SocialBlox

SocialBlox omschrijft zichzelf als een ‘privacy first’ all-in-one social mediaplatform. Door middel van blockchain-technologie en nieuwe functionaliteiten wil het platform een revolutie ontketenen op het gebied van social media. SocialBlox verandert op deze manier de social media zoals wij het kennen.

Gebruikers van SocialBlox hebben invloed op wat ze te zien krijgen op hun tijdlijn door middel van ‘challenges’. Zij kunnen SocialBlox-tokens (SBLX) verdienen door elkaars challenges uit te voeren. Dit gebeurt door middel van smart contracts.

 “Het kan zo simpel zijn als een potje Fifa.”, legt oprichter Michiel Ipenburg uit in een interview.“ Dan daag ik jou bijvoorbeeld uit voor 1000 SBLX om met FC Emmen van Ajax te winnen tijdens een livestream.”

Het platform geeft zo veel mogelijk privacy terug aan de gebruikers. Ze krijgen geen advertenties, al kunnen gebruikers wel advertenties accepteren en daar SBLX mee verdienen.

SocialBlox heeft een innovatieteam dat er naar streeft om blijvend te innoveren. In volgende fases gaat het platform bijvoorbeeld werken met een marketplace en een ‘reversed marketplace’. Het verschil tussen die twee is dat er bij een reversed marketplace wordt gezocht naar producten in plaats van dat deze worden aangeboden. Gebruikers kunnen opgeven welke producten ze zoeken, waarna verkopers hierop actief kunnen reageren met een deal.

Deze marketplace onderscheidt zichzelf met andere marketplaces omdat het werkt met smart contracts, maar ook omdat het de handel in non-fungible tokens (NFT’s) ondersteunt.

Ook gaat het platform werken met virtual reality (VR), waardoor gebruikers unieke content kunnen ervaren door middel van VR.

Op socialblox.io kunnen mensen zich aanmelden om SBLX te kopen. SocialBlox heeft een crypto wallet om investeringen te ontvangen in USDT, maar ook een Nederlandse bankrekening waardoor je naast USDT ook met euro’s kan investeren. Er is een limiet van 21 miljard SBLX die volgens het platform nooit meer wordt uitgebreid in de toekomst.

 De ICO van het social media platofrm verloopt in drie fases: de private sale, early adopters en de public sale. In de private vale zijn SBLX beschikbaar voor 0,0008 USDT per stuk, bij de ronde voor early adopters voor een prijs tussen de 0,0013 USDT en 0,0018 USDT en bij de public round voor 0,0020 USDT

 “In de eerste week van de ICO was al bijna een miljoen Amerikaanse dollars aan investeringen binnengekomen voor het platform”, vertelt oprichter Ipenburg.

social_blox_logo

SocialBlox challenges

Meer over SocialBlox