Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
16/11/2023 07:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2023 07:55

Bitcoin beleeft opmerkelijke prijsexplosie, ondanks ETF-tegenvallers

Bitcoin-BTC Solana-SOL more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin beleeft opmerkelijke prijsexplosie, ondanks ETF-tegenvallers

Foto: 4kclips/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs ging gisteravond plotseling als een raket en had zelfs zijn hoogste dagelijkse sluiting van dit jaar. Opmerkelijk genoeg was er gisteravond ook een tegenslag te verwerken op het gebied van beursfondsen. Bitcoin heeft zich hier echter niets van aangetrokken en staat er opeens heel anders voor dan gisteren. We bekijken de huidige stand van zaken en brengen je volledig up-to-date!

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin koers herstelt naar $38.000

De bitcoin koers klom gisteren gedurende de ochtend en middag langzaam omhoog. Om 19:00 uur maakte de koers uit het niets een grote sprong van zo’n 36.500 tot 37.500 dollar. Aan het begin van de nacht bereikte de koers zijn piek van nipt onder de 38.000 dollar. Het scheelde niet veel of de koers had een nieuw jaarlijks hoogtepunt neergezet, maar we zitten nog altijd erg dichtbij.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisteravond het besluit voor zowel een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) als een ethereum (ETH) futures ETF uitgesteld. Bitcoin daalde van zo’n 37.400 dollar tot 36.800 dollar, maar wist alweer snel zijn weg omhoog te vinden. Hierna ging het erg hard en steeg de koers tot zijn piek van bijna 38.000 dollar.

Bitcoin vecht momenteel met het weerstandsniveau van 37.500 dollar. Hierboven is 40.000 dollar de volgende grote horde. Mocht de koers onderuit gaan, dan zijn 36.000 en 35.200 dollar belangrijke levels om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 37.468 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro uit op 34.595. Ten opzichte van gisteren staat bitcoin 5,35 procent in de plus.

Advertisement

Altcoinmarkt: solana en avalanche stelen de show

Binnen de top 15 cryptocurrencies is er een overvloed aan groen te zien op het moment. Veel grote altcoins staan significant hoger dan gisteren, maar solana (SOL) en avalanche (AVAX) zijn met overtuiging de winnaars van vandaag.

SOL is ontzettend hard gegaan de afgelopen tijd, maar staat ook vandaag weer 14,18 procent in de plus. AVAX staat maar liefst 26,44 procent hoger dan gisteren. AVAX heeft zijn grote sprong te danken aan de Amerikaanse bankgigant JPMorgan. JPMorgan heeft namelijk aangekondigd dat haar eigen blockchain-platform, Onyx, gebruikmaakt van een Avalanche subnet voor getokeniseerde activa.

Andere harde stijgers zijn cardano (ADA), toncoin (TON) en polkadot (DOT) die respectievelijk 6,62, 5,74 en 5,52 procent hebben gewonnen de afgelopen 24 uur.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin vandaag: Amerikaanse werkloosheidscijfers

Vandaag ligt alle focus op de publicatie van de Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding uit de Verenigde Staten, die een belangrijk beeld schetst van de ontwikkelingen op de Amerikaanse arbeidsmarkt. Om 14:30 zullen de nieuwste cijfers bekend worden gemaakt. Er wordt een waarde van 220.000 verwacht, terwijl deze vorige week uitkwam op 217.000.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,15 SOL of 0,47 AVAX! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto nieuws: BTC en ETH beursfondsen uitgesteld

De SEC heeft gisteravond een besluit voor de bitcoin spot ETF-aanvraag van Hashdex en de ethereum futures ETF-aanvraag van Grayscale uitgesteld. Voor beide aanvragen stond de deadline voor 17 november op de agenda. Vermogensbeheerder Franklin Templeton, een andere BTC ETF-kanshebber, heeft ook op 17 november zijn eerste deadline staan.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement