BTC Direct

BTC Direct is een Nederlands crypto platform, opgericht in 2013 waar je crypto kunt kopen, verkopen en beheren. Bij BTC Direct draait het om 3 sleutelelementen: eenvoudig, veilig en snel.

BTC Direct BTC Direct BTC Direct
BTCdirect_hero
Naar BTC Direct

Over

Ten tijde van de oprichting van BTC Direct was het kopen van bitcoin (BTC) en andere cryptomunten een heel moeizaam proces. Daar kwam de missie van BTC Direct uit voort; crypto voor iedereen veilig en toegankelijk maken. BTC Direct biedt echter veel meer diensten aan dan alleen het kopen en verkopen van cryptocurrencies. 

Zo hebben ze onder andere een webshop met crypto hardware wallets en nog veel meer crypto producten. Ook bieden ze gebruikers de optie tot private trading aan. Daarnaast biedt BTC Direct ook een dienst aan waarbij je (een deel van) je salaris meteen kunt ontvangen in crypto. Al met al een zeer veelzijdig platform dus!

Navigeer snel naar …

BTC Direct heeft een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank

Maak gratis een account aan

Handelskosten bij BTC Direct

De BTC Direct handelskosten, of fees, verschillen per crypto asset. Er zit dus een verschil in cryptocurrencies en daarnaast in het kopen en verkopen. Ook hanteert BTC Direct handelskosten per gekozen betaalmethode. Alle fees zijn zichtbaar voor het definitief plaatsen van een order, waardoor gebruikers nooit voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Bij de aankoop van een crypto asset betaal je een commissie van 3%. Bij het verkopen is dit 2%. Ben je enkel geïnteresseerd in bitcoin (BTC)? Dan heb je geluk. Bij het kopen en verkopen van bitcoin zijn de fees respectievelijk 2% en 1%.

Aankoop Verkoop
Bitcoin 2% 1%
Ethereum 3% 2%
Litecoin 3% 2%
Bitcoin cash 3% 2%
XRP 3% 2%

BTC Direct betaalmethoden

Bij BTC Direct kun je op verscheidene manieren betalen. iDEAL is over het algemeen de veiligste en meest gebruikte optie, maar storten met SEPA of een Visa of Mastercard creditcard is ook uiteraard mogelijk. Als alles in orde is, zul je binnen enkele minuten je coins in je wallet hebben staan. 

Ook is het bij BTC Direct overigens mogelijk om met een zakelijke rekening te betalen. In dat geval voert BTC Direct wel even een korte controle bij de Kamer van Koophandel uit. Dus wellicht dat het in dat geval wat langer kan duren.

Betaalmethodes
iDEAL
Bankoverschrijving
Creditcard
Sofort
Giropay
EPS

Handelsplatform van BTC Direct

Crypto kopen en verkopen

BTC Direct kun je uiteraard crypto assets kopen en verkopen. Naast bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) heeft BTC Direct een mooi aanbod van verscheidene altcoins. Momenteel biedt het platform 55 verschillende coins aan. Als reguliere crypto belegger heb je dus niks te klagen. Het aanbod wordt daarnaast geregeld opgeschaald. Ben je van plan een crypto portfolio op te bouwen met de meest populaire crypto assets? Dan past BTC Direct bij jou.

BTC_direct_crypto_kopen_verkopen_macbook Bitcoin analist: Dit model toont interessante niveaus (+MATIC analyse)

Private trading desk

Wil je het graag groots aanpakken maar kun je persoonlijk advies gebruiken? BTC Direct heeft een zogenaamde private trading desk. Als je meer dan 50 duizend euro wilt investeren dan biedt BTC Direct hier persoonlijke ondersteuning bij. Een ervaren adviseur helpt u bij het aan- en verkopen van bitcoin en met het ontwikkelen van een persoonlijke investeringsstrategie. Deze optie is ideaal voor zakelijke investeringen. Maar voor vermogende particulieren is het uiteraard ook zeer geschikt.

BTC_direct_private_trading_desk Bitcoin analist: Dit model toont interessante niveaus (+MATIC analyse)

Salaris in bitcoin

BTC Direct biedt sinds 2018 organisaties de optie om werknemers (deels) in bitcoin uit te betalen. Als organisatie heeft dit een aantal voordelen. Je laat namelijk zien dat je innovatie hoog in het vaandel hebt staan. Bovendien trek je mogelijk een bredere groep potentiële werknemers aan. Als laatste probeer je als organisatie bescherming tegen inflatie te bieden. 

Richt uw bedrijf zich op loonadministratie of biedt uw bedrijf salaris softwarepakketten, en wilt u salarissen in bitcoin aanbieden? BTC Direct kunt u daarbij helpen.

BTC_direct_salaris_in_bitcoin Bitcoin analist: Dit model toont interessante niveaus (+MATIC analyse)

Veiligheid BTC Direct

We zijn uitgekomen bij wellicht de allerbelangrijkste vraag: is BTC Direct een betrouwbaar platform? Sinds 25 mei 2018 zijn de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing bij het platform. Deze Europese verordening is in het leven geroepen om de privacywetgeving flink te moderniseren. BTC Direct handelt via de AVG en gaat dus op een adequate manier om met de persoonsgegevens van klanten. Wanneer je crypto wilt kopen of verkopen is het zaak dat je je kunt identificeren. Dit is onderdeel van het ‘know your customer’ beleid. Persoonsgegevens zullen nooit verwerkt worden zonder toestemming van de gebruiker, maar identificeren is wel essentieel in het voorkomen van fraude en witwassen. Daarnaast is BTC Direct officieel geregistreerd bij de Nederlandse Bank (DNB). Ze zijn toegevoegd aan het crypto register van DNB, wat toezicht houdt op eventuele criminele activiteiten.

Cold storage

De sleutels naar je crypto’s blijven ten alle tijden offline. Dat noem je ook wel cold storage, de veiligste manier om je coins te bewaren.

Gekoppelde rekening

Het is alleen mogelijk om geld op te nemen vanuit je account naar jouw eigen gekoppelde rekening.

Eigen wallet

Je hebt de mogelijkheid om je crypto op een eigen wallet te bewaren. Het BTC Direct platform komt hier in dat geval niet aan te pas.

Beschikbaarheid
BTC Direct

Beschikbaarheid BTC Direct

Bij vragen kun je binnen de openingstijden terecht bij het supportteam. BTC Direct is bereikbaar per e-mail of via een aanvraagformulier op de website.

Telefoon