BCM

BCM, voorheen Bitcoin Meester, is een crypto exchange van Nederlandse bodem. De exchange staat bekend om zijn zeer veelzijdige aanbod.

BCM BCM BCM BCM BCM
BCM_exchange_hero
Naar BCM

Over

BCM is een Nederlandse crypto exchange opgericht in 2017. Tot voorheen heette het platform Bitcoin Meester. Het platform heeft een ruim aanbod van meer dan 170 verschillende crypto assets. De kracht van BCM is echter niet alleen het ruime aanbod van beschikbare cryptocurrencies, maar ook het gemak waarmee deze gekocht, verkocht en bewaard kunnen worden.

Het handelsplatform bewaart daarnaast 95% van cryptocurrency die het in beheer heeft offline, wat de veiligheid ten goede komt. Ook staat BCM geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Het platform is voor beginnende en minder technische handelaren ook helemaal perfect. Je hoeft totaal geen kennis over de technische aspecten van blockchain-technologie en crypto te hebben om met het platform aan de slag te gaan.

Navigeer snel naar …

Crypto en blockchain voor iedereen

Maak gemakkelijk een snel een account aan bij BCM.

Kosten bij BCM

Elke crypto exchange hanteert commissies, ook wel handelskosten. De handelskosten die BCM rekent op al je aankopen en verkopen variëren tussen de 0,1% en 1%. Deze variatie hangt af van je VIP-niveau. Je VIP-niveau wordt bepaald op basis van je handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Aan de hand van dit handelsvolume krijg je een VIP-niveau toegekend waar een korting aan verbonden is. Standaard rekent BCM een marge van 1% en deze marge wordt minder aan de hand van je VIP-niveau.

Transactie Transactiekosten
< €1.000 1,5%
≥ €1.000 en < €5.000 1%
≥ €5.000 en < €10.000 0,75%

BCM betaalmethoden

Heb je een account aangemaakt en wil je crypto kopen bij BCM? Dan zul je eerst euro’s moeten overmaken. BCM maakt directe SEPA-stortingen, iDEAL en andere betaalmethoden mogelijk waarmee je gemakkelijk en snel geld op je account kunt storten. Met iDEAL staat het geld binnen enkele minuten al op je account bij BCM. Daarnaast kan het handmatig overboeken van geld op verschillende manieren: via Bancontact, SEPA, Giropay, Sofort en EPS. Deze opties kunnen echter uiterlijk een dag in beslag nemen.

Betaalmethodes
SEPA-storting
iDEAL
Bancontact
Giropay
Sofort
EPS

Handelsplatform van BCM

Crypto verhandelen

Uiteraard kun je bij BCM terecht als je crypto zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) wil kopen en verkopen. Gelukkig is het verhandelen van cryptocurrencies bij BCM heel eenvoudig. Je gaat simpelweg naar het kopje ‘Koersen & coins’, klikt vervolgens op de crypto asset die je wilt verhandelen en je vult de gewenste hoeveelheid in. Qua gebruiksgemak doet BCM voor geen enkel ander platform onder. Of je nou net begint met crypto of al jaren mee gaat, BCM is voor elk type handelaar een prima platform.

BCM_exchange_crypto_verhandelen

Crypto staken bij BCM

Bij BCM heb je ook de mogelijkheid om je crypto te staken. Dit houdt in dat je een rendement krijgt uitgekeerd op je assets. Bij BCM kun je, afhankelijk van de cryptocurrency, tot wel 6 procent per jaar op je crypto verdienen. Je rendement wordt dagelijks uitgekeerd. Daarnaast is staken bij BCM volledig vrijblijvend. Je kunt dus op elk gewenst moment stoppen en starten met het staken van je crypto.

BCM_exchange_crypto_staking

Blijf op de hoogte met BCM

Naast dat het platform een prima plek is om je crypto te verhandelen, heeft BCM overigens ook een uitstekende nieuwsredactie. Regelmatig zul je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen in de crypto wereld. Ook wordt je geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen op BCM zelf. Kortom: BCM is een unieke plek waar je terecht kunt voor al je praktische crypto zaken, maar ook zal geen enkel crypto nieuwtje je ontgaan.

BCM_exchange_nieuws

BCM’s limieten en verificaties

Om bij BCM aan de slag te gaan, dien je eerst een account aan te maken. Dat is een eenvoudig proces en zo geregeld. Zodra je een account hebt gemaakt, zit je echter aan een handels limiet van 100 euro per week. Als je deze limiet wilt ophogen, dan dien je eerst een kort identificatieproces te doorlopen. Dit wordt in crypto land ook wel een KYC-procedure genoemd.

Dit proces is verplicht sinds de invoering van een nieuwe wet waarop DNB toezicht houdt. De optie om het korte identificatieproces te doorlopen kan je vinden onder het kopje  “Uw gegevens”. Doorgaans duurt het tussen de twee minuten en een half uur voordat BCM je gegevens heeft geverifieerd. Zo gepiept dus.

Mogelijkheden E-mail ID verificatie Proof of wealth
Toegang platform
Storten euro
Storten digitale valuta
Opnemen digitale valuta Tot €5.000

Veiligheid BCM

We zijn aangekomen bij misschien wel de belangrijkste vraag: hoe betrouwbaar is BCM? We nemen een kijkje. Ten eerste bewaart BCM 95% van alle crypto op het platform in een cold storage wallet. Deze zijn niet verbonden met het internet en kunnen daarom veel minder gemakkelijk ten prooi vallen aan kwaadwillenden. Dit komt de veiligheid van het platform zeker ten goede.

Ook is het belangrijk dat het goed zit met de reserves van een exchange. Een gezonde schatkist kan namelijk de sterkte en veiligheid van een exchange waarborgen. BCM hanteert daarom ten alle tijden een 1 op 1 ratio. Zo zijn alle assets van klanten gedekt. Veiligheid is bij BCM de allerhoogste prioriteit. Ook informeert BCM al zijn klanten via de nieuwsrubriek over de beste manieren om veilig met crypto zaken om te gaan.

Cold storage

BCM bewaart crypto assets in cold wallets. Dit is de een van de meest veilige manieren om crypto te bewaren.

 

1:1 reserves

Alle crypto assets van klanten worden een op een gedekt door BCM. Met assets van klanten zelf zal nooit worden gesjoemeld.

Informatie

Het is voor BCM een prioriteit om klanten goed voor te lichten over alle veiligheidskwesties die je nodig hebt in crypto land.

Beschikbaarheid
BCM

Beschikbaarheid BCM

Het contact met BCM is simpelweg uitstekend. Je kunt de klantenservice van BCM per telefoon, chat en e-mail bereiken met al je vragen. Let wel: telefonisch is BCM enkel te bereiken op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur

Je kunt er ook voor kiezen om crypto direct voor andere crypto te wisselen. In dit geval betaal je altijd de helft van de fee (hier zit dus een standaard marge op van 0,75%). Afhankelijk van je VIP-level is daar meer korting over te verdienen. Het is dus goedkoper om een cryptocurrency direct naar een andere cryptocurrecncy om te wisselen, dan deze crypto eerst te verkopen om vervolgens een andere crypto te kopen.

Telefoon

085-0076000

Livechat

BCM livechat