Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
20/01/2024 07:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2024 07:54 Marktupdates

Bitcoin beleeft hevige prijsschommelingen, markt in dubio

Bitcoin-BTC Cardano-ADA Dogecoin-DOGE more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin beleeft hevige prijsschommelingen, markt in dubio

Foto: Golden House Images/Shutterstock

Gisteren bracht een verrassende wending in de prijs van bitcoin (BTC) met zich mee. De koers maakte een scherpe daling tot het belangrijke steunniveau van vlak boven de 40.000 dollar, en schoot direct enkele procenten de lucht in. De rust lijkt weer te zijn teruggekeerd, en in deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de crypto markt.

Crypto Radar: bitcoin stijgt opeens hard, altcoins schieten de lucht in
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Volatiele BTC koers

Bitcoin bewoog gisteren voornamelijk ruimschoots boven de 41.000 dollar, maar rond 15:00 uur maakte de koers een forse uitglijder. Na enkele uren bereikte de koers een absoluut dieptepunt van nipt onder de 40.300 dollar.

Vlak boven de 40.000 dollar ligt een belangrijk steunniveau voor bitcoin, dat gisteren een sterke opleving teweegbracht. Na minder dan een halfuur te hebben gehandeld rond het dieptepunt, schoot de koers als een raket de lucht in.

De prijsstijging bracht bitcoin tot een piek van boven de 42.000 dollar. Inmiddels de koers weer iets afgekoeld, waardoor het ruim onder dit prijslevel uitkomt. Desalniettemin staat het nog altijd 1,02% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Volgens data van Coinglass heeft er de afgelopen 24 uur meer dan 186 miljoen dollar aan liquidaties plaatsgevonden op de crypto markt. Ruim 117 miljoen dollar betrof long-posities, en meer dan 67 miljoen dollar bestond uit short-posities.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 41.676 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 38.242.

Advertentie

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 137,73 DOGE of 21,35 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Crypto markt reageert verdeeld

Kijkend naar de rest van de markt dan is er een wisselvallig beeld te zien. Binnen de top 10 cryptomunten zijn er zowel stijgers als dalers op te merken. Grote prijsbewegingen zijn er echter niet.

Ethereum is de afgelopen 24 uur met 0,47% gestegen, cardano (ADA) met 1,57% en dogecoin (DOGE) met 0,70%.

Tegelijkertijd zijn solana (SOL), ripple (XRP) en avalanche juist gedaald. Solana staat 2,26% lager dan gisteren, XRP heeft 0,67% ingeleverd en avalanche is met 2,57% gedaald.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie