Bybit

Bybit is een van de bekendste crypto exchanges ter wereld. Ze staan vooral bekend om de hefboomproducten die ze aanbieden.

Wat is Bybit?

Bybit is een crypto exchange gevestigd in Dubai. Het platform staat bekend om de zeer uitgebreide mogelijkheden die ze hun gebruikers aanbieden. Zo kun je er terecht voor hefboomproducten, derivaten, futures en nog veel meer. De laatste jaren hebben ze ook hun (spot)aanbod flink uitgebreid. 

Bybit is een perfect platform voor crypto handelaren die net iets meer opties willen. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in het openen van short en long posities op honderden verschillende cryptoparen? Dan is Bybit wellicht iets voor jou. 

Met een gigantische hoeveelheid gebruikers en jaren aan ervaring in de industrie mag Bybit zich een van de grote jongens noemen. Zo heeft het platform meer dan 10 miljoen gebruikers wereldwijd.

Kosten bij Bybit

De kosten voor het handelen op Bybit zijn relatief laag. Voor spothandel betaal je bijvoorbeeld maar 0,1 procent per transactie. Dit is echt heel weinig. Met deze lage handelskosten zijn ze zowel in Nederland als in het buitenland een van de goedkoopste platformen.

Voor derivaten en futures liggen de kosten zelfs nog een stukje lager. Zijn lage handelskosten dus een hoge prioriteit voor jou? Dan is Bybit je beste keuze. Lagere handelskosten zul je niet snel vinden in crypto land.

Crypto kopen bij Bybit

Bybit heeft zich de afgelopen jaren echt op de kaart gezet als een veelzijdige exchange. Waar ze eerst vooral de focus legde op derivaten en futures, laat het spotaanbod van Bybit inmiddels niet te wensen over.

Met meer dan 270 verschillende crypto assets zit de reguliere crypto belegger bij Bybit helemaal goed. Dat in combinatie met de lage handelskosten maakt Bybit een hele logische keuze.

Wil je echter in wat minder bekende crypto assets beleggen? Dan is Bybit wellicht net iets te beperkt. Zo biedt een exchange als Binance meer dan 500 crypto assets aan op het moment van schrijven.

Wat kun je doen bij Bybit

Copytraden

Bybit biedt onder andere copytraden aan. Wat is dit precies? Bij copytraden kopieer je automatisch de handelsactiviteit van ervaren en succesvolle traders. Je kunt kiezen uit een reusachtig aanbod en met verschillende metrieken jouw favorieten trader selecteren.

Kies een gewenst bedrag dat je wil gebruiken om te copytraden, en leun achterover. Je hoeft niks te doen. Copytraden is echter geen garantie voor succes. Je bent namelijk niet in controle over je kapitaal meer, en maakt de handelaar een fout, dan ben jij de dupe. 

Crypto kopen, verkopen en handelen

Zoals eerder vermeld is het crypto aanbod bij Bybit best wel fors. Daarnaast zijn de handelskosten relatief laag. Dus of je nou een actieve handelaar of een langetermijnbelegger bent, bij Bybit zit je goed.

Ook kun je bij Bybit gemakkelijk crypto aanschaffen. Zo kun je met een creditcard of een reguliere bankkaart direct crypto op je Bybit wallet laten bijschrijven. Wel is het mogelijk dat je een KYC verificatie moet uitvoeren voordat je van deze dienst gebruik kan maken.

Leverage traden

Bybit bestaat al vijf jaar en is eigenlijk groot geworden door het leverage traden. De laatste jaren begint Bybit ook een volmaakte spot exchange te worden. 

Leverage traden houdt in dat je een hefboomproduct gebruikt. Dit kan zowel je winst als je verlies vergroten. Aangezien de risico’s een stuk hoger zijn is leverage traden over het algemeen uitbesteed aan ervaren traders. 

Wil je leverage traden uitproberen? Hou je leverage dan laag in het begin. Is het wat voor jou? Dan kun je overwegen meer leverage te gebruiken.

Limieten en verificaties bij Bybit

Bybit houdt zich netjes aan alle aanbevolen regels voor crypto exchange. Het KYC (know your customer) beleid speelt hier een grote rol bij. Dit houdt in dat gebruikers van Bybit zich dienen te identificeren om van alle uitgebreide diensten op het platform gebruik te maken.

Het KYC proces is super gemakkelijk en meestal binnen enkele uren gecontroleerd en geverifieerd. Wil je enkel van basisfuncties gebruik maken, en ben je niet van plan om grote sommen geld te verhandelen? Dan hoef je je identiteit wellicht niet te verifiëren.

Dit kan echter in de nabije toekomst gaan veranderen. De Europese Unie timmert namelijk hard aan de weg om duidelijk crypto regels vast te stellen. Vanaf 2024 zul je hoogstwaarschijnlijk altijd je identiteit moeten verifiëren voor het gebruik van crypto platformen in Europa.

Is Bybit betrouwbaar?

Bybit bestaat zoals eerder vermeld al vijf jaar, en dat is best lang in de jonge crypto sector. Het is echter geen garantie voor betrouwbaarheid. Andere tekenen wijzen echter wel op de betrouwbaarheid van Bybit.

Zo maakt het platform gebruik van een drielaags-beveiligingssysteem. Assets van gebruikers worden bewaard in cold wallets. Deze zijn niet verbonden met het internet en dus niet te bereiken voor online hacks.

Daarnaast beschermt Bybit de crypto assets tegen onbevoegde toegang met een combinatie van verschillende digitale vormen van beveiliging. Het gaat hierbij om een geavanceerde multi-handtekening, een Trusted Execution Environment (TEE) en Threshold Signature Schemes (TSS).

De derde beveiligingslaag is de regelmatige proof of reserves. Hiermee tonen ze aan dat alle assets van gebruikers ook daadwerkelijk in bezit zijn en veilig. Op basis van deze drie punten is Bybit een betrouwbaar platform. Toch adviseren wij om nooit grote sommen crypto op een exchange te bewaren. Zelf je crypto in bewaring nemen is het allerveiligste.

  • Coldwallets: Bybit maakt gebruik van coldwallets. Deze zijn afgesloten van het internet en daarom extra veilig in geval van een online aanval.
  • Digitale beveiliging: Drie verschillende vormen van digitale beveiliging maken het vrijwel onmogelijk voor onbevoegden om toegang te krijgen tot waardevolle data.
  • Proof of reserves: Bybit laat regelmatig de proof of reserves controleren. Hierdoor weten gebruikers ten allen tijden dat hun assets veilig zijn en gedekt.

Video: Zo werkt Bybit

Is het allemaal nog een beetje vaag of onduidelijk? In deze video leggen we je rustig uit wat Bybit precies is en wat je er allemaal kunt doen. Neem rustig een kijkje.

Contact met Bybit

De klantenservice bij Bybit is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Ook is er een live chat optie om meteen een antwoord te krijgen zonder te bellen.

👉🏼 Meer lezen over Bybit? Lees dan vooral de Bybit Review op Crypto Insiders!

Het laatste nieuws