Ivo Melchers Ivo Melchers
16/06/2024 18:50 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2024 16:50

Virgino’s slimme combo: 100% winst met crypto en dividendaandelen

icon-featured
Featured
Virgino’s slimme combo: 100% winst met crypto en dividendaandelen

Foto: El Nariz/Shutterstock

Hoe je het ook wendt of keert, crypto biedt investeerders de glansrijke mogelijkheid om rendementen bij elkaar te sprokkelen die op andere financiële markten bijna niet haalbaar zijn. Het potentieel op enorme rendementen gaat echter automatisch gepaard met een hoog risicogehalte.

De Luxemburgse investeringsgoeroe Viriginio heeft om die reden een doordachte strategie samengesteld die het hoge groeipotentieel van crypto combineert met de stabiliteit en inkomsten van dividendaandelen. Op handelsplatform eToro kun je zijn transacties moeiteloos kopiëren, zonder zelf diep in de materie te hoeven duiken. Een handige manier om te profiteren van zijn expertise.

Copy Trading komt niet overeen met beleggingsadvies. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin en ethereum als veilige basis

Virginio begon zoals velen zijn reis in de crypto-wereld met bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). In de loop der tijd is hij zich ook steeds meer gaan verdiepen in kleinere munten, en heeft hij een klein deel van zijn investeringskapitaal daaraan toegekend.

Bitcoin en ethereum zijn volgens Virginio de enige cryptomunten die daadwerkelijk een bewezen staat van dienst en een sterke marktpositie hebben. Meer dan 70% van zijn portfolio is dan ook toegewezen tot bitcoin en ruim 4% gaat naar ethereum.

Daarnaast struint Virginio voortdurend de cryptomarkt af op zoek naar veelbelovende altcoins met een groot groeipotentieel. ‘’Deze mix zorgt voor een robuust cryptoportefeuille dat kan profiteren van de dynamische aard van de cryptomarkt,’’ zo valt te lezen op zijn eToro-profiel.

Virginio heeft een uitgebreide collectie altcoins, waaronder populaire munten als solana (SOL), cardano (ADA), ripple (XRP), polygon (MATIC) en jasmy (JASMY).

Advertentie

Passief inkomen met dividendaandelen

In tegenstelling tot veel crypto-fanaten heeft Virginio een uitgebreid exit-plan voor zichzelf samengesteld voor de komende bullmarkt. Voor elke cryptomunt heeft hij bepaald welk deel van zijn positie hij bij een specifieke koers verkoopt.

Zijn winsten zal hij vervolgens gebruiken om rond de bodem van de volgende bearmarkt opnieuw de markt te betreden middels de populaire DCA (‘Dollar-Cost Averaging’) methode. Dit houdt in dat hij zijn aankopen spreidt om het risico te minimaliseren.

Het bijzondere aan de strategie van Virginio is dat hij zich ook richt op dividendaandelen. Een deel van zijn crypto-winsten steekt hij in hoogwaardige dividendaandelen die regelmatig dividenduitkeringen bieden. Deze posities vormen de ruggengraat van zijn portfolio en zorgen voor een stabiele inkomstenstroom over tijd, die tevens herbelegd kan worden.

Door het hoge groeipotentieel van crypto te combineren met de stabiliteit van dividendaandelen, ontstaat er een gediversifieerde portefeuille die marktfluctuaties kan doorstaan.

Het vereist echter een enorme bak aan kennis van zowel de crypto- als aandelenwereld om hier daadwerkelijk succes mee te behalen. Virginio heeft over de afgelopen twee jaar zijn portfolio weten te verdubbelen, zonder zich ooit zorgen te maken over het risico dat hij neemt.

Handelsplatform eToro biedt de unieke mogelijkheid om de transacties van Virginio, of van duizenden andere handelaren, zonder enige moeite te kopiëren. Maak gratis een account aan en ontdek de kansen die voor het oprapen liggen.


eToro is een multi-asset platform dat zowel beleggen in aandelen en crypto-activa aanbiedt, als ook handel in CFD’s.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en gepaard gaan met een hoog risico om snel geld te verliezen vanwege hefboomwerking. 50% van de retail beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken, en of u het hoge risico kunt dragen om uw geld te verliezen.

Deze communicatie is alleen bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies of een beleggingsaanbeveling. Eerdere prestaties zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Copy Trading staat niet gelijk aan beleggingsadvies. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en in sommige EU-landen ongereguleerd. Geen consumentenbescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en doet geen uitspraken en aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is voorbereid door onze partner met gebruik van publiekelijk beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Featured nieuws

Slimme keuzes in crypto en aandelen leveren Roberto 1.000% winst op
Slimme keuzes in crypto en aandelen leveren Roberto 1.000% winst op
Advertentie