Bitget

Bitget is een crypto exchange die in 2018 is opgericht en gevestigd is in Singapore. De cryptocurrency exchange is ondertussen een grote naam en heeft dan ook gebruikers over de hele wereld zitten. 

Bitget legt naar eigen zeggen de focus op social trading. Dat is onder andere terug te zien in het feit dat ze ruim 8 miljoen gebruikers hebben, in ruim 100 verschillende landen. Volgens CoinGecko behoort Bitget tot een van de top 5 crypto exchange in de wereld, op basis van handel in derivaten naar volume. Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume ligt op een slordige $8,1 miljard.

Volgens Bitget is ‘de toekomst van crypto sociaal’. Om die reden heeft de crypto exchange producten en diensten die de betrokkenheid en interactie met en van hun community vergroten. Dit sluit ook aan bij de missie en kernwaarden van Bitget. De missie is namelijk om mensen te inspireren om crypto te omarmen en om te verbinden met de toekomst. De kernwaarden van Bitget zijn: transparantie, samenwerking en klantgerichtheid. Het stukje samenwerking is onder andere terug te zien in partnerships met stervoetballer Lionel Messi en Italiaanse topclub Juventus.

👉🏼 Bekijk ook onze Bitget review.

bitget_logo

Bitget token (BGB)

Bitget heeft ook een eigen token, namelijk BGB token. BGB draait rondom een simpel principe: het ecosysteem moet eenvoudig, veilig en toegankelijk zijn voor iedereen. Daarnaast zal BGB een Web3-ecosysteem vormen met tal van functionaliteiten. 

BGB token moet tevens de weg banen naar een wereld met crypto. Hiervoor moet er nog wel het een en ander overbrugd worden. BGB richt zich dan met namen op drie punten:

  1. BGB zal multi en cross-chain handel veiliger en minder complex maken
  2. BGB gaat voorop lopen bij de overgang van Web2 naar Web3
  3. Uiteindelijk moeten deze stappen ertoe leiden dat BGB ook culturele verschillen en ideologieën gaat overbruggen

Bitget features

Een grote crypto exchange zoals Bitget heeft verschillende mooie features waar hun gebruikers mee uit de voeten kunnen. Met sommige features onderscheidt Bitget zich echt van andere crypto exchanges:

Spot Grid Trading

Met Spot Grid Training maakt men gebruik van een trading bot. Deze bot automatiseert het kopen en verkopen van cryptocurrencies op de spotmarkt. Deze trading bots zijn zo ontwikkeld dat zij orders kunnen plaatsen op vooraf ingestelde intervallen én binnen een aangegeven prijsklasse. Spot Grid Trading wordt gezien als een kwantitatieve of buy low, sell high handelsstrategie. De bots vermijden bovendien menselijke impulsiviteit en emoties, waardoor ze in theorie beter gewapend zijn tegen de volatiele crypto markt.

Copy trading

Bitget biedt gebruikers de optie tot ‘copy trading’. Met copy trading krijgt men de mogelijkheid om andere handelaren te volgen en, zoals de naam al aangeeft, te kopiëren. Voor onervaren handelaren is dit een uitgelezen kans om succesvolle en meer ervaren mensen te volgen en mee te profiteren van hun resultaten. Dit is uiteraard niet zonder risico, maar Bitget maakt het mogelijk om parameters in te stellen. Hierdoor bepalen gebruikers zelf hoeveel risico ze daadwerkelijk willen lopen.

bitget_top_traders
Afbeelding 1: Volg ervaren en succesvolle handelaren

Bitget VIP Services

Bitget heeft tal van diensten die voor al hun gebruikers beschikbaar zijn. Hier houdt het alleen niet op. Bij Bitget is het namelijk ook mogelijk om VIP gebruiker te worden. Voor deze VIP gebruikers biedt Bitget VIP Services.

Deze VIP Services komen met een aantal voordelen zoals een exclusieve accountmanager, beloningen met feestdagen, lagere transactiekosten en een hogere opnamelimiet.

Diensten voor institutionele beleggers

Naast de normale diensten en VIP Services zijn er ook diensten voor institutionele beleggers beschikbaar bij Bitget. Ook dit komt weer met bepaalde voordelen. Zo kunnen institutionele beleggers meer sub-accounts aanmaken en ook demo sub-accounts creëren. De klantenservice is uitgebreider dan normaal, dankzij een een-op-een accountmanager en 24/7 bereikbaarheid. Andere voordelen zijn bijvoorbeeld kortingen op de fees en een professionele handelservaring.

bitget_voordelen_en_privileges
Afbeelding 2: Aan VIP leden biedt Bitget verschillende voordelen en privileges

👉🏼 Meer lezen over Bitget? Lees dan vooral de Bitget review op Crypto Insiders!

Het laatste nieuws