Redactie Redactie
20/01/2023 19:02 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2023 19:02

AI crypto: de nieuwe hype van 2023?

icon-featured
Featured

Foto: Shutterstock/PopTika

Onderstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Artificial intelligence (AI) heeft in de afgelopen maanden telkens meer hype gekregen. Zo werden er massaal plaatjes gemaakt met behulp van AI-tools zoals Midjourney en Dall-E, en werd ChatGPT zó populair dat nu zelfs scholieren hun huiswerk ermee maken. Hierdoor lijkt AI de wereld stap voor stap over te nemen. Maar wat heeft dit alles te maken met crypto?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De toepassingen van AI binnen crypto

Het idee achter crypto is in theorie heel mooi: een gedecentraliseerde wereld, waar de macht niet in handen is van een kleine groep mensen. In de praktijk blijkt dat dit niet altijd werkt zoals de bedoeling was. Denk maar aan de val van FTX, een van de grootste cryptoplatforms ter wereld, waar de oprichter een oplichter bleek te zijn. AI-algoritmes kunnen worden ingezet om crypto een handje te helpen. Een paar voorbeelden:

Het opsporen van fraude

In de afgelopen jaren is er veel fraude gepleegd, zowel binnen de cryptowereld als daarbuiten. Ook hebben we meer en meer last gekregen van cryptoscams, waarbij scammers via e-mail, YouTube en andere vormen van social media geld aftroggelen van mensen die net zijn komen kijken in de wondere wereld van crypto. Om fraude en scams tegen te gaan, kunnen AI-algoritmes worden ontwikkeld die dit soort praktijken kunnen voorkomen.

Decentralized autonomous agents

Als je bekend bent met crypto dan heb je mogelijk wel eens van een DAO gehoord, wat staat voor ‘decentralized autonomous organization’. Maar in zo’n gedecentraliseerde organisatie ontbreekt vaak nog veel automatisering. Dat is iets waar zogenaamde ‘decentralized autonomous agents’ mee kunnen helpen. Dit zijn AI-algoritmes die een DAO in goede banen kunnen leiden en besluitvorming binnen de organisatie kunnen vereenvoudigen.

Prijsvoorspellingen voor crypto

Hoe makkelijk zou het zijn om niet meer naar grafieken te hoeven kijken, maar simpelweg de aanbevelingen van een AI-bot te volgen? Artificial intelligence kan worden gebruikt om het sentiment van crypto te analyseren op basis van bijvoorbeeld Twitter-posts, nieuwsartikelen en prijsbewegingen. Ook zou je met AI betere tradingalgoritmes kunnen ontwikkelen, zodat je jouw crypto day trading, swing trading en langetermijninvesteringen meer kunt automatiseren.

Advertentie

De grootste AI-cryptoprojecten

Volgens CoinMarketCap is de marktkapitalisatie van de AI-cryptoprojecten flink aan het stijgen in de afgelopen periode. Meerdere crypto’s zijn met tientallen procenten gestegen in korte tijd. Hieronder vind je een paar cryptoprojecten die interessant kunnen zijn om verder te analyseren:

– Fetch.ai (FET): qua ‘fully diluted market cap’ is dit de grootste AI crypto op het moment. Dit bedrijf bestaat al jaren en heeft zelfs in 2018 al een interview gedaan met Crypto Insiders. Fetch.ai helpt bij het automatiseren van blockchaintoepassingen met behulp van AI.

– Ocean Protocol (OCEAN): dit is een van de AI crypto’s die je veel voorbij ziet komen. Dit project richt zich op het eenvoudiger kunnen uitwisselen van grote datasets tussen dataproviders en AI-modelontwikkelaars.

– Numeraire (NMR): dit is een interessante combinatie van prijsvoorspellingen door mensen zoals jij en ik, en prijsvoorspellingen met behulp van AI. NMR-tokenholders kunnen iedere week prijsvoorspellingen doen die vervolgens door een AI-algoritme worden geïnterpreteerd. Als de voorspellingen uitkomen, worden de tokenholders daarvoor beloond.

– Cortex (CTXC): een van de grootste toepassingen van blockchain is ‘smart contracts’. Maar veel van deze slimme contracten zijn eigenlijk niet zo slim. Cortex biedt een platform waar ontwikkelaars AI-modellen kunnen maken (en verkopen) om de functionaliteit van smart contracts te vergroten.

Dagelijkse bitcoin-marktanalyse levert Patrick bijzondere resultaten op
Dagelijkse bitcoin-marktanalyse levert Patrick bijzondere resultaten op

AI-cryptoprojecten analyseren

In totaal zijn er wel meer dan 100 van dit soort AI-cryptoprojecten. Het is natuurlijk lastig om die zonder kennis te kunnen analyseren, maar hierbij alvast een paar korte tips:

  1. Lees de whitepaper van de projecten kritisch door. Zijn ze transparant? Wie zit er in het team? Wat is de toegevoegde waarde?
  2. Raak bekend met het begrip ‘marktkapitalisatie’ en vergelijk de verschillende AI-cryptoprojecten op die manier met elkaar.
  3. Vergelijk de grafieken van de AI-cryptoprojecten met elkaar: welke grafiek ziet er het beste uit? Vaak hebben anderen al veel onderzoekwerk gedaan en gaat de grafiek van de beste cryptoprojecten het snelst omhoog.

Hiernaast zijn er nog veel andere praktische factoren waar je naar kunt kijken. Om je daarbij een handje te helpen, hebben we hier de beste cryptocursussen van 2023 voor jou op een rijtje gezet, zodat je op een gestructureerde manier in crypto kunt beleggen en de juiste beslissingen kunt maken.

Houd er tot slot rekening mee dat het niet verstandig is om al jouw geld in te zetten op crypto en zorg ervoor dat je blijft diversifiëren. Je kunt namelijk op heel veel andere manieren geld verdienen naast het beleggen in crypto, aandelen en NFT’s. Denk maar aan online trainingen maken, vastgoed en YouTube. Op deze pagina vind je een overzicht van 10 manieren om meer geld te verdienen in 2023.


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Featured nieuws

https://www.etoro.com/nl/stocks/?utm_medium=Affiliate&utm_source=96164&utm_content=18633&utm_serial=Stocks%20NL&utm_campaign=Stocks%20NL&utm_term=#zero-commissions
Belgische solana handelaar geniet van 600% winst door ‘long-strategie’
Advertentie