Redactie Redactie
19/05/2023 10:20 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2023 10:20

Bitget bereikt nieuwe mijlpalen in het eerste kwartaal van 2023

icon-featured
Featured

Bitget, een vooraanstaande handelsbeurs voor crypto-derivaten en copy trading, heeft onlangs zijn transparantieverslag voor het eerste kwartaal van 2023 gepubliceerd. Dit rapport belicht de belangrijkste prestaties en groeipatronen van het bedrijf. Bitget kon in dit kwartaal opnieuw uitstekende resultaten presenteren, zoals gedetailleerd in het rapport. Bovendien behandelt het rapport de prijsontwikkelingen van Bitget’s BGB token, nieuwe productlanceringen en verbeteringen in het algehele ecosysteem.

Groeigegevens:

  • Er was een stijging van 35% QoQ in website- en mobiel verkeer, resulterend in 33,1 miljoen views;
  • Handelsvolume in futures groeide met 27% op kwartaalbasis en bereikte een hoogte van 658 miljard;
  • De BGB-tokenprijs bereikte een recordhoogte, met een winst van 120% en een groei van 146% in het aantal BGB-eigenaren.

De stijgende trend in investeerdersactiviteit, veroorzaakt door de toenemende marktkapitalisatie van cryptovaluta die de $1,2 biljoen-grens doorbreekt, heeft Bitget gestimuleerd om de opwaartse trend te volgen en een plek te bemachtigen in de top 4 van centrale crypto platforms in termen van algemene groei, zoals gerapporteerd door TokenInsight. Ook de opleving van het investeerderssentiment op de cryptomarkt heeft het verkeer naar de Bitget website en mobiele apps gestimuleerd, met een groei van 35% kwartaal-op-kwartaal tot 33,1 miljoen aan het einde van Q1.

Bitget’s totale handelsvolume voor spot- en futures markten bereikte respectievelijk $59 miljard en $658 miljard, met een kwartaalgroei van 8% voor spothandel en 27% groei voor futures-handel. Deze stijging in handelsvolumes is grotendeels te danken aan het brede aanbod van meer dan 500 handelsparen, een aanbod dat verder werd uitgebreid met de toevoeging van 105 nieuwe munten aan Bitget’s spot-handelsaanbod.

Het rapport licht ook de uitbreiding van de productlijnen van Bitget toe, een focusgebied waar het bedrijf het afgelopen jaar aan heeft gewerkt. Nieuwe producten zoals Fund Custody Service, Composite Index en Bitget Spot Copy Trading zijn geïntroduceerd om gebruikers betere beveiliging van hun assets te bieden en hun handelsopties te vergroten. Met de introductie van spot copy trading kon Bitget 20.669 nieuwe top-handelaren en 84.552 nieuwe volgers verwelkomen. De totale winst gegenereerd via de copy trading functie in Q1 2023 bedroeg $41 miljoen.

Verder lieten financiële indicatoren zien dat het Bitget Proof-of-Reserves-fonds groeide van 223% op 20 december 2022 tot 246% op 3 april 2023. Dankzij het herstel van de Bitcoin-prijzen kon de boekwaarde van het $300 miljoen Bitget Protection Fund stijgen tot meer dan $380 miljoen in het eerste kwartaal van 2023. Het TokenInsight-rapport toont aan dat de eigen BGB-token een winst van 120% boekte tijdens deze periode, waardoor het andere beurstokens overtrof. De vraag naar BGB nam proportioneel toe met de prijs, en het aantal BGB-eigenaren steeg eind maart naar 229.732, een stijging van 146% in slechts drie maanden.

Ondanks de cryptowinter blijft Bitget personeel aannemen, waardoor het team in het afgelopen kwartaal groeide van 1000 naar 1300 leden. Bovendien meldt het platform dat er nog 300 vacatures zijn op het gebied van R&D, compliance, BD, operaties en klantenservice.

Op het gebied van community-ontwikkeling heeft de beurs zijn aanwezigheid uitgebreid op bijna alle sociale platforms. Het aantal volgers op Twitter, Instagram, Facebook, TikTok en YouTube is in het eerste kwartaal van 2023 met 181% gegroeid, van 561.000 naar 1 miljoen. Het officiële TikTok-kanaal van Bitget heeft aanzienlijke vorderingen gemaakt en in slechts twee maanden bijna 200.000 volgers gekregen.

Bitget heeft zijn betrokkenheid in de DeFi-ruimte vergroot door de meerderheidsaandeelhouder te worden van de BitKeep Wallet en door diverse samenwerkingsverbanden aan te gaan. Het platform heeft ook samengewerkt met zes grote data-platformen, waaronder Coin360, Nansen, Aggrtrade, The Kingfisher, Laevitas en Hoptrail. De integratie van TradingView in de futures-producten was een belangrijke stap voorwaarts, waardoor het platform in staat was om handelaren van traditionele markten te werven.

Het rapport eindigt met een blik op de inspanningen van Bitget om de acceptatie van Web3 en cryptocurrencies te bevorderen. Na het vernieuwen van hun partnerschap met de Juventus Football Club voor het seizoen 2022-23 vorig jaar, kondigde de handelsbeurs in maart aan dat ze ook sponsor zullen worden van het Juventus damesteam, als een gebaar van steun voor gendergelijkheid en de vrouwenbeweging.

“Bij Bitget geloven we dat transparantie vertrouwen schept. Door ons driemaandelijkse rapport uit te brengen, willen we de zichtbaarheid van onze vooruitgang vergroten, onze mijlpalen delen en de verantwoordingsplicht tegenover onze gemeenschap versterken. Ondanks de volatiliteit van de markt was het eerste kwartaal van 2023 een productief kwartaal vol met nieuwe functie-releases, partnerschappen en andere belangrijke prestaties met onze focus op BUIDL.” aldus Gracy Chen, algemeen directeur van Bitget.

Over Bitget

Opgericht in 2018, is Bitget wereldwijd een van de meest prominente handelsbeurzen voor cryptocurrencies, met copy trading als een kernfunctie. De beurs bedient meer dan 8 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen en regio’s en streeft ernaar om gebruikers slimmer te laten handelen door een veilige, allesomvattende handelsoplossing aan te bieden. Bitget stimuleert mensen om cryptocurrencies te accepteren door samenwerkingen aan te gaan met geloofwaardige partners, waaronder de legendarische Argentijnse voetballer Lionel Messi, het toonaangevende Italiaanse voetbalteam Juventus en de officiële eSports-evenementenorganisator PGL.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Featured nieuws

Slimme keuzes in crypto en aandelen leveren Roberto 1.000% winst op
Slimme keuzes in crypto en aandelen leveren Roberto 1.000% winst op
Advertentie