Bitcoin Meester Review

bitcoin_meester_review_crypto_insiders_banner

 

– Publicatiedatum: 10 december 2019 – 

Bitcoin Meester is een Nederlandse cryptocurrency exchange met een enorm aanbod van cryptocurrencies. Het is een relatief nieuwe eend in de bijt want het handelsplatform is pas in augustus 2017 gelanceerd, net op tijd voor de gekte die destijds losbarstte. De grote kracht van Bitcoin Meester, naast het grote aanbod, is dat je er gemakkelijk cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en bewaren zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. In dit artikel gaan we Bitcoin Meester eens nader onder de loep nemen en geven we onze ongezouten mening over het platform. We kijken hierbij onder andere naar het gebruiksgemak, de snelheid van het platform, de kwaliteit van de support en de betrouwbaarheid. Wil je liever een feitelijke beschrijving van Bitcoin Meester? Dan kun je terecht op de Bitcoin Meester exchange-pagina waar we alle feitjes over de exchange voor je op een rijtje hebben gezet. Na het lezen van deze review weet je of je met een gerust hart bij Bitcoin Meester je cryptocurrency kan kopen! 

Gebruiksgemak

Te beginnen met het gebruiksgemak van Bitcoin Meester. Cryptocurrencies zijn voor veel mensen een ver van hun bed show en dat maakt de gebruiksvriendelijkheid van een platform een belangrijk aspect. Het aanmaken van een account was een fluitje van een cent. Na het invullen van enkele gegevens en het klikken op de link van de bevestigingsmail waren we binnen een minuut online op het platform. Wat meteen opviel is dat je bij het inloggen een code ontvangt in je mail die je op het platform moet invullen als extra beveiligingscheck. Dat geeft je meteen het idee dat de heren van Bitcoin Meester goed hebben nagedacht over de beveiliging van het platform. Ook werd duidelijk aangegeven dat het belangrijk is om meteen Google Authenticator als extra beveiligingslaag in te stellen voor het inloggen.

bitcoin_meeter_review_e-mail_extra_controle

Afbeelding 1: Bitcoin Meester stuurt als extra beveiligingscheck een code per e-mail

Dan het belangrijkste gedeelte, het kopen van cryptocurrencies. Als je voor de eerste keer inlogt kun je meteen aan de slag en wekelijks tot €100 storten op het platform om mee te gaan handelen. Betalen kan gewoon met iDEAL waardoor je van start to finish een minuut of vijf nodig hebt om je eerste cryptocurrencies aan te schaffen op het platform. Wil je met hogere limieten aan de slag? Dan heeft Bitcoin Meester eenmalig extra gegevens van je nodig zodat ze weten wie je bent om fraude, witwassen en andere criminele activiteiten zoveel mogelijk tegen te kunnen gaan. Nadat je deze verificatielaag hebt doorlopen kun je wekelijks tot €100.000 storten en opnemen op het platform. Uiteraard kun je op het platform wel gewoon onbeperkt in cryptocurrencies handelen. Dit gaat puur om het storten en opnemen van euro tegoeden.

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies bij Bitcoin Meester is nadat je euro’s hebt gestort heel eenvoudig. Je gaat simpelweg naar het kopje ‘Koersen & coins’, klikt vervolgens op de cryptocurrency die je wilt kopen of verkopen en vult in hoeveel je wilt kopen. Een kind kan de was doen. Qua gebruiksgemak doet Bitcoin Meester het dus heel goed. Kanttekening is wel dat het bewaren van cryptocurrencies op een exchange afdoet aan de gedachte die fundamenteel is aan cryptocurrencies, namelijk dat je de baas bent over je eigen vermogen. Dat is met het bewaren van je cryptocurrencies op een exchange niet het geval. Uiteraard is het mogelijk om ze naar een eigen wallet te sturen, maar vooral beginners zullen het verschil niet zien of begrijpen.

bitcoin_meeter_review_koersen_en_coinsAfbeelding 2: Het overzicht van de cryptocurrencies die Bitcoin Meester koopt en verkoopt

Snelheid van het platform

Dit hebben we onder het kopje gebruiksgemak al even aangestipt, maar Bitcoin Meester maakt het handelen in cryptocurrencies toegankelijk voor iedereen. Binnen een paar minuten is je account aangemaakt, opgeladen met euro’s en kun je aan de slag op het platform.

Je moet wel even een rekeningverificatie doorlopen, maar dat is binnen enkele minuten geregeld als je dat middels een iDEAL-betaling doet. Je identiteitsverificatie voor verhoogde limieten gebeurt tijdens kantooruren binnen één uur na het uploaden van je gegevens, waarmee Bitcoin Meester sneller is dan veel van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Daar duurt dit over het algemeen namelijk 1 tot 3 werkdagen.

Het handelen zelf gaat op het platform pijlsnel. Koop of verkoop je een cryptocurrency op het platform? Dan veranderen je saldo’s onmiddellijk na het afronden van de transactie. Dat is niet gek, want hier komt natuurlijk geen blockchain aan te pas. Alle transacties vinden plaats op het platform van Bitcoin Meester zelf. Wil je cryptocurrencies van het platform halen dan is de verwerkingstijd afhankelijk van de snelheid van de blockchain in kwestie.

Kwaliteit van de support

Bitcoin Meester is op meerdere manieren te bereiken voor support. Je kunt contact met ze opnemen per e-mail, telefoon, WhatsApp en online chat. Stuur je een berichtje per e-mail? Dan streven ze ernaar deze binnen twee uur te beantwoorden.

De helpdesk van Bitcoin Meester is op werkdagen van 09:00 uur – 17:00 uur beschikbaar en in het weekend gesloten. Als we dan een minpuntje moeten noemen ten opzichte van andere handelsplatformen, dan is het dat Bitcoin Meester in het weekend lastiger te bereiken is. Al zijn wij er zeker van dat je ze via de social media-kanalen ook gewoon in het weekend een berichtje kunt sturen als je hulp nodig hebt.

Rente op je stablecoins

Als we één ding niet onbesproken kunnen laten in deze review van het Bitcoin Meester platform dan moet dat wel de rente zijn die ze sinds kort uitkeren op stablecoins. Dit jaar is Bitcoin Meester begonnen met een dienst die ze uniek maakt in het cryptolandschap in Nederland. Heb jij namelijk TetherUSD, TrueUSD, Paxos Standard of Dai op je account staan? Dan ontvang je daar bij Bitcoin Meester een rente van 3% per jaar overheen! Even ter vergelijking, de gemiddelde bank betaalt op dit moment een rente van 0,01% of zelfs geen rente. Er zijn zelfs al banken die speculeren over het hanteren van een negatieve rente. Het is even wennen aan het idee, maar het is straks wellicht aantrekkelijker om je spaargeld bij Bitcoin Meester te stallen dan bij een bank.

bitcoin_meeter_review_stablecoin_stable_coin_renteAfbeelding 3: Bitcoin Meester keert rente uit op stablecoins Om de rente te ontvangen hoef je de stablecoins niet bij Bitcoin Meester zelf gekocht te hebben, je moet ze alleen in je wallet op de exchange hebben staan. Zelf geven ze bij Bitcoin Meester aan dat de rente op stablecoins een positief tegengeluid is tegen banken die hun klanten steeds minder rente gaan betalen over hun spaargeld. Het is misschien geen vetpot, maar 3% per jaar is in ieder geval iets en je hoeft er niets voor te doen. Het enige nadeel is natuurlijk dat je de stablecoins niet kunt gebruiken om er je dagelijks boodschappen mee af te rekenen. Daarvoor moet je ze toch echt op een bankrekening hebben staan. Toch is het een gave feature waarmee Bitcoin Meester zich weet te onderscheiden van andere cryptobedrijven.

Betrouwbaarheid

Bitcoin Meester is een relatief jonge exchange. Ze zijn sinds augustus 2017 live, maar hebben sindsdien snel een goede reputatie op weten te bouwen. Om onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van Bitcoin Meester hebben wij onder andere even de Kamer van Koophandel uittreksels opgevraagd om te zien wie er achter de exchange zitten. Deze gegevens zijn openbaar en kunnen door iedereen opgevraagd worden bij de KvK.

Coin Meester B.V. heeft twee bedrijven die als bestuurders van de B.V. staan ingeschreven:

  • Mijaza B.V. (62628038), waar M.J. Zandwijken de zelfstandig bevoegde bestuurder is; en
  • Boemis B.V. (70583536), waar B. Meuleman de zelfstandig bevoegde bestuurder is.

Bitcoin Meester is op afspraak zelfs te bezoeken op de Thailandlaand 6 in Aalsmeer en heeft op dit moment duizenden klanten en met de rente die je op het platform kunt ontvangen zal dit aantal in de toekomst vast en zeker toenemen. Zelf hebben wij het platform uitvoerig getest en kunnen we je vertellen dat het Bitcoin Meester platform betrouwbaar is en werkt.

Bitcoin Meester App

Bitcoin Meester kondigde eind november haar eigen app aan waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen, beheren en verkopen. Hiermee is Bitcoin Meester de eerste broker die een app uitbrengt waarmee in meer dan 200 verschillende cryptocurrencies kan worden gehandeld. Op de website van Bitcoin Meester is het volgende te lezen:

De app is een logische vervolgstap op de huidige website en diensten die wij aanbieden vanwege de groeiende gebruikersgroep die Bitcoin Meester bezoekt via de smartphone of tablet. Het afgelopen jaar werden 59% van alle website bezoeken gedaan vanaf een smartphone of tablet.

De functionaliteit die de app biedt is vergelijkbaar met die van de website. Zo is het mogelijk om te handelen in hetzelfde aanbod aan cryptovaluta, kan je vanuit de app cryptovaluta sturen naar andere wallet-addressen en is er chat support. Mocht je al een account hebben bij Bitcoin Meester, dan voelt de app aan als een mobiel verlengstuk waarmee je vrijwel dezelfde handelingen kan uitvoeren als op de website. Uiteraard geniet je dus ook van de andere voordelen, zoals de rente op stablecoins, direct cryptocurrencies traden met andere coins en cryptocurrencies kopen met iDEAL en vier andere betaalmethoden. bitcoin_meester_review_appAfbeelding 4: De Bitcoin Meester app zit boordevol functionaliteit Op dit moment is de app alleen te downloaden in de Google Play Store en daarmee alleen te gebruiken op Android smartphones. Lees meer over de app op de website van Bitcoin Meester! 

Conclusie 

Bitcoin Meester is vooral voor de beginnende en minder technisch aangelegde handelaren een waar paradijs. Je hoeft in principe geen kennis van de werking van cryptocurrencies te hebben om met het platform aan de slag te gaan en binnen enkele minuten heb je je eerste bitcoins gekocht. Het aanmeldproces is ontzettend snel en eenvoudig en het platform ziet er tiptop uit.

We blijven het herhalen, maar vooral de rente op stablecoins maakt dat Bitcoin Meester echt een unieke exchange is. Dit maakt het platform ook voor de meer ervaren traders aantrekkelijk omdat de relatief hoge fees op de exchange gecompenseerd kunnen worden door de rente die je ontvangt. Hoewel een eigen wallet voor ervaren cryptocurrency-handelaren nog altijd de beste en meest veilige manier is om je cryptocurrencies te bewaren, maakt Bitcoin Meester het met de rente van 3% best aantrekkelijk om een deel op de exchange te laten staan.

Al met al kunnen we concluderen dat Bitcoin Meester een ontzettend sterk platform is en mogen we trots zijn dat deze exchange van Nederlandse bodem komt. Wil jij beginnen met het handelen in cryptocurrencies? Dan is Bitcoin Meester zeker een aanrader!