crypto-mining-cloudservice

Kennisbank

Kennisbank

Wat is cloud mining?

Cloud mining is een manier om cryptocurrency te minen zonder dat je daarvoor zelf de apparatuur hoeft aan te schaffen. Als je voor cloud mining kiest huur je in feite de computerkracht van een derde partij om daarmee aan de slag te gaan. Je hoeft dus niet zelf mining hardware te zoeken, aan te schaffen en te onderhouden. Het enige wat je moet doen is een succesvolle mining pool uitzoeken, wat hardware huren van een cloud provider en de opdracht geven om de computers namens jou aan het werk te zetten. Vervolgens kun je iedere Proof-of-Work coin gaan minen met jouw gehuurde mining-leger. Het mooie aan cloud mining is dat je kunt starten met het minen van je eigen bitcoin of andere cryptocurrencies, zonder dat je technisch aangelegd hoeft te zijn. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je wat aan winstgevendheid inlevert, omdat je de cloud provider moet betalen voor hun dienstverlening.

Navigeer snel naar…

  Bitcoin minen vanuit de cloud

  Bitcoin (BTC) heeft nog altijd de meeste mining pools waar je uit kunt kiezen. Bitcoin minen vanuit de cloud is dan ook de populairste keuze. Je hebt bijvoorbeeld Antpool, Poolin, f2pool en Slush Pool waarmee je aan de slag kunt gaan. Het is ook mogelijk om als solo-miner aan de slag te gaan en je hardware puur en alleen voor jezelf aan het werk te zetten. De kans dat je dan een blok gaat vinden is kleiner dan klein, maar begin 2022 is het in één week tijd door twee individuele miners gepresteerd. Het beste is dus om je aan te sluiten bij een pool waarmee je samen met een leger van miners op zoek gaat naar het volgende blok. Bij iedere mining pool zijn de fees en verdelingen weer anders, dus lees je vooral goed in voordat je ergens aan de slag gaat.

  Kosten van cloud mining

  Cloud mining kan winstgevend zijn, maar er zijn een aantal kosten waar je rekening mee moet houden. Je moet uiteraard de apparatuur huren, de stroomkosten betalen en het management en onderhoud dat erbij komt kijken is ook niet gratis. Daarnaast ben je altijd een klein percentage kwijt aan de mining pool waarbij je besluit jezelf aan te sluiten. Alles bij elkaar kan het winstgevend zijn, maar over het algemeen is bitcoin kopen en vasthouden een betere strategie.

  Veel mensen kiezen ervoor om te gaan minen om zogenaamde KYC-vrije bitcoin te verzamelen. Je hoeft je voor mining immers niet aan te sluiten bij een handelsplatform en allerlei gegevens achter te laten. Het is alsof je in de buitenlucht op zoek gaat naar goud, daarvan hoef je in principe ook geen melding te maken bij verschillende instanties. Cloud mining is dus een manier om met meer privacy aan je bitcoin te komen.

  Dogecoin en andere cryptocurrencies cloud minen

  Je kunt met het huren van apparatuur bij een cloud provider in principe iedere cryptocurrency minen die draait op het Proof-of-Work consensus mechanisme. Hieronder vallen naast bitcoin onder andere ook dogecoin en ethereum (ETH). Afhankelijk van de koers van een munt en de hash power in het netwerk kan het interessant zijn om van cryptocurrency te switchen. Niet iedere cryptocurrency is op hetzelfde moment namelijk even winstgevend als de andere. Je moet er echter wel rekening mee houden dat dezelfde apparatuur niet voor iedere cryptocurrency even efficiënt werkt. Voor bitcoin mining kun je bijvoorbeeld het beste werken met CPU-miners, terwijl ethereum mining beter werkt met GPU-miners. Het is dan ook zaak om je vooraf goed in te lezen en voor jezelf te bepalen welke cryptocurrencies je eventueel zou willen minen.

  subtitle

  Deel dit artikel
  Kennisbank icon

  Lees ook

  Meer Chevron to the right

  Wat is een Bitcoin mixer?

  Ontvang je salaris in bitcoin

  Plan B’s Stock to Flow model

  Wat is het bitcoin (BTC) Lightning Network?

  Betalen met bitcoin in Nederland

  Wat is een Bitcoin halving?

  Advertentie
  Net binnen
  Trending
  Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
  Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
  goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
  Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
  Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
  Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
  Crypto Ontbijt: Massale liquidatie door bitcoin crash, sentiment zakt in & meer
  Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
  Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
  Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin

  Advertentie