Redactie Redactie
25/11/2022 12:30 9 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2022 12:30

5 interessante nieuwe crypto om je portfolio te diversifiëren in 2023 en daarna

icon-featured
Featured
5 interessante nieuwe crypto om je portfolio te diversifiëren in 2023 en daarna

Dit artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Onder ideale omstandigheden zou groot inzetten en investeren in een enkele cryptocurrency uiteindelijk een goede beslissing kunnen zijn. Maar dit is natuurlijk in de meeste gevallen niet zo. Wat als je gekozen coin een neergang doormaakt of als de stijging niet in lijn is met de rest van de cryptomarkt? Dit is precies waarom het zo belangrijk is om te kijken naar de beste crypto’s in te investeren om je portfolio te diversifiëren.

Het startpunt van diversificatie is het doornemen van de verschillende soorten coins en vervolgens zoeken naar de beste voorbeelden van iedere soort. Misschien vraag je je nu af welke tokens een goede mate van diversificatie bieden. Dit artikel onderzoekt 5 opties om in te investeren om je te helpen met het diversifiëren van je portfolio.

Dagelijkse bitcoin-marktanalyse levert Patrick bijzondere resultaten op
Dagelijkse bitcoin-marktanalyse levert Patrick bijzondere resultaten op

1. Metacade (MCADE) heeft beleggers enthousiast gemaakt

We beginnen deze lijst sterk met onze beste keuze voor een coin op de metaverse, MCADE. Op dit moment trekt het project Metacade veel bekijks vanwege zijn ambitieuze plannen en aantrekkelijke tokenomics model.

Metacade streeft ernaar een rond de Web3 community gecentreerde hub te zijn die gamers en fans van crypto van over de hele scene verenigt. Met zijn retro arcade-thema belooft Metacade niet alleen exclusieve gametitels te leveren, maar biedt het ook geweldige kansen om flinke beloningen te verdienen – via play-to-earn, competitieve toernooien en spannende prijstrekkingen.

De community is niet alleen beperkt tot wedstrijden. Er zijn plannen om gebruikers te belonen voor het bijdragen aan de waarde van het platform – elke keer dat ze een beoordeling schrijven, een playthrough maken of tips delen over iets dat met GameFi te maken heeft, krijgen ze de kans om nog meer MCADE-tokens te verdienen.

Door te ernaar te streven om de ultieme gaming hub te worden, is het de ambitie van Metacade om op te staan ​​als een platform dat zich richt op de community – gebouwd voor en ontwikkeld door zijn eigen gebruikers. Gamers krijgen een unieke kans om rechtstreeks te beïnvloeden welke titels ze willen zien. Via een financiering initiatief genaamd Metagrants kunnen ontwikkelaars hun nieuwe game-ideeën pitchen voor de community in het algemeen en kunnen de gamers stemmen op de game die ze ook daadwerkelijk gemaakt willen zien worden.

De tokenpresale van Metacade is al in volle gang en schiet door de beginfase. Hoewel in 2022 de meeste tokens verliezen hebben geleden, biedt de intrinsieke waarde in dit project mogelijk concrete ondersteuning. Het platform hoeft niet te vertrouwen op het marktsentiment, maar biedt zijn gebruikers echte waarde in een allesomvattende, door de community aangestuurde service waar ze gebruik van willen maken.

Als we dit allemaal samen bekijken, is het gemakkelijk in te zien waarom MCADE interessant kan zijn.

>>> Je kunt hier deelnemen aan de Metacade-presale <<<

Advertentie

2. Ripple (XRP) biedt snelle overdrachten

Ripple (XRP) is vooral bekend vanwege het wijdverbreide gebruik voor geldoverboekingen. Veel banken en andere financiële organisaties hebben zich aangemeld om het Ripple afwikkelingssysteem te gebruiken, hoewel het de moeite waard is erop te wijzen dat de meeste geen XRP-tokens gebruiken.

Dit is al een tijdje een van de meest gehypte digitale tokens, maar er zijn ook een paar tegenslagen geweest die ervoor hebben gezorgd dat de prijs steeg en daalde. Ripple is bijvoorbeeld een aantal onopgeloste problemen met betrekking tot regelgeving tegengekomen en deze hebben voor grote zorgen bij de investeerders gezorgd. Als zodanig zal de prijs van de coin waarschijnlijk worden tegengehouden totdat deze kwestie op de een of andere manier is opgelost.

De reden waarom er zoveel over het XRP-token wordt gesproken is duidelijk: vanwege het potentieel om snelle en vrijwel gratis overdrachten over de hele wereld te bieden. Als ze de problemen kunnen oplossen die het tegenhouden, zou dit dit jaar een nuttige toevoeging aan je portfolio kunnen zijn. Alleen de tijd zal leren hoeveel.

Slimme bitcoin data-analyse bezorgt Thomas 133% winst
Slimme bitcoin data-analyse bezorgt Thomas 133% winst

3. Litecoin (LTC) – Net als Bitcoin, maar dan sneller

Litecoin werd gelanceerd in 2011 en is daarmee een van de vroegste vormen van gedecentraliseerde digitale valuta. Het is redelijk om te zeggen dat het niet dezelfde publiciteit of hype heeft gehad als Bitcoin. Hoe dan ook, veel mensen wijzen op de snellere verwerkingstijden en lagere transactiekosten om aan te geven dat het meer waard zou moeten en zal zijn dan BTC.

LTC gebruikt in feite de originele Bitcoin-broncode en is technisch gezien het resultaat van een Bitcoin fork. Sommige wijzigingen in die originele code maken het sneller en lichter, wat betekent dat het uitermate geschikt is voor gebruik als een peer-to-peer token voor geldoverdracht, zodat mensen het gemakkelijker kunnen gaan gebruiken dan andere tokens.

Met 84 miljoen LTC-tokens in het totale aanbod blijft dit een veelgebruikt token, maar er is de laatste tijd bezorgdheid over de dalende prijs. Er is geen enkele reden waarom Litecoin Bitcoin niet heeft ingehaald, maar om de een of andere reden heeft het nooit dezelfde aantrekkingskracht gehad als BTC. Dat gezegd hebbende, kan het nog steeds een alternatieve belegging zijn in een goed gediversifieerde portfolio.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

4. Binance Coin (BNB) is een utility-token

Waarom zou je geïnteresseerd zijn in beleggen in de Binance Coin (BNB) als je op zoek bent naar de beste crypto’s om in te investeren en je portfolio te diversifiëren? Een van de belangrijkste punten van dit token is dat het niet alleen een valuta is zoals Bitcoin of Litecoin. In plaats daarvan is BNB een utility token dat kan worden gebruikt binnen het Binance-systeem. Dit betekent dat het niet alleen afhankelijk is van marktkrachten om zijn waarde te bepalen. In plaats daarvan kan BNB waarde winnen of verliezen op basis van de vraag ernaar in het Binance Chain ecosysteem.

Je kunt het houden als een investering zoals elke andere cryptovaluta, maar het kan onder andere ook worden gebruikt om vergoedingen te betalen of deel te nemen aan token verkopen. Dit token heeft tot nu toe een moeilijk jaar achter de rug in 2022, maar het is een interessante optie die het overwegen waard is als je wilt diversifiëren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

5. Monero (XMR) heeft een focus op privacy

Deze virtuele valuta is vooral bekend geworden vanwege de sterke focus op de privacy van haar gebruikers. Veel investeerders denken dan ook dat het in waarde zal groeien als mensen nog meer aandacht gaan besteden aan het verborgen houden van hun gegevens bij het verplaatsen van geld. De XMR-coin heeft een van de grootste communities in de crypto wereld, wat een ander belangrijk punt is dat zou kunnen helpen om het in het komende jaar of zo te zien groeien.

Monero heeft echter een paar nadelen. Sommige investeerders worden afgeschrikt door het feit dat Monero naar verluidt op grote schaal wordt gebruikt op het dark web, omdat de transacties bijna onmogelijk te volgen zijn. Dit heeft het misschien een slechtere reputatie gegeven, hoewel er niets illegaals of onbetrouwbaar is aan XMR zelf.

Het project werd gelanceerd in 2014 en het feit dat het aantal tokens technisch onbeperkt is, heeft ertoe geleid dat het populair is geworden onder miners. Een mogelijke donkere wolk aan de horizon is dat de IRS op zoek is naar een manier om Monero transacties te traceren en in het verleden aannemers heeft ingehuurd om dit te proberen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Waarom diversificatie zo belangrijk is voor je portfolio

Diversificatie is een van de belangrijkste aspecten van elke vorm van beleggen. Het hebben van een goed gediversifieerde portfolio verlaagt het risico voor de houder, omdat het betekent dat je de veranderingen van al je activa vermindert om door dezelfde marktkrachten te worden beïnvloed. Als de beurs bijvoorbeeld crasht, verlies je veel als je alleen aandelen aanhoudt, maar als je ook obligaties en grondstoffen, zoals goud, aanhoudt, verzacht dit de klap.

Met betrekking tot de cryptocurrency markt maken sommige mensen de fout te denken dat ze allemaal hetzelfde zijn. Toch wordt uit dit artikel duidelijk dat digitale valuta enorm kunnen variëren. Dit betekent dat ze kunnen worden beïnvloed door verschillende marktfactoren die van invloed zijn op de prijs van sommige, maar niet van andere.

Slimme bitcoin data-analyse bezorgt Thomas 133% winst
Slimme bitcoin data-analyse bezorgt Thomas 133% winst

In welke crypto kan ik het beste investeren?

Het diversifiëren van je crypto bezit is essentieel, maar iedereen moet zijn eigen manier vinden om dit op een passende manier te doen. Door crypto’s om te diversifiëren die we hier hebben bekeken te overwegen, kun je een solide start maken.

Zoals bij elk type investering, is het zinvol om veel onderzoek te doen om te zien welke coins bij je passen als de beste crypto om in te investeren en hoeveel je erin moet investeren. Het kan ook zijn dat je er de voorkeur aan geeft om het geld regelmatig tussen verschillende tokens te verplaatsen, afhankelijk van het veranderende gezicht van de markt voor crypto.

De andere grote vraag is hoeveel van je totale portfolio je in crypto wilt investeren. Dit hangt voornamelijk af van je risicobereidheid, aangezien deze tokens meestal zeer volatiel zijn en je grote winsten kunnen opleveren of ervoor kunnen zorgen dat je je geld verliest als je op het verkeerde moment de markt betreedt. Dat gezegd hebbende, coins die verbonden zijn met de metaverse bevinden zich in een geweldige positie, vooral coins zoals MCADE.

Laten we ons voorstellen dat 2023 het jaar blijkt te zijn waarin de metaverse in populariteit explodeert, wat zeker mogelijk is gezien het feit dat er zoveel mensen over praten en hoeveel geld mensen er op dit moment in investeren. Dit heeft natuurlijk misschien geen enorme impact op tokens zoals Bitcoin en Litecoin, maar de beste metaverse coins profiteren het meest van deze trend.

Met gaming als een belangrijk kenmerk van de crypto ruimte, kan het een interessante sector zijn. Dit wetende kan het interessant zijn een kijkje te nemen bij de Metacade presale, die een beperkte 1,4 miljard tokens beschikbaar heeft.

Neem hier deel aan de Metacade-presale.


Dit artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Featured nieuws

Dagelijkse bitcoin-marktanalyse levert Patrick bijzondere resultaten op
Dagelijkse bitcoin-marktanalyse levert Patrick bijzondere resultaten op
Advertentie