crypto-mining-cloudservice

Kennisbank

Kennisbank

Crypto mining met je telefoon

Crypto mining is het proces waarbij computers aan de slag gaan om de oplossing voor een nieuw blok voor de blockchain te vinden. In ruil voor het vinden van een nieuw blok krijgt de winnende miner een beloning in de vorm van verse cryptocurrencies. Mobiele telefoons zijn tegenwoordig krachtiger dan ooit, maar is crypto mining met je telefoon een serieuze optie om wat extra geld te verdienen? Op deze pagina geven we antwoord op die vraag. Het is zeker mogelijk om met je telefoon mee te doen aan het Proof-of-Work proces waarmee nieuwe bitcoin (BTC), ethers (ETH) en andere coins in het leven worden geroepen. Het probleem van de chips in onze telefoons is echter dat ze bij lange na niet kunnen opboksen tegen de kracht van gespecialiseerde mining hardware. De mining-industrie is inmiddels een miljardenbal geworden waarbij de aandelen van veel partijen zelfs genoteerd zijn aan de grootste beurzen ter wereld. De kans dat jij met je telefoon een spreekwoordelijke deuk in het pak boter weet te slaan is relatief klein. Grof geld verdienen met mobile mining is praktisch onmogelijk, maar het is zeker een leuke manier om kennis te maken met de industrie en meer over mining te leren.

Navigeer snel naar…

  Crypto minen met een app

  Er zijn verschillende applicaties te vinden voor je mobiele telefoon waarmee je jouw telefoon kunt inzetten als crypto miner. Zo is er bijvoorbeeld MinerGate Mobile Miner, waarmee je verschillende altcoins en ook bitcoin kunt minen. Het interessante aan deze app is dat er tevens een wallet ingebouwd zit, zodat je de coins die jij weet te minen ook in de app kunt bewaren. Reken er echter niet op dat hier grote bedragen uit gaan komen en dat je waarschijnlijk meer aan stroom kwijt bent dan je binnenhaalt met je mobiele telefoon. Een andere applicatie waarmee je aan crypto mining met je telefoon kunt doen is Bitcoin Miner. Dit is de meest populaire app voor crypto mining met je telefoon.

  Het nadeel van de applicaties is echter dat het niet heel goed is voor je mobiele telefoon en dat je batterij en andere onderdelen van je telefoon er waarschijnlijk niet heel vrolijk van worden. Telefoons zijn immers niet ontworpen om op deze manier te werken. Niet efficiënt genoeg om winstgevend te zijn en überhaupt niet gebouwd om dit soort intensieve berekeningen te maken.

  Electroneum mobile mining

  De meest populaire cryptocurrency voor crypto mining met je telefoon is waarschijnlijk Electroneum (ETN). Deze op privacy gefocuste munt maakt het voor mobiele miners om te starten met minen, waardoor je binnen enkele minuten je eerste coins kunt minen. Met een simpele Android telefoon kun je in een mum van tijd starten met het minen van je eerste cryptocurrency. Het enige wat je hoeft te doen is de Electroneum applicatie downloaden uit de Google Play store, de app installeren, een account aanmaken en cloud mining activeren. Vervolgens zet je jouw wallet op in de app en daarna kan jouw mining-avontuur beginnen.

  Hoeveel levert mobile crypto mining op?

  Mobile mining levert in principe niet genoeg op om te compenseren voor de relatief hoge stroomkosten in Nederland in combinatie met de inefficiënte hardware die in mobiele telefoons zit in vergelijking met gespecialiseerde mining-hardware. Met de nieuwste modellen van de Samsung Galaxy serie kun je erop rekenen ongeveer 5 Electroneum per dag binnen te halen. Wat op het moment van schrijven gelijkstaat aan ongeveer 3,5 dollarcent. Geen grote bedragen dus, maar dat maakt het niet minder leuk om te kunnen zeggen dat je crypto hebt gemijnd en waarschijnlijk meer geleerd hebt over het proces dat crypto mining heet.

  Alles bij elkaar kunnen we zeggen dat mobile crypto mining een optie is, maar dat het niet winstgevend is, dat je telefoon er niet vrolijk van wordt en dat wij het je zeker niet aanraden om te beginnen. Wel is het leuk om er eens mee te spelen en om te begrijpen hoe je aan de slag zou kunnen met meer serieuze mining-hardware.

  Deel dit artikel
  Kennisbank icon

  Lees ook

  Meer Chevron to the right

  Wat is een Bitcoin mixer?

  Ontvang je salaris in bitcoin

  Plan B’s Stock to Flow model

  Wat is het bitcoin (BTC) Lightning Network?

  Betalen met bitcoin in Nederland

  Wat is een Bitcoin halving?

  Advertentie
  Net binnen
  Trending
  Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
  Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
  goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
  Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
  Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
  Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
  Crypto Ontbijt: Massale liquidatie door bitcoin crash, sentiment zakt in & meer
  Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
  Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
  Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin

  Advertentie