Bitcoin vergelijken

Bitcoin (BTC) is de afgelopen jaren in rap tempo uitgegroeid tot een volwaardig investeringsinstrument. Maar net als bij bijvoorbeeld aandelen of grondstoffen, schommelt de bitcoin prijs. Bitcoin kopen kan op verschillende plekken, waaronder op online platformen van brokers. Maar ook tussen elke broker kunnen de prijzen verschillen. Daarom is het aan te raden om voor het bitcoin kopen, de verschillende aanbieders eerst goed te vergelijken. Hieronder vind je een handige vergelijker waarmee bitcoin verkopers vergelijken een eitje wordt! Daarnaast vind je ook extra informatie over brokers,

[ci-widget-v2-notlimited]

Goedkoop bitcoin kopen

Wordt dit je eerste bitcoin aankoop, of bezit je al bitcoins maar wil je nog eens goed nagaan of je je bitcoins wel bij de goedkoopste aanbieder koopt? De prijzen tussen de aanbieders verschillen. Die verschillen kunnen in sommige gevallen behoorlijk oplopen, zeker wanneer je vaker bitcoins koopt. De reden voor deze prijsverschillen wordt verderop op deze pagina uitgelegd. Het is vanwege deze prijsverschillen belangrijk om goed uit te pluizen wat voor jou belangrijk is wanneer het op het bitcoin kopen aankomt. Wil je extra goede service, of wil je enkel goedkoop bitcoin kopen? Dit zijn dingen die je moet afwegen voordat je aanbieders kan gaan vergelijken.

Eenvoudig bitcoin prijs vergelijken

Indien je van plan bent om je eerste Bitcoin (BTC) aankoop te gaan doen en je al een beetje gegoogeld hebt, dan heb je waarschijnlijk al wel gezien dat er heel veel verschillende aanbieders zijn. In Nederland zijn aardig wat brokers en exchanges gevestigd, keuze zat dus! Dit betekent echter tegelijkertijd dat de bitcoin prijzen ook van elkaar verschillen. Om ervoor te zorgen dat jij niet elke individuele website van brokers af hoeft te struinen heeft Crypto Insiders hierboven een handige bitcoin prijs vergelijker voor je.

Waarom bitcoin vergelijken?

Het Bitcoin-avontuur dat je als investeerder aangaat is er hoogstwaarschijnlijk niet een dat maar een weekje gaat duren. Veel beleggers investeren voor de lange termijn in bitcoin. Alhoewel bitcoin kopen niet altijd bij dezelfde broker hoeft, is het wel fijn om een relatie met een enkele partij op te bouwen. Vertrouwen op een aanbieder is namelijk goud (of bitcoin) waard. Bitcoin prijzen vergelijken helpt je om een beter overzicht te krijgen van de huidige markt. De ene aanbieder biedt goedkopere prijzen dan de andere, en die verschillen kunnen groot maar ook klein zijn. Maar zoals je eerder kon lezen, beleggen veel mensen voor de lange termijn in bitcoin. Dus, stel je koopt elke maand wat bitcoins in, dan wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt. Op jaarbasis kan dit namelijk flink oplopen. Bitcoin verkopers vergelijken is daarom noodzakelijk om het maximale uit je investering te halen.

Wat is het verschil tussen een broker en een exchange?

Bitcoin wordt op veel verschillende plekken verkocht. Dit kan via een cryptocurrency exchange, broker of zelfs via Marktplaats. Dit laatste is overigens niet aan te raden vanwege de risico’s wat dit met zich meebrengt. De eerste twee opties zijn de meest populaire manieren om bitcoin te kopen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een broker en een exchange? Laten we beginnen met erachter te komen wat een cryptocurrency exchange precies is. Een cryptocurrency exchange is een handelsplatform waarop handelaren cryptocurrencies kunnen verhandelen tegen andere valuta, zoals andere crypto’s maar ook fiatvaluta zoals de euro. Deze crypto wordt verhandeld tegen de huidige marktprijs die wordt bepaald door alle kopers en verkopers op de markt. Bekende cryptocurrencies exchanges zijn Binance en Coinbase. Dergelijke handelsplatformen zijn vooral aantrekkelijk voor de meer ervaren handelaren die actief trades willen plaatsen. Door laag in te kopen en hoog te verkopen, kan een handelaar winst genereren, echter is dit natuurlijk niet zo simpel als het misschien klinkt. Een belangrijk aspect van het handelen op een exchange is dat je eerst een account aan dient te maken. Waarna je alle vereiste processen hebt doorlopen en je crypto koopt, zal je merken dat je cryptocurrency in je exchange account komt te staan. Crypto die je koopt via een exchange komt dus niet in je eigen wallet te staan. Wel kan je je crypto vanuit je exchange account versturen naar een eigen wallet. Bij een broker zit dat net iets anders. Terwijl je dus op een exchange bitcoin koopt voor de huidige marktprijs die wordt bepaald door de handelaren, wordt de bitcoin prijs bij brokers door de broker zelf bepaald. Je kan het vergelijken met een appel die je zowel op het marktplein kan kopen als in de supermarkt. Op het marktplein kan je, bij wijze van spreken, onderhandelen met andere kopers over de prijs van de appel, maar de prijs van de appel in de supermarkt is vast. Het voordeel van bitcoin kopen van een broker is dat het vaak om een Nederlands bedrijf gaat, met een Nederlandssprekende klantenservice en in Nederland-gebruikte betaalmethodes. Daarnaast zal de broker je crypto naar jouw eigen wallet sturen. Na je bitcoin aankoop ontvang je je BTC in je eigen wallet en is je crypto dus direct veilig! Maar zoals je misschien al hebt opgemerkt hanteren brokers vaak andere prijzen dan exchanges. Waarom is dat?

Waarom hanteren brokers en exchanges verschillende bitcoin prijzen?

De BTC prijs komt voort uit het basisprincipe van vraag en aanbod. Er zijn op dit moment een bepaald aantal bitcoins in circulatie. Mensen die bitcoin verkopen, bieden deze aan voor een bepaalde prijs op de markt. Wilt iemand bitcoin kopen, dan kan diegene deze prijs accepteren. Dit gebeurt op grote cryptocurrency exchanges in enorm grote aantallen tegelijk en zodoende beweegt de bitcoin prijs in een bepaalde richting. Willen meer mensen verkopen dan kopen, dan zal de prijs dalen omdat de vraag kleiner wordt. Willen meer mensen juist bitcoin kopen, dan stijgt de BTC prijs omdat de vraag groter wordt. Zoals in de vorige alinea uitgelegd is de prijsvorming bij brokers iets anders. Brokers stellen namelijk zelf een prijs vast. De basis voor deze bitcoin prijs is de algemene marktprijs. Daarbovenop komen transactiekosten en andere kosten. Deze kosten staan altijd duidelijk aangegeven op de website van een broker en zijn eigenlijk de marge die brokers in rekening brengen om jouw een goede service te kunnen bieden. Mocht je eens tegen een probleem aanlopen dan kan je vaak direct terecht bij de Nederlandse klantenservice, iets wat je bij vrijwel geen enkele cryptocurrency exchange zal tegenkomen. Er is echter nog een andere belangrijke factor die de prijsverschillen tussen exchanges brokers en brokers onderling verklaart. De bitcoin prijs die een broker hanteert wordt automatisch berekend op basis van de eerdergenoemde factoren; de marktprijs en kosten. Echter is het vaak zo dat deze prijs niet elke seconde wordt bijgewerkt. Zodra de bitcoin prijs een wilde schommeling maakt, kunnen een aantal brokers wellicht achterlopen met hun prijs. Dit is dan ook de reden waarom bitcoin vergelijken verstandig is, dit kan je namelijk helpen geld besparen door de goedkoopste bitcoins te vinden! Direct bitcoin kopen bij de goedkoopste exchange van Nederland? Vul dan onder onderstaande grafiek in hoeveel bitcoin je wilt kopen of voor hoeveel euro je bitcoin wil kopen en klik op ‘Bitcoin kopen’.

Tips bij het vergelijken van bitcoin aanbieders

Wil je bitcoin verkopers vergelijken? Lees dan hier een aantal tips waarmee je je zoektocht een stukje makkelijker kan maken. Ten eerste is het belangrijk om eerst een aantal dingen op een rijtje te zetten. Met welke betaalmethode wil je gaan betalen en heb je al een bitcoin wallet? Zodra je dat weet kan je bitcoin prijzen vergelijken. Maar waar dien je op te letten wanneer je naar de verschillende bitcoin aanbieders kijkt? Een van de allerbelangrijkste aspecten van een bitcoin broker is de betrouwbaarheid van het bedrijf. Zie je een goede bitcoin prijs? Google de naam van de broker en probeer ervaringen te zoeken met betrekking tot de broker. Een handig platform hiervoor is Trustpilot. Hierop kunnen klanten beoordelingen plaatsen over een bedrijf en daarbij ook een kleine beschrijving plaatsen. Kijk daarbij niet alleen naar de 5-sterren beoordelingen, kijk ook naar de 3 sterren- en 1 ster-beoordelingen. Zo krijg je een compleet beeld en krijg je ook een idee hoe een broker omgaat met eventuele problemen van klanten. Onderzoek ook welke verificaties er nodig zijn voordat je kan bitcoin kopen bij een broker. Tegenwoordig dien je je identiteit uitgebreid te verifiëren door de steeds strenger wordende regelgeving. Maar hoe gaat een broker hiermee om en welke verificaties moet je doorlopen? Hier kom je achter door goed de informatie op de desbetreffende website van de broker te lezen.