Bybit review

Bybit is een in Dubai gevestigde internationale crypto exchange die in 2018 is opgericht door Ben Zhou, waarop meer dan 270 assets genoteerd zijn. De exchange is vooral bekend onder handelaren, zeker als zij ook gebruik willen maken van leverage.

Naar Bybit

Geavanceerde handelstools

Geweldige technologie

Sterke interface

Goedkope spothandel

Derivaten zijn riskant

Gevestigd in Dubai

Deelt gegevens met derden

Over

Navigeer snel naar …

Bybit Bybit Bybit Bybit Bybit

Klantbeoordeling

ByBit krijgt op Trustpilot een vrij lage score van 2,5 uit 5 sterren. Opvallend is wel dat er op dit moment nog maar weinig reviews zijn ingediend; op moment van schrijven 526.

scoort een 2,5 uit 520 reviews.

2,5
bybit_review_klantbeoordeling

Onze ervaring

bybit_review_onze_ervaring_grote_naam

Bybit loopt al ruim vijf jaar mee op het hoogste niveau binnen de industrie. Hoewel dat nog niet meteen een garantie is dat we te maken hebben met een gezonde partij (denk aan FTX), pleit dat zeker voor het beursplatform. Het lukt niet veel partijen om zo lang overeind te blijven binnen de crypto-industrie. Het enige minpunt voor de betrouwbaarheid van het handelsplatform is wellicht dat het in Dubai gevestigd is, waar het iets eenvoudiger is om een crypto exchange te openen.

Veiligheid staat voorop bij Bybit. Om die reden publiceren ze sinds het omvallen van FTX bijvoorbeeld geregeld een Proof-of-Reserves, zodat klanten zeker weten dat hun tegoeden ook daadwerkelijk in de wallets van het beursplatform zitten. Het is jammer dat dit nodig is, maar het is wel een geruststellende gedachte dat alles zo goed geregeld is.

Als laatste kun je op Bybit terecht voor een gigantisch aanbod aan assets. Je kunt op Bybit handelen in meer dan 270 verschillende cryptocurrencies en daar voegen ze geregeld nieuwe munten aan toe. Als jij geen Bitcoin-maximalist bent, dan is dit zeker een beurs waar je aan je trekken kunt komen.

Handelskosten bij Bybit

De handelskosten bij Bybit zijn voor industrie-begrippen relatief laag te noemen. Zo betaal je op de spothandel op het beursplatform een fee van 0,1% over alle transacties. Daarmee zou Bybit in Nederland in ieder geval de goedkoopste partij zijn.

In het buitenland behoren ze daarmee ook tot de goedkopere partijen van de wereld, maar dat mag ook wel voor een handelsplatform van internationale allure. 

VIP level Taker fee Maker fee
VIP 0 0,1000% 0,1000%
VIP 1 0,0600% 0,0400%
VIP 2 0,0500% 0,0250%
VIP 3 0,0450% 0,0200%
VIP 4 0,0400% 0,0150%
VIP 5 0,0350% 0,0125%
Supreme VIP 0,0200% 0,0050%
Pro 1 0,0400% 0,0150%
Pro 2 0,0350% 0,0125%
Pro 3 0,0300% 0,0100%
Pro 4 0,0250% 0,0075%
Pro 5 0,0200% 0,0050%

Bybit is de Principal team Partner van Oracle Red Bull Racing

Een account aanmaken is gratis

Bybit is fijn als je op zoek bent naar een heel erg rijk en veelzijdig platform. Ik vind de app daarnaast ook goed werken.
– Anoniem

Klantenservice bij Bybit

De klantenservice bij Bybit is in principe 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Dat is essentieel in de crypto-wereld, waarin het vaak belangrijk is om accuut op te treden als er problemen zijn. 

Je kunt Bybit op allerlei manieren bereiken, maar de livechat is natuurlijk de snelste manier om voor elkaar te krijgen wat je nodig hebt. Verder is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te mailen, wat handig kan zijn als je niet meteen een antwoord nodig hebt.

De Bybit app

Bybit ervaring

  • Overzichtelijk
  • Uitgebreid
  • Toegankelijk
  • Snel en veilig
  • Mooi interface
  • Voor ieder wat wils
  • Staking

Bybit ervaring

Net als de meeste andere grote handelsplatformen binnen de crypto-wereld, beschikt Bybit over een mobiele applicatie. Binnen die mobiele applicatie krijg je toegang tot alle geavanceerde systemen die ook op de desktop-versie van het handelsplatform aanwezig zijn.

Kopieer de beste handelaren

Je kunt bij Bybit ook handelaren kopiëren. Heb je zelf bijvoorbeeld te weinig tijd of kennis om te handelen? Dan kun je op deze manier de besten van de industrie volgen in al hun trades, zonder dat je hier zelf kennis voor hoeft te hebben. Dit kost je uiteraard wel een klein percentage van de eventuele opbrengsten.

bybit_review_app_screens

Voer je gegevens in

Maak een account aan met je e-mailadres of telefoonnummer. Welke je gebruikt maakt niet uit, want later in het proces zal de ander worden gevraagd ter beveiliging.

Kies een sterk wachtwoord

Zorg voor een sterk wachtwoord waarbij je gebruik maakt van kleine letters, hoofdletters en leestekens.

Lees de voorwaarden

Lees in de laatste stap eventueel de algemene voorwaarden of de privacy voorwaarden. Klik uiteindelijk op ‘Create account’ om je account definitief aan te maken.

Veiligheid

Bybit maakt naar eigen zeggen gebruik van een drielaags-beveiligingssysteem. Assets van gebruikers worden veilig opgeslagen in zogenaamde cold wallets. Dit betekent dat het gaat om wallets die niet verbonden zijn met het internet, wat voor een extra laag aan beveiliging zorgt.

Verder beschermt Bybit de assets tegen onbevoegde toegang door een combinatie van verschillende digitale vormen van beveiliging. Het gaat hierbij om een geavanceerde multi-handetkening, een Trusted Execution Environment (TEE) en Threshold Signature Schemes (TSS).

Als laatst voert Bybit regelmatig Proof-of-Reserve controles uit, die vooral na het omvallen van FTX in november 2022 populair zijn, om aan te tonen dat ze alle assets van hun gebruikers ook daadwerkelijk in hun wallets hebben. Alles bij elkaar moet dat ervoor zorgen dat Bybit een platform is waar gebruikers hun assets met een gerust hart kunnen achterlaten.

Cold wallets

Tegoeden van gebruikers worden volgens Bybit opgeslagen in cold wallets die niet verbonden zijn met het internet.

Proof-of-Reserve

Bybit voert regelmatig Proof-of-Reserve controles uit om aan te tonen dat ze de tegoeden van klanten daadwerkelijk in beheer hebben.

De Bybit crypto betaalkaart

Middels een samenwerking met Mastercard stelt Bybit haar klanten in staat om met een betaalkaart met crypto te betalen.

Nieuws over Bybit
Bitcoin schiet voorbij $71.000, ethereum explodeert 17% na ETF-wending
Crypto vol potentie stijgt met 693% na notering, handelaren enthousiast
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
‘Piraten-crypto’ schiet 1.100% omhoog na notering op cryptobeurs
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Solana (SOL) lijkt klaar voor sterke stijging met hernieuwde ETF-hoop
Nieuwe crypto maakt vliegende start en schiet 600% omhoog

Veel gestelde vragen

Het is bij Bybit niet mogelijk om met iDEAL te betalen, maar je kunt bij de exchange tal van andere manieren inzetten om je fiatgeld op het beursplatform te krijgen. Mogelijk dat ze in de toekomst nog iDEAL toevoegen.

Je kunt bij Bybit allerlei tokens staken, waaronder Ethereum en vele andere Proof-of-Stake projecten. Verder heeft het een NFT-marktplaats en vele andere gave Web3-toepassingen die je kunt gebruiken.

Two-Factor Authentication (2FA) is een belangrijke manier om je account te beveiligen en dat is uiteraard ook mogelijk bij Bybit. Dankzij moet je bijvoorbeeld ook nog een authenticatie-app op je mobiel gebruiken om in te loggen.

In principe is Bybit ook actief in België. Bybit is natuurlijk geen Nederlands, maar een internationaal platform, waardoor ze meteen de hele Europese markt bestrijken.

Je moet minimaal 18 jaar zijn om te mogen handelen op Bybit. Dat vereiste geldt in principe voor ieder beursplatform ter wereld. Mocht je graag willen starten en je bent jonger dan 18, dan moet je jouw ouders even aanschieten.