Coinbase

Coinbase is een Amerikaanse crypto exchange die stamt uit het jaar 2012. Het staat tevens bekend als het eerste beursgenoteerde cryptoplatform dat sinds 2022 ook geregistreerd staat bij de Nederlandse Bank.

Coinbase Coinbase Coinbase Coinbase Coinbase
coinbase_hero
Naar Coinbase

Over

Coinbase is een van de grootste cryptobeurzen ter wereld met vele miljoenen gebruikers en een zeer uitgebreid aanbod van cryptocurrencies. Investeerders hebben de keuze uit meer dan 230 verschillende cryptovaluta en het aanbod wordt bijna wekelijks uitgebreid.

Gebruikers hebben de keuze tussen het standaard Coinbase platform of het geavanceerde Coinbase Advanced. Het standaard platform is meer geschikt voor beginners die genoeg hebben aan simpele koop- en verkooporders. Coinbase Advanced beschikt over meer functionaliteiten en is om die reden meer bedoeld voor de wat meer ervaren handelaar of investeerder. Gebruikers kunnen met hun Coinbase account inloggen bij zowel het standaardplatform als Coinbase Advanced.

Het kopen van cryptomunten is, voornamelijk op het standaard platform, zeer eenvoudig. Naast het gemak staat Coinbase ook bekend als een betrouwbaar platform met een uitstekende klantenservice.

Navigeer snel naar …

Koop gemakkelijk crypto met iDEAL

Maak gratis een account aan

Handelskosten bij Coinbase

Coinbase is op het gebied van handelskosten niet de meest populaire keuze onder crypto-investeerders. Het staat namelijk bekend om de relatief hoge handelskosten. In vergelijking tot andere crypto exchanges is dit misschien wel het grootste nadeel van het beursgenoteerde cryptoplatform. Je betaalt tussen de 0,40% en 0,60% voor alle transacties met een maximum van $10.000. Hierna zullen de transactiekosten in een staffel omlaag gaan.

Je betaalt in zekere zin dus wel wat extra’s voor het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid die de cryptobeurs ook met zich meebrengt.

Laag Taker fee Maker fee
$0-$10.000 0,60% 0,40%
$10.000-$50.000 0,40% 0,25%
$50.000-$100.000 0,25% 0,15%
$100.000-$1.000.000 0,20% 0,10%
$1.000.000-$15.000.000 0,18% 0,08%
$1.000.000-$75.000.000 0,16% 0,06%
$75.000.000-$250.000.000 0,12% 0,03%
$250.000.000-$400.000.000 0,08% 0%
$400.000.000+ 0,05% 0%

Coinbase betaalmethoden

Zoals eerder vernoemd is het kopen van crypto heel simpel gemaakt bij Coinbase. Vooral op het standaardplatform is het kopen van crypto kinderspel. Na het maken van een account zul je eerst het verificatieproces moeten doorlopen. Een geldig identiteitsbewijs is het enige wat je nodig hebt voordat je fiat en/of crypto op het beursplatform kunt storten.

Het is niet nodig om eerst je geld om te zetten naar een stablecoin, zoals USDT. Je kan namelijk gewoon euro’s storten op je account om vervolgens jouw favoriete cryptomunten te kopen.

Coinbase Advanced biedt daarentegen een stuk meer opties zoals limit orders en stop losses. Het is dan ook bedoeld voor de wat meer ervaren handelaar of investeerder. 

Betaalmethoden
iDEAL
SEPA
Sofort
PayPal
Apple Pay
Google Pay

Handelsplatform van Coinbase

NFT’s kopen

Coinbase heeft tevens een eigen NFT-marktplaats waar het mogelijk is om non-fungible tokens (NFT’s) te minten en te kopen/verkopen. Hiervoor zul je eerst een eigen wallet moeten aanmaken en deze verbinden met de marktplaats. Coinbase biedt zelf ook een eigen wallet aan waarin gebruikers zelf hun cryptocurrencies in bewaring kunnen nemen. Het is uiteraard ook mogelijk om een andere Ethereum-compatibele wallet te gebruiken voor het aanschaffen van NFT’s.

Alle transacties van de NFT marktplaats vinden plaats op de blockchain van Ethereum (ETH).

coinbase_nft_mac Coinbase daagt Binance uit met crypto derivatenbeurs buiten VS

Coinbase Earn

Met Coinbase Earn kun je je crypto aan het werk zetten, om met weinig moeite je cryptovermogen te laten groeien. Je kunt ten eerste bepaalde Proof-of-Stake coins staken om op die manier een mooie rente te krijgen. Hiermee help je tevens bij het verifiëren van transacties en het beveiligen van de blockchain. Naast het staken kun je ook andere rente verdienen met  coins als Tether (USDT) en Dai (DAI) door het uit te lenen aan externe DeFi protocollen.

coinbase_earn_mobile Coinbase daagt Binance uit met crypto derivatenbeurs buiten VS

Coinbase’s limieten en verificaties

Als je account geverifieerd is, biedt Coinbase een van de hoogste limieten ten opzichte van andere cryptobeurzen. Inwoners van de Verenigde Staten kunnen dagelijks tot $50.000 aan BTC aanschaffen en inwoners uit de EU hebben een dagelijks limiet van van €30.000.

Mogelijkheden E-mail ID verificatie Proof of wealth
Toegang platform
Storten euro
Storten digitale valuta
Opnemen digitale valuta Tot €5k
Nieuws over Coinbase
Aandelen cryptobeurs Coinbase leveren pensioenfonds miljoenenwinst op
Aandelen cryptobeurs Coinbase leveren pensioenfonds miljoenenwinst op

Veiligheid Coinbase

Coinbase wordt veelal beschouwd als een zeer veilig cryptoplatform. Zoals eerder vermeld staat de cryptobeurs sinds de beursgang in 2021 onder scherp toezicht in de Verenigde Staten. Het bedrijf is al sinds 2012 actief op de markt en tot op heden is het hackers nog nooit gelukt om binnen te dringen bij Coinbase. Sinds 2022 staat Coinbase ook geristreed en onder toezicht van de Nederlandse Bank.

 

Coinbase biedt gebruikers ook de mogelijkheid om zelf hun cryptovaluta in beheer te nemen met de Coinbase wallet. Wanneer je normaliter ervoor kiest om jouw coins op een exchange te bewaren, heb je niet daadwerkelijk de coins in bezit. De exchange bezit dan namelijk de private keys en heeft daarmee de controle over ‘jouw’ cryptocurrencies. Bij de Coinbase wallet krijgen gebruikers wel hun eigen private key en kan je op een veiligere manier jouw crypto vermogen bewaren.

Ook geeft Coinbase aan dat het merendeel van de digitale valuta opgeslagen wordt in een beveiligde offline opslag. 

Coinbase wallet

Het zelf in beheer nemen van jouw crypto vermogen brengt niet alleen veiligheid, maar ook een stukje rust met zich mee. Het vertrouwen in een centrale entiteit is hiermee verleden tijd.

Tweefactorauthenticatie

Tweefactorauthenticatie (2FA) is een beveiligingslaag als toevoeging op je gebruikersnaam en wachtwoord. Met 2FA ingeschakeld zal het nog lastiger worden voor anderen om jouw account binnen te dringen.

Cold storage

Een groot gedeelte van de cryptovaluta wordt bewaard in cold storage, wat inhoudt dat de private keys los van het internet wordt opgeslagen.

Beschikbaarheid
Coinbase

Beschikbaarheid Coinbase

Bij vragen kun je altijd terecht bij de chatbot van Coinbase. Verder beschikt Coinbase over een noodnummer voor als een gebruiker vermoedt dat zijn/haar account gestolen is.

Telefoon