Bitcoin Cash Koers

Bitcoin Cash is de meest bekende fork van Bitcoin. We kunnen de bitcoin cash koers dan ook het beste vergelijken met de bitcoin koers. Momenteel handelt bitcoin cash op een koers van ongeveer 248 dollar en bitcoin op 29.327 dollar. Als het aan de markt ligt is Bitcoin dus de beste versie van het project, aangezien de koers momenteel een factor 118 hoger ligt dan de bitcoin cash koers. Bitcoin Cash is van Bitcoin afgesplitst omdat een aantal gebruikers vonden dat Bitcoin geen voldoende scoorde als betaalmiddel. Bitcoin verwerkt gemiddeld 7 transacties per seconde en de grootste bottleneck voor het aantal transacties is de blokgrootte. In theorie heeft Bitcoin een “gewicht limiet” van 4 miljoen eenheden per plok. In theorie brengt dat de maximale blokgrootte van Bitcoin op 4 megabyte, maar 2 megabyte is een meer realistisch maximum. De exacte omvang van de blokken van Bitcoin hangt af van het soort transacties dat erin opgenomen zijn. Dat is allemaal behoorlijk complexe materie, maar het belangrijkste is om het limiet van 2 tot 4 megabyte te onthouden. Bitcoin Cash heeft momenteel namelijk een maximale blokgrootte van 32 megabyte. Hiermee kan het in theorie ongeveer 200 transacties per seconde verwerken. Een stuk meer dan Bitcoin, waardoor het in theorie beter geschikt is als betaalmiddel.

De waarde van Bitcoin Cash

De bitcoin cash koers wordt volledig door de markt bepaald. Als de markt ineens het geloof krijgt dat 32 megabyte de ideale blokgrootte is voor Bitcoin, dan zal de waarde van bitcoin cash stijgen. Tot nog toe is dat echter niet het geval en lijkt Bitcoin de strijd te winnen van Bitcoin Cash. De koers van bitcoin cash heeft het waarschijnlijk met name zwaar te verduren vanwege het succes van het Bitcoin Lightning Netwerk. Dit is een tweede laag op Bitcoin die het in theorie mogelijk maakt om tienduizenden transacties per seconde te verwerken. Het Lightning Netwerk heeft nog altijd zijn mankementen en is wat lastig in gebruik, maar stap voor stap gaat het netwerk vooruit en zijn er steeds meer mensen die het gebruiken. Dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen overstappen van Bitcoin Cash naar Bitcoin omdat Bitcoin ook begint te functioneren als betaalmiddel. Als we heel eerlijk zijn, dan is de kans klein dat de bitcoin cash koers ooit nog het niveau van bitcoin zal bereiken. De strijd tussen deze protocollen, die begon na de fork in 2017, lijkt wat dat betreft gestreden. Er zijn nog wat fanatiekelingen die vechten voor het voortbestaan van Bitcoin Cash en daarmee de koers enigszins op niveau houden, maar het vuur zal waarschijnlijk een keer uitdoven.

De toekomst van Bitcoin Cash als investering lijkt wat ons betreft dan ook hoogst onzeker, maar als we één ding geleerd hebben van de cryptomarkt is dat niets een zekerheid is. Alles kan snel veranderen in de cryptowereld en Bitcoin Cash is daar geen uitzondering op. Het kan zomaar zijn dat Elon Musk ineens op Bitcoin Cash springt en dat de koers een enorme explosie maakt. De kans is klein, maar er zijn gekkere dingen gebeurd.

De volatiliteit van Bitcoin Cash

Net als de rest van de cryptomarkt is de koers van bitcoin cash een behoorlijk volatiel beestje. Vooral voor handelaren die handelen op basis van technische analyse maakt het bitcoin cash tot een ideaal middel om handelswinst op te boeken. De koersbewegingen van enkele procenten tot tientallen procenten op dagbasis maken het tot een spectaculair middel voor speculatie. Zeker voor beginners kan de volatiliteit van de bitcoin cash koers even schrikken zijn. Bereid je daar dan ook goed op voor als je besluit om je, om wat voor reden dan ook, in te kopen. Het is goed mogelijk dat je enkele uren na je aankoop meteen een paar procent in de plus of min staat. Weet dat dit tot de mogelijkheden behoort en maak voordat je besluit je zure spaarcenten op bitcoin cash stuk te slaan een plan op welke punten je wil verkopen. 

De Bitcoin Cash koers is altijd in beweging

De cryptomarkt is 24 uur per dag en 7 dagen per week open en Bitcoin Cash is hierop geen uitzondering. Dit betekent dat de koers continu in beweging is en dat kan een hoop stress opleveren. Vooral beginnende cryptohandelaren zijn hier over het algemeen niet op voorbereid en kijken continu naar de waardeveranderingen van hun portfolio op hun telefoon. Ons advies is echter om dit, voor je eigen gemoedstoestand, zoveel mogelijk te vermijden. Als je een plan hebt voor je investering, dan is dit ook helemaal niet nodig. Je kunt immers precies instellen op welke koers je bitcoin cash wil kopen en verkopen. Bereikt de koers één van die punten, dan voert de beurs waarop je handelt automatisch je orders uit.

Het grote voordeel van de continue beweging van de cryptomarkt en de bitcoin cash koers is dat je altijd kunt kopen en verkopen. Als je bijvoorbeeld accuut geld nodig hebt en je hebt bitcoin cash, dan kun je dat op ieder moment omzetten in fiatgeld. Probeer datzelfde maar eens met een huis of aandelen. Een huis verkopen kan soms weken duren en vaak blijkt de markt niet zo liquide te zijn op de momenten dat jij jouw geld echt nodig hebt. Hetzelfde geldt voor aandelen die in de meeste gevallen enkel en alleen tijdens kantooruren verhandelbaar zijn. Dit is wat ons betreft een aspect waarin cryptocurrencies zich echt onderscheiden van de traditionele financiële wereld. Transacties op de beurzen zijn goedkoop en snel en je kunt in theorie altijd bij je geld.

BITCOIN CASH NIEUWS