Coinmerce

Coinmerce is een in Nederland gevestigde crypto exchange waar je meer dan 200 verschillende cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en bewaren. De exchange is geschikt voor zowel beginners als de wat meer ervaren spelers.

Coinmerce Coinmerce Coinmerce
coinmerce_hero
Naar Coinmerce

Over

Coinmerce is sinds 2017 uitgegroeid tot een cryptobeurs die in heel Europa actief is. Het focust vooral op ‘gebruiksvriendelijkheid’ en is dan ook toegankelijk voor alle ervaringsniveaus. Met meer dan 200 verschillende cryptovaluta heb je ruime keuze om jouw portfolio op te bouwen. Verder biedt Coinmerce verschillende opties aan om je cryptovermogen te laten groeien door middel van ‘Coinmerce Earn’, staking en trading bots.

Coinmerce staat tevens geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en is daarmee onderworpen aan het toezicht van onze centrale bank. Het moet dus voldoen aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving en dit tilt de betrouwbaarheid van de exchange tot een hoger niveau.

Navigeer snel naar …

Geef je geld toekomst

Maak binnen 4 minuten een account aan

Handelskosten bij Coinmerce

Een nadeel van Coinmerce zijn de relatief hoge handelskosten in verhouding tot andere grote partijen uit ons land. De fees van Coinmerce liggen namelijk tussen de 0,4% en 2,5% per transactie. Deze handelskosten veranderen continu en zijn afhankelijk van de munt en de huidige vraag en aanbod. Voordat een transactie voltooid is, zul je altijd op de hoogte worden gebracht over de transactiekosten van de desbetreffende transactie. Wanneer je vaak trades plaatst, zal een ander platform wellicht meer geschikt zijn voor jou.

Coin Minimale opname Transactiekosten
Bitcoin 0,001 0,00021
Ethereum 0,0098 0,001008
Cardano 10 0,84
Tron 2 1,05

Coinmerce betaalmethoden

Zoals eerder vernoemd is gebruiksvriendelijkheid een zeer belangrijk aspect binnen Coinmerce. Dit is dan ook goed terug te zien in het gemak bij het kopen van cryptomunten op deze beurs. Het aanmeldproces stelt niet veel voor en is snel voltooid. Hierna ben je verplicht om het verificatieproces te doorlopen voordat je je eerste aankoop kunt gaan bewerkstelligen.

Het is dan alleen nog maar een kwestie van geld overmaken naar je account en dan kan je cryptomunten als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en nog veel meer aanschaffen. Je kunt ervoor kiezen om de cryptomunten op het platform te bewaren of om ze naar een eigen wallet te versturen.

Betaalmethoden bij Coinmerce
iDEAL
Creditcard
Bancontact
MyBank
Sofort
Bank overschrijving (Bunq en Rabobank)

Handelsplatform van Coinmerce

Coinmerce Earn

Een van de manieren om jouw cryptovermogen te laten groeien is Coinmerce Earn. Het is een manier om een passief inkomen te verdienen op enkele cryptocurrencies, zoals bitcoin, ethereum, litecoin (LTC), Ripple (XRP) en meer. Coinmerce leent jouw cryptomunten uit aan derden die daar vervolgens risico mee nemen. Coinmerce biedt rentepercentages die kunnen oplopen tot 15%, maar dit gaat niet zonder enig risico. De kans bestaat namelijk dat de derde partij insolvent raakt of het beoogde rendement niet weet te behalen.

coinmerce_earn_macbook

Crypto handelen bij Coinmerce

Het handelsplatform van Coinmerce is zeer eenvoudig en overzichtelijk. Zoals eerder vernoemd is het platform geschikt voor zowel beginnners als de wat meer ervaren handelaren. Zo kun je gebruik maken van stop-loss en limit orders om nog beter op de markt in te spelen. 

Ook biedt Coinmerce een optie genaamd ‘geautomatiseerd handelen’. Met deze optie kun je de investeringsstrategieën van ‘trading bots’ volgen die automatische koop- en verkooporders voor jou invoeren. Voor mensen die niet zelf de tijd of kennis hebben om actief te gaan handelen, kan dit een interessante optie zijn. In de risico-disclaimer geeft Coinmerce echter terecht aan dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst. ‘’Alle risico’s verbonden aan het gebruik van de beleggingsstrategieën die worden aangeboden door Coinmerce of via (een) derde partij(en) blijven voor rekening van de gebruiker’’, zo schrijft Coinmerce in de disclaimer.

coinmerce_handelen

Crypto staken bij Coinmerce

Naast Coinmerce Earn is het staken van cryptomunten ook een passieve manier om jouw cryptovermogen te laten groeien. Crypto staking houdt in dat je je cryptomunten bewaart om op die manier bij te dragen aan de veiligheid van de blockchain. Het toevoegen van nieuwe blocks kan gedaan worden door mensen die hun crypto staken. 

Bij Coinmerce werkt het staken heel eenvoudig. Met slechts één druk op de knop kun je het staken inschakelen en een passief inkomen ontvangen.

coinmerce_staking

Coinmerce’s limieten en verificaties

Met een geverifieerd account heb je een stortings- en opnamelimiet van €20.000 per dag en €60.000 per week. Door het verstrekken van een geldig identiteitsbewijs kun je het verificatieproces voltooien. Je zult dan een selfie moeten maken waar jij met je legitimatiebewijs op staat. Ook wordt er gevraagd om je bankrekening te verifiëren.

Op het moment dat je zowel je herkomst van financiële middelen als een bewijs van adres openbaar stelt, mag je jezelf tot een ‘pro’ categoriseren. Hiermee kan je in samenspraak met Coinmerce je dagelijkse en wekelijkse limieten verhogen. Wanneer je meer dan de normale dagelijkse en wekelijkse limieten wilt verhandelen, kan een pro account interessant zijn. Coinmerce beslist uiteindelijk of je in aanmerking komt voor een pro account.

Mogelijkheden E-mail ID verificatie Proof of wealth
Toegang platform
Storten euro
Storten digitale valuta
Opnemen digitale valuta Tot €5k

Veiligheid Coinmerce

Zoals eerder benoemd is Coinmerce geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, wat het in zekere zin een betrouwbare partij maakt binnen Nederland. Daarnaast is de klantenservice 24/7 bereikbaar en kunnen al jouw vragen in zowel het Nederlands als in het Engels beantwoorden.

Ook geeft Coinmerce aan dat het merendeel van de cryptovaluta opgeslagen wordt in zogeheten cold storage. Tegelijkertijd wordt er ook voldoende voorraad in hot wallets bewaar zodat gebruikers te allen tijde crypto’s kunnen opnemen. Om een veilig platform te garanderen voert de Nederlandse beurs tevens regelmatig penetratietesten uit.

Ondanks dat al deze punten leiden tot de conclusie dat Coinmerce veilig lijkt te zijn, is een eigen wallet nog altijd de beste en meest veilige manier om jouw cryptomunten te bewaren. Hiermee ben je onafhankelijk van centrale entiteiten en ben jij de enige die verantwoordelijk is voor het beheren van jouw cryptocurrencies.

Vergunning De Nederlandsche Bank

Coinmerce is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en staan daarom onder toezicht van de Nederlandse overheid. De Nederlandse wetgeving zal om die reden dus gehandhaafd moeten worden.

Cold storage

Zoals eerder vernoemd bewaart Coinmerce een groot gedeelte van zijn crypto in cold storage. Dit houdt in dat de private keys zijn opgeslagen op apparaten die niet met het internet in verbinding staan.

Tweefactorauthenticatie

Tweefactorauthenticatie (2FA) is een extra beveiligingslaag wat beschikbaar is op Coinmerce. Hiermee moet je twee verschillende authenticatie factoren doorlopen om jezelf te verifiëren. Het is aangeraden om dit zo snel mogelijk in te schakelen.

Hoe is je account beveiligd bij Coinmerce?

Beschikbaarheid
Coinmerce

Beschikbaarheid Coinmerce

Je kan contact opnemen met Coinmerce middels de live chat, via E-mail en op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur is de support afdeling ook telefonisch bereikbaar.