PrimeXBT

PrimeXBT is een handelsplatform dat gebruikers toegang geeft tot verschillende financiële markten. PrimeXBT maakt het mogelijk om bitcoin (BTC) kopen, maar ook om te investeren in zilver.

PrimeXBT PrimeXBT PrimeXBT PrimeXBT PrimeXBT
primexbt-hero
Naar PrimeXBT

Over

Het platform is een exchange opgericht in 2018 en is sindsdien hard gegroeid. PrimeXBT heeft gebruikers in ruim 150 landen over de hele wereld. Ze bieden meer dan 100 handelsactiva en het gemiddelde dagelijkse handelsvolume ligt ruim boven de 250 miljoen dollar. Tijdens de bullrun was dit niveau vaak hoger dan een miljard.

De visie en waarden van PrimeXBT zijn duidelijk. Ze willen dynamische handelsmogelijkheden bieden voor hun klanten en deze ook blijven doorontwikkelen. In de dynamische wereld waarin ze actief willen zijn willen ze hun klanten de beste ervaring bieden. De klant staat centraal en daar bouwen ze hun business omheen. 

Een van de populaire functies van PrimeXBT is copy traden. Hier komen we later wat uitgebreider op terug.

Navigeer snel naar …

Koop en bewaar crypto bij PrimeXBT

Maak nu gratis een account aan

Handelskosten bij PrimeXBT

De commissies bij PrimeXBT zijn over het algemeen zeer laag. Voor crypto assets ligt deze op 0,05% en voor overige assets is deze commissie per trade 0,0%. Dezelfde percentages gelden voor copy traden. Over het algemeen zijn de fees dus laag. Weinig andere exchanged kunnen tippen aan dergelijke percentages. Bij de meeste populaire exchanges liggen de handelscommissies rond de 0,25%. Coinbase int zelfs 0,5% per trade. Wat betreft lage commissies ben je bij PrimeXBT dus aan het juiste adres.

Handelsvolume (30 dagen) Taker fee Maker fee
Bitcoin 0,05% 0,05%
Ethereum 0,05% 0,05%
Cardano 0,05% 0,05%
XRP 0,05% 0,05%
Binance coin 0,05% 0,05%

PrimeXBT betaalmethoden

De betaalmethoden bij PrimeXBT zijn zeer uitgebreid. Je kunt crypto assets aanschaffen met een creditcard, SEPA transacties, cadeaukaarten en met cryptocurrencies via third-party exchanges. De third-party exchanges betreffen Coinify, Xanpool, Paxful en CEX.io. De fees bij het aanschaffen van crypto liggen een stuk hoger dan de handelscommissies. Bij het aanschaffen van crypto met een creditcard betaal je ongeveer 5% commissie. De commissie van een SEPA transactie ligt met 3% iets lager. Daarnaast kan een SEPA transactie tot wel drie dagen in beslag nemen. Deze hoge fees zijn echter vergelijkbaar met andere exchanges. Bij Binance betaal je voor een creditcard transactie tussen de 3-5%. 

Betaalmethodes
Creditcard
SEPA
Cadeaukaart

Handelsplatform van PrimeXBT

​​Wat kan je doen bij PrimeXBT?

Met PrimeXBT krijg je toegang tot een scala aan handelsfuncties en toepassingen. Uiteraard kun je handelen in crypto. Maar ook forex paren, indices, en commodities behoren tot het pakket. Specifieke functies die te gebruiken zijn betreffen het eerder genoemde copy traden en margin traden. We nemen een kijkje naar wat die twee precies inhouden bij PrimeXBT.

primexbt-​​Wat-kan-je-doen-bij-Primexbt

Margin trading bij PrimeXBT

Bovenaan de main interface vind je het kopje ‘margin’. De margin trade functies bij PrimeXBT laten geen steekje vallen en bieden alles wat je kunt verwachten. Zo is de layout van de interface volledig aanpasbaar naar je eigen wensen. Ook kun je alle tools en indicatoren gebruiken die je gewend bent van bijvoorbeeld Tradingview. De interface biedt meerdere order opties zoals limit orders, market orders en stop orders. Al met al dus prima. Ook voor de ervaren handelaar.

Primexbt-Margin-trading-bij-Primexbt

Copy trading bij PrimeXBT

Een van de diensten die PrimeXBT zijn gebruikers biedt is copy-trading. De copy-trading module van PrimeXBT is een innovatieve feature waarbij gebruikers eenvoudig en automatisch andere handelaren kunnen volgen en kopiëren. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwkomers profiteren van de ervaring van anderen. Tegelijkertijd kunnen ervaren, succesvolle crypto handelaren copy-trading gebruiken om extra inkomen te genereren. Iedere trader kan een eigen strategie creëren. Als deze strategie succesvol blijkt, zal deze meer gevolgd worden en strijkt de bedenker extra fees op. Zowel de volgers als de ‘strategie managers’ kunnen zelf het risico bepalen en uitstappen wanneer ze willen.

Primexbt-Copy-trading-bij-Primexbt

Crypto handelen bij PrimeXBT

Ook voor simpelweg kopen en verkopen van crypto assets zit je bij PrimeXBT goed. Het aanbod is vergeleken met bijvoorbeeld Binance niet heel ruim. Bij PrimeXBT kun je handelen in ongeveer 40 verschillende cryptocurrencies. Dus als je geïnteresseerd bent in de bekende assets zoals bijvoorbeeld bitcoin, ethereum en cardano, dan zit je bij PrimeXBT goed. Wil je investeren in de wat minder bekende cryptocurrencies dan moet je wellicht voor een andere exchange gaan.

primexbt-crypto-handelen-bij-Primexbt

PrimeXBT’s limieten en verificaties

Om gebruik te maken van alle diensten en producten die PrimeXBT aanbiedt moet er eerst een account aangemaakt worden. Registreren bij PrimeXBT is gelukkig een relatief simpel en een gestroomlijnd proces. Na het invullen van een e-mailadres en wachtwoord is het slechts nog een kwestie van een verificatiecode invullen.

Om daadwerkelijk alle functionaliteiten te gebruiken is ID-verificatie overigens wel een vereiste. Hiervoor moeten klanten een selfie maken, een identiteitsbewijs uploaden, evenals een ‘proof-of-address’. Het beoordelen van deze documenten gaat snel en binnen de kortste keren is het account volledig klaar voor gebruik. Een vrij uitgebreid verificatie proces dus, maar al met al niet complexer dan bij de meeste crypto exchanges. Maar dit komt meestal de betrouwbaarheid en veiligheid ten goede. Een garantie van de betrouwbaarheid is het echter niet.

Mogelijkheden E-mail ID verificatie Proof of wealth
Toegang platform
Storten euro
Storten digitale valuta
Opnemen digitale valuta Tot €5k

Veiligheid PrimeXBT

Betrouwbaarheid is waarschijnlijk wel de belangrijkste factor als het gaat om het kiezen voor een exchange. Het ongereguleerde milieu in cryptoland brengt een risico met zich mee dat op traditionele financiële niet direct aan de orde is. Met de gebeurtenissen omtrent bijvoorbeeld FTX hebben we gezien dat zelfs ‘betrouwbare’ platformen dit niet per definitie zijn. 

Dus hoe betrouwbaar is PrimeXBT. Het platform maakt gebruik van een uitgebreid cyber framework dat de assets van klanten moet waarborgen. Ze zijn in hun eigen woorden “toegewijd aan de beveiliging van hun gebruikers.” Mooie woorden maar geen garantie. PrimeXBT is een ongereguleerd platform. Dit houdt in dat in het geval van een hack of fiasco de klanten niet beschermd zijn. Dit is zeker iets om rekening mee te houden. We raden dan ook niet aan om PrimeXBT te gebruiken om je crypto assets te stallen. De beste optie is altijd het gebruik van een cold storage zoals een hardware wallet.

Two factor authorization

PrimeXBT heeft de mogelijkheid je account en bepaalde processen te beveiligen met 2FA. Dit is een vereiste als het gaat om veiligheid.

Cold storage

Het platform bewaart het grootste deel van de assets in een cold storage. Dit verkleint het risico om hacks en diefstal aanzienlijk.

Regelmatige checks

Het cyber security team van PrimeXBT update geregeld de beveiligingssystemen om op nieuwe vormen van cybermisdaad voorbereid te zijn.

Starten bij PrimeXBT

Beschikbaarheid
PrimeXBT

Beschikbaarheid PrimeXBT

Het support team van PrimeXBT is 24 uur per dag te bereiken via hun emailadres of via een live chatfunctie. Niks op aan te merken dus.

Telefoon