Voordat je bitcoin, Ethereum of andere cryptocurrencies gaat kopen, zul je eerst een wallet moeten vinden waar je ze kunt en wilt bewaren. Een wallet komt altijd met een private key die nodig is om de inhoud van je wallet te bekijken en om transacties uit te voeren.
Er zijn verschillende soorten wallets waar je uit kunt kiezen. Binnen elke categorie wallets heb je weer verschillende aanbieders met elk hun eigen voor- en nadelen. De meest veilige wallets zijn de hardware wallets. Echter, in tegenstelling tot online en software wallets, zijn hardware wallets niet gratis.
Hardware wallets zijn de meest veilig optie
Voor zowel desktop als op mobiel
Het makkelijkst om mee te starten
Voor veilig gebruik van cryptocurrencies is het aan raden om een combinatie van meerdere wallets te gebruiken; een online of software wallet voor de kleinere hoeveelheden waarmee je kunt investeren en een hardware wallet voor vermogensbeheer.
Zijn crypto wallets veilig?
Dit is sterk afhankelijk van welke optie of combinatie van opties je kiest om te gebruiken.
De meest veilige optie is een hardware wallet die je offline houdt en bewaart op een veilige plek. Op die manier loop je geen kans gehackt te worden en je private key en coins kwijt te raken. Let er wel op dat als je je hardware wallet kwijt raakt en je ook geen reservekopie hebt van zowel je coins als je private key, dat je dan de hele inhoud van je wallet kwijt bent.
Enerzijds is het bewaren van cryptocurrencies in een online wallet niet de meest veilige manier om je coins te beheren. Anderzijds is een online wallet heel toegankelijk en vaak het makkelijkst en snelst in dagelijks gebruik. Je zal hier zelf een afweging in moeten maken.
Serieuze crypto-investeerders maken gebruik van een combinatie van wallets en veiligheidsmaatregelen. Doorgaans houden zij langetermijninvesteringen, zogeheten ’long term coins’ offline in een hardware wallet. Daarnaast bewaren ze vaak een kleiner deel in een software of online wallet voor het ‘traden’ en betalingen. De keuze die je hierin maakt hangt af van je investeringsstrategie en je welwillendheid om wat dieper in de veiligheidsaspecten te duiken.
Waar je ook voor kiest, zorg dat je ten aller tijden voorzichtig handelt. Maak overal een backup van en onderschat de veiligheidsrisico’s niet.
Kwijt is in deze wereld dan ook echt kwijt.
Laatste nieuws
Grote Amerikaanse autodealer gaat betalingen met bitcoin (BTC) accepteren
HGreg, een Noord-Amerikaanse autodealer, gaat deze maand nog betalingen met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) accepteren. Dat kondigt het autobedrijf op...
“Bitcoin (BTC) en crypto zijn katalysator voor verandering,” aldus nieuwe SEC voorzitter
Het blijft een gevoelig onderwerp in de Verenigde Staten; regelgeving en crypto. Er heerst op dit moment veel onduidelijkheid over...
Popster Grimes verkoopt NFT kunstcollectie op Ethereum voor bijna $6 miljoen
Popster Claire Elise Boucher, beter bekend als Grimes, heeft haar nieuwe ‘getokeniseerde kunstcollectie’ voor maar liefst $5,8 miljoen verkocht. De...
Bitcoin (BTC) en Formule 1? Crypto.com wordt sponsor van Aston Martin’s F1 team
Cryptocurrency-exchange Crypto.com heeft een meerjarig samenwerkingscontract met het nieuwe Formule 1 (F1) team van Aston Martin gesloten. Daarmee wordt Crypto.com...