Anycoin Direct

Anycoin Direct is een Nederlandse crypto exchange die al in 2013 is opgericht. Anycoin Direct staat bekend als het meest gebruiksvriendelijke crypto handelsplatform van Europa.

Anycoin Direct Anycoin Direct Anycoin Direct
anycoin_direct_hero_photo
Naar Anycoin Direct

Over

Anycoin direct is ontstaan vanuit de overtuiging om het kopen en verkopen zo eenvoudig mogelijk te maken. Middels de handige website en de mobiele app zijn de functies van Anycoin Direct toegankelijk en zeer gemakkelijk om te gebruiken. 

Gebruikers zijn dan ook zeer te spreken over Anycoin Direct. De exchange ontvangt namelijk 4,5 van de in totaal 5 sterren, gebaseerd op 14.751 reviews op moment van schrijven van reviewplatform Trustpilot. Snelheid, betrouwbaarheid en het gemak zijn enkele veelvoorkomende keywords in de recensies.

Doordat Anycoin Direct een in Nederlands geregistreerde partij is, staat het onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Dit biedt extra vertrouwen in de cryptobeurs, aangezien het om die reden moet voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving.

Navigeer snel naar …

Speciaal voor Crypto Insiders: 1.500.000 gratis Shiba Inu ($SHIB)

Maak gratis een account aan

Handelskosten bij Anycoin Direct

Ten eerste rekent Anycoin Direct, in tegenstelling tot veel andere exchanges, enkele transactiekosten. Bij buy-orders worden €0,50 aan administratiekosten gerekend en bij sell- en trade orders is dit €1. Daarnaast rekent Anycoin Direct nog een zogenoemde service fee. Bij bitcoin (BTC) is deze fee doorgaans tussen de 1% – 1,15% van de in- verkoopkoers. Voor andere cryptomunten gelden tarieven die gewoonlijk variëren tussen de 1,6% en 3%. Alle kosten worden getoond per koop, verkoop of trade order.

De kosten in het kort
Buy orders €0,50 aan administratiekosten
Sell en trade orders €1 aan administratiekosten
Bitcoin service fee 1%-1,15% van de in- of verkoopkoers
Service fee op andere coins 1,6%-3% van de in- of verkoopkoers

Anycoin Direct betaalmethoden

Met een aantal klikken op de knop is het kopen van crypto al voltooid op Anycoin Direct. Vanzelfsprekend is een account vereist voordat je jouw favoriete cryptomunten kunt gaan aanschaffen. Na het verifiëren van je e-mailadres worden enkele persoonsgegevens van je gevraagd zoals je voor- en achternaam, geboortedatum, geboorteplaats en adres.

Na het verzinnen van een sterk wachtwoord is alleen de identiteitsverificatie de laatste obstakel voordat je jouw crypto avontuur kunt beginnen. De verificatie wordt automatisch uitgevoerd door het systeem van Anycoin Direct en verloop voorspoedig. 

Nadat je geld hebt gestort op je account is het zeer eenvoudig om de markt en koersen van alle beschikbare cryptocurrencies te volgen. Na het kopen wordt de cryptovaluta automatisch opgeslagen in de Anycoin Direct Vault.

Betaalmethoden
iDEAL
Creditcard
Giropay
SEPA
EPS

Handelsplatform van Anycoin Direct

Not your keys, not your coins

‘’Not your keys, not your crypto’’ is een veelvoorkomende spreuk binnen de crypto-wereld. Het refereert naar het belang van het bezitten van de private keys behorende tot een wallet. Bij Anycoin Direct kun je jouw cryptomunten opslaan in de zogenoemde Anycoin Direct Vault. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je coins naar een externe wallet te sturen.

Het versturen van je crypto naar een externe wallet is dan ook zeer aangeraden, aangezien je dan zelf de private keys in beheer hebt. Hiermee is vertrouwen in een centrale entiteit een overbodige zaak en dat is precies de reden waarom Bitcoin door Satoshi Nakamoto is bedacht.

anycoin_direct_exchange_macbook

Crypto verkopen bij Anycoin Direct

Het verkopen van crypto werkt net zo eenvoudig als het kopen van crypto.Wanneer je het registratieproces hebt doorlopen kun je direct de crypto selecteren die je wilt verkopen. Ook als je Anycoin Direct nog nooit gebruikt hebt om cryptocurrencies mee te kopen, kun je jouw bitcoin of altcoins naar het platform sturen om ze te verkopen.

Je kan de uitbetaling direct laten overboeken naar jouw bankrekening. Je selecteert een geverifieerde bankrekening. Door middel van een SEPA-overschrijving zal het geselecteerde bedrag overgemaakt worden. Het kan vervolgens tot twee werkdagen duren voordat je de uitbetaling hebt ontvangen.

anycoin_direct_exchange_crypto_verkopen

Anycoin Direct’s limieten en verificaties

Anycoin Direct beschikt over 5 verschillende levels met elk bijbehorende verificaties en limieten. Voor level 1 hoef je alleen een wallet aan te maken en heb je een dagelijks limiet van €100 en wekelijks limiet van €250. Bij level 2 is een verificatie van je mobiele telefonnummer en identiteitsdocument vereist. Bij level 3 is een bewijs van adres vereist. Dit houdt in dat je document moet aanleveren waarin je huidige, geregistreerde adres wordt bevestigd. Bij level 4 geldt videoverificatie. Tijdens dit gesprek moet je jouw ID kaart/paspoort laten zien dat je al geüpload hebt. Bij level 4 heb je een weeklimiet van €25.000 en een daglimiet van €10.000.

Klanten kunnen om hogere limieten verzoeken als de huidige limieten ontoereikend zijn. Hiervoor is een Source-of-Funds vereist. Dit is een document dat kan bewijzen wat de afkomst is van jouw gelden of coins. 

Mogelijkheden E-mail ID verificatie Proof of wealth
Toegang platform
Storten euro
Storten digitale valuta
Opnemen digitale valuta Tot €5k
Nieuws over Anycoin Direct
bitcoin-BTC-halving-anycoin-direct
Crypto expert: Bitcoin moet 204% stijgen & Nederlanders krijgen gratis bitcoin
Crypto analist voorspelt ‘SHIB koers kan komende dagen 300% stijgen’
Crypto analist voorspelt ‘SHIB koers kan komende dagen 300% stijgen’
Crypto strijd onder memecoins: Supercomputer voorspelt BONK stijging
Crypto strijd onder memecoins: Supercomputer voorspelt BONK stijging
pepe-PEPE-anycoin
Crypto analist: PEPE kan 380% stijgen – Nederlanders ontvangen gratis PEPE

Veiligheid Anycoin Direct

Ten eerste zorgt de toezicht van De Nederlandsche Bank voor een stukje extra veiligheid. Het is namelijk verplicht om zich aan vrij strenge Nederlandse wet- en regelgeving te houden.

Daarnaast is het support team van Anycoin Direct middels veel verschillende kanalen bereikbaar. Zo kan je contact opnemen via de livechat, het contactformulier, per telefoon, per e-mail en via Facebook. Het support team is maandag t/m zaterdag bereikbaar tussen 09.00 – 17.30 uur om al jouw vragen te beantwoorden.

Er worden meerdere maatregelen getroffen om de Anycoin Direct Vault zo betrouwbaar en veilig mogelijk te maken. Zo is er een speciale stichting opgericht om voor een onafhankelijk beheer en beveiliging te zorgen. Daarnaast heeft de beschikking over Fireblocks, een complete set technologieën die je digitale activa beschermen, beveiligen en terughalen mocht dat nodig zijn.

Als laatste is een wallet verificatie altijd nodig om je cryptovaluta naar een andere wallet te sturen. Een eigen wallet is nog altijd de meest veilige manier om jouw cryptocurrencies veilig te stellen.

Vergunning Nederlandsche Bank

Anycoin Direct staat sinds 2020 officieel geregistreerd als crypto exchange bij De Nederlandsche Bank. DNB is een Nederlandse financiële toezichthouder en Anycoin Direct is dus verplicht zich te houden aan allerlei wetgeving en regels.

Tweestapsverificatie

Het is mogelijk om tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen, wat een extra beveiligingslaag is om aanvallers buiten de deur te houden. Het is aangeraden om dit zo snel mogelijk in te schakelen.

Wallet verificatie

Het is niet mogelijk om crypto zomaar naar een bepaalde externe wallet te versturen: hiervoor is een wallet verificatie vereist.

Hoe de Anycoin Direct app werkt

Beschikbaarheid
Anycoin Direct

Beschikbaarheid Anycoin Direct

Zoals eerder benoemd kan je op veel verschillende manieren contact zoeken met het Support team. Ze zijn van maandag t/m zaterdag bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur.