TRON (TRX)

De ICO van TRON eindigde op 2 september 2017 en heeft in totaal $70 miljoen op kunnen halen. Destijds werd de token van het platform, Tronix (TRX), verhandeld voor $0,0019. Op het moment van schrijven is TRX $0,068878 waard (CoinMarketCap). Het is overduidelijk dat de waarde aanzienlijk is gestegen sinds de ICO. Na de ICO organiseerde TRON ook nog een airdrop. Hiermee kregen traders op gratis 500 TRX om hun eerste transacties mee te verrichten. Airdrops zijn een slimme manier om een nieuwecryptocurrency onder de aandacht te brengen bij potentiële investeerders. De groeiende populariteit hoopt men dan dat investeerders extra tokens bij kopen.

TRON (TRX) is een cryptocurrency die draait om de decentralisatie van de digitale entertainment industrie. Hierbij wordt voornamelijk gedacht aan de makers van online content. Het protocol van TRON zorgt er namelijk voor dat het mogelijk is voor iedereen om data decentraal te publiceren, op te slaan en te beheren. Het team achter TRON beoogt dat makers van bijvoorbeeld documenten, muziek, video en games de distributie en het beheer in eigen hand hebben. Hoewel het op het moment ook mogelijk is om eigen digitale content te publiceren en te beheren, is dit alles behalve makkelijk. Er komt bijna altijd een tussenpartij aan te pas zoals Youtube of een platenmaatschappij. Door een decentraal netwerk te gebruiken kunnen makers van content meer aan hun product of dienst verdienen en is er ook meer transparantie omtrent de prijzen.

TRON gaat dus de competitie aan met een gevestigde orde van platformen. Denk aan Youtube, de Apple App store en de Google Play store. Op dit soort platformen wordt er enorm veel winst gemaakt door de bedrijven zelf, terwijl de content op die platformen niet door de bedrijven zelf is gemaakt. Mocht TRON haar plannen kunnen realiseren dan zullen makers van content hier zeker de vruchten van plukken.

TRON specificaties

Protocol Proof of replication (mining)
Algoritme Lamport algoritme
Circulerend aantal 16.864.537 Bitcoins
Totaal aantal 100.000.000.000
Gem. transactie tijd 15 seconden 
Gem. blocktime 15 seconden 

Kenmerken van TRON

TRON heeft een sterk ontwikkelteam met kennis vergaard bij andere grote projecten. Daarnaast heeft TRON ook interessante investeerders aangetrokken.

Het team achter TRON en de app Peiwo

TRON is opgericht door CEO Justin Sun. Sun was vertegenwoordiger van Ripple en heeft op het moment een team van meer dan 60 mensen werken aan TRON. Onder deze mensen bevinden zich ook Lucien Chen van Alibaba en Tencent van WeChat. Naast CEO van TRON is Sun ook adviseur van Gifto, een schenkingsplatform voor contentmakers.

Wellicht doet Sun’s eerste applicatie Peiwo een belletje rinkelen; dit is één van de grootste live streaming applicaties van China. Het platform telt meer dan tien miljoen geregistreerde gebruikers, waarvan er zo’n miljoen per maand actief zijn. De Peiwo app wordt de eerste gedecentraliseerde app (DApp) op het TRON-netwerk. Peiwo zal met name de smart contracts op het platform gebruiken om live shows mee te kunnen tonen. Als we puur en alleen kijken naar een userbase die smart contracts gebruikt, kan TRON de bekende gigant Ethereum verslaan.

Samenwerking

TRON heeft onder haar investeerders een aantal grote namen. Zo heeft Binshen Tang, de eigenaar van het spel Clash of Kings in het TRON project geïnvesteerd. Clash of Kings wordt gespeeld door meer dan 40 miljoen mensen. Ook de CEO van Bitmain, Jihan Wu, bevindt zich in de eerste groep van investeerders. Mensen die bekend zijn met Bitcoin mining kennen Wu wellicht. Bitmain is het bedrijf dat ASICs Antminers produceert en is één van de grootste miningbedrijven ter wereld. Verder behoren Weixing Chen, oprichter van Kuaidi (Chinese variant van Uber) en Linke Yang, oprichter van BTC china tot investeerders van TRON.

TRON NIEUWS

AD