Bitcoin Cash (BCH)

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash heeft net als Bitcoin het doel van betalingssysteem op een gedecentraliseerd netwerk dat wordt gedragen door blockchain-technologie. Ook hier ben je dus als gebruiker niet afhankelijk van financiële instellingen die als derde partijen fungeren. Bitcoin Cash werd in het leven geroepen na jarenlange discussie over de beste manier om Bitcoin op te schalen naar een platform toegankelijk voor meer gebruikers. Uiteindelijk zag Bitcoin Cash het licht op 1 augustus 2017.

Bitcoin Cash specificaties

Protocol Proof of work (mining)
Algoritme SHA-256
Totaal aantal 21.000.000

Kenmerken van Bitcoin Cash

Aangezien Bitcoin Cash op Bitcoin lijkt qua functie en achterliggende technologie, vertonen ook hun kenmerken veel gelijkenissen. Zo is het gebruiksgemak en de mate van anonimiteit hetzelfde. Qua snelheid zou Bitcoin Cash het van Bitcoin moeten winnen en ook wat transactiekosten betreft komt Bitcoin Cash positiever uit de bus. Bitcoin wint vooralsnog met vlag en wimpel van Bitcoin Cash als het aankomt op praktische betaalmogelijkheden buiten de cryptowereld.

Technologie achter Bitcoin Cash

De technologie achter Bitcoin Cash is nagenoeg gelijk aan die van Bitcoin. Maar wat is het verschil tussen Bitcoin en Bitcoin cash? De technologische verschillen worden hieronder kort toegelicht.

Bitcoin Cash VS Bitcoin

Om Bitcoin Cash geschikt te maken voor meer gebruikers, zonder snelheid te verliezen, zijn er twee aanpassingen gedaan in de broncode die is gekopieerd van Bitcoin; het vergroten van de blokgrootte en de frequentie waarmee de moeilijkheidsgraad van een block wordt herzien.

Blokgrootte

Bitcoin Cash heeft een blokgrootte van 8 MB in plaats van 1 MB. Deze vergroting zorgt voor meer transacties per blok en zo dus een sneller werkende blockchain.

Moeilijkheidsgraad

Bitcoin Cash herziet de moeilijkheidsgraad van de wiskundige puzzels in de blockchain elke 6 blocks in plaats van elke 2016 blocks. Dit zorgt voor meer flexibiliteit in de balans tussen veiligheid en snelheid.

Beide aanpassingen zorgen ervoor dat Bitcoin Cash twee miljoen transacties per dag aan kan. Voor Bitcoin ligt dit aantal rond de 250.000 transacties per dag. In de praktijk betekent dit snellere betalingen en lagere transactiekosten.

BITCOIN CASH NIEUWS