolen fondsen te bevriezen en te herstellen. KuCoin heeft bovendien de beveiligingsmaatregelen verder verbeterd om herhaling te voorkomen. Gebruikers hebben over het algemeen nog steeds vertrouwen in KuCoin en beschouwen het als een betrouwbare exchange.

KYC-proces

Wil je meer dan 2 bitcoin aan crypto opnemen per dag, dan dien je jezelf te identificeren middels een Know Your Customer proces.

Anti-witwaswetgeving

Onder andere door het KYC-proces dat KuCoin hanteert voldoet de crypto exchange aan anti-witwaswetgeving

De Android app van KuCoin

Beschikbaarheid
KuCoin

Beschikbaarheid KuCoin

KuCoin biedt klantenondersteuning via verschillende kanalen, waaronder live chat, e-mail en sociale media zoals Twitter en Telegram. Zo kunnen gebruikers snel en efficiënt geholpen worden bij eventuele problemen of vragen.

Telefoon

Livechat

KuCoin livechat