Redactie Redactie
01/06/2022 15:00 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2023 15:03

Cardano (ADA) nu 6e grootste crypto na 50% stijging, dit zorgt voor ‘aanzienlijke verbeteringen’

icon-featured
Featured
Cardano (ADA) nu 6e grootste crypto na 50% stijging, dit zorgt voor 'aanzienlijke verbeteringen'

Onderstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies.


Sinds de piek in november 2021 is de totale marktkapitalisatie van crypto in slechts 6 maanden met meer dan $1,5 biljoen gekrompen. Dat komt door het macro-economische perspectief, de correctie van het monetair beleid van de grote centrale banken tegen de hoge inflatie en het conflict tussen Oekraïne en Rusland.

In de afgelopen twee dagen is echter meer dan $60 miljard weer ingestroomd in de cryptocurrency markt, waardoor de wereldwijde crypto-markt van $1,21 biljoen naar $1,271 biljoen steeg. Bitcoin heeft het niveau van $31.000 herwonnen en komt steeds dichter bij $32.000.

Opvallender is dat Cardano (ADA) bijna 50% steeg, en is daarmee de op een na sterkste stijger uit de top 100 cryptomunten in de afgelopen twee dagen. ADA verhandelt op het moment van schrijven rond de $0,67.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

Wat zorgt voor ADA prijsstijging?

De belangrijkste reden achter de rally van ADA deze week is mogelijk de toegenomen decentralized finance (DeFi) activiteit op de blockchain. In augustus 2021 lanceerde Cardano de ‘Alonzo’ hard fork waardoor DeFi-applicaties kunnen draaien op het Cardano-netwerk. Sinds de lancering van Alonzo heeft Cardano smart contracts functionaliteiten en zijn al meer dan 94 apps op de blockchain gelanceerd. Hoe actiever DeFi is, des te meer wordt vastgezet op Cardano en neemt het ADA volume alsmede de total value locked (TVL) toe. Volgens gegevens van Messari bereikte het transactiesvolume op Cardano maar liefst $9,57 miljard in een dag, meer dan Ethereum (ETH).

ADA TVL

Bovendien wordt momenteel aan maar liefst 986 projecten gewerkt op Cardano, waarvan 88 al zijn gelanceerd en het aantal non-fungible token (NFT) projecten tot 5.727 stijgt. Dat meldt een ADA whale op Twitter op 28 mei. Ondanks de dalende crypto-markt, ligt de NFT-markt op schema om 2021 te overtreffen en dat is mogelijk ook een bullish katalysator voor de ADA koers.

Advertentie

Technische analyse – ADA kan herstellen naar $0,9

Op de dagelijkse grafiek weigerde ADA door een lower low te zakken en maakte de koers een sterke rebound naar de bovenzijde van de Bollinger Band indicator. Ondertussen neigt de Moving Average Convergence/Divergence (MACD) signaallijn naar 0, terwijl het positieve histogram stijgt. En de Relative Strength Index (RSI) ligt boven de middelste lijn van 50, wat ook wijst op een bullish bias. Als ADA stevig boven $0,6 kan blijven, zou het volgende doel de vorige hoge top uit begin mei kunnen zijn, rond de $0,9.

bexplus ada

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

De beste manier om in ADA te investeren en meer winst te behalen

Uit de bovenstaande analyse kunnen we halen dat ADA mogelijk de opwaartse beweging in de nabije toekomst voortzet. Als je een grote hoeveelheid geld hebt, kunt je wellicht ADA in de spothandel kopen en veel verdienen aan de prijsschommelingen. Zo niet, dan is wellicht de futureshandel van ADA een instrument voor jou.

Met de futures in ADA kun je 100x leverage, of hefboomwerking, verdienen zodat je zelfs met kleine bedragen grote winst kan halen. Houd er echter rekening mee dat dit zeer riskant is.

Stel bijvoorbeeld dat je 100 ADA gebruikt om een long positie te openen ter waarde van 10.000 ADA. Als je 100x leverage toevoegt op een ADA prijs van $0,6 en de koers stijgt inderdaad naar $0,9 stijgt, dan is je winst als volgt: ($0,9 – $0,6) * 10.000 ADA/$ 0,9 * 100% = 3.333 ADA = 0,09 BTC. De return on investment (ROI) is dan maximaal 4959,75%.

Met prijsbeweging van $0,3 en 100 ADA als investeringskapitaal, zou je dus mogelijk 3.000+ ADA kunnen verdienen. Deze winst is dan duidelijk hoger dan bij spothandel.

MMTR token hoopt de GameFi trend van 2024 te worden
 • icon-featured
  Featured

Bexplus – Een populaire crypto futures exchange met 100x leverage

Bexplus is een toonaangevend handelsplatform voor crypto-derivaten die 100x hefboomwerking in ADA-futures aanbiedt. Het platform biedt ook futurescontracten voor BTC, ETH, DOGE, XRP en meer. Bexplus vereist geen KYC en wordt vertrouwd door meer dan twee miljoen handelaren uit meer dan 200 landen en regio’s. Bexplus is geaccrediteerd door de Amerikaanse FinCEN Money Services Business (MSB).

bexplus futures

Wat onderscheidt Memeinator in de crypto markt van 2024?
 • icon-featured
  Featured

Waarom Bexplus?

 • 100% stortingsbonus, stort 1 BTC en krijg 2 BTC tegoed.
 • Demo handelsaccount met 10 gratis BTC.
 • Professionele handelsapp voor Android en iOS
 • Ultrasnel en een eenvoudig opnameproces.
 • Hoge liquiditeit. Alle orders worden onmiddellijk uitgevoerd.
 • Geen systeemuitval tijdens sterke marktvolatiliteit.
Nederlandse beleggers investeren enorm in de Bitbot presale 
 • icon-featured
  Featured

Tot 21% rentedragende BTC wallet

Bexplus heeft bovendien een BTC wallet speciaal voor gebruikers die niet veel ervaring hebben met futureshandel en zonder risico geld willen verdienen. Alle BTC die in de wallet is opgeslagen, is zeer goed beveiligd en beschermd. Als je BTC in de wallet bewaard, kun je genieten van maximaal 21% rente op jaarbasis.

Wat onderscheidt Memeinator in de crypto markt van 2024?
 • icon-featured
  Featured

Copy Trading – Verdien BTC samen met de beste handelaren

De unieke copy trading functie van Bexplus geeft elke belegger die net begint de mogelijkheid om een veteraan te worden. Hiermee kunnen gebruikers orders van ervaren handelaren kopiëren. Je kunt zelf een tophandelaar kiezen om te volgen op basis van hun winstpercentage, P/L-ratio en aantal volgers. Je kunt ook de positiegrootte aanpassen, de take-profit en stop-loss instellen en de transacties op elk moment sluiten.

Als je de kans hebt gemist om ADA onderaan te kopen, kunt je nu ADA-futures verhandelen om je winst te maximaliseren! Klik hier om nu lid te worden van Bexplus en ontvang een bonus van 10 BTC.

bexplus btc bonus


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie