Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
08/01/2024 07:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 07:54 Marktupdates

Bitcoin beleeft opmerkelijke volatiliteit, crypto markt daalt hard

Bitcoin-BTC Cardano-ADA Solana-SOL more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin beleeft opmerkelijke volatiliteit, crypto markt daalt hard

Foto: Twinsterphoto/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begint de week met opmerkelijke prijsactie. Terwijl in spanning wordt gewacht op het definitieve besluit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de goedkeuring van Bitcoin beursfondsen, staat de volatiliteit op een hoog pitje. Bitcoin kleurt dankzij een grote koerssprong nipt in het groen, maar altcoins hebben veel ingeleverd de afgelopen 24 uur. In deze ochtendupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de crypto markt.

Bitcoin koers test $67.000 terwijl ‘verkoopdruk enorm opdroogt’
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Volatiele bitcoin koers

De bitcoin koers staat momenteel iets hoger dan 24 uur geleden. Gisteren bewoog de koers grotendeels in een bereik tussen de 43.800 en 44.500 dollar. Bitcoin heeft bovendien zijn hoogste wekelijkse candle neergezet in maar liefst 22 maanden tijden. Na middernacht is de koers echter in een lichte neerwaartse trend terechtgekomen, die rond 04:30 uur een dieptepunt vond op zo’n 43.400 dollar.

Sindsdien is de koers langzaam omhoog geklommen, maar rond 07:20 uur maakte bitcoin een opvallende sprong. In slechts enkele minuten schoot de koers vanaf 43.600 dollar tot een piek van bijna 44.200 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Dankzij de koersexplosie nadert bitcoin nu zijn belangrijke weerstandsniveau van tussen de 44.400 en 44.700 dollar. Dit level heeft regelmatig de nodige verkoopdruk opgeleverd, en vormt een belangrijk obstakel voor bitcoin.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 44.112 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 40.527. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,17% in de plus.

Advertentie

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Bitcoin koers test $67.000 terwijl ‘verkoopdruk enorm opdroogt’
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Altcoins dalen hard, cardano en avalanche de grootste verliezers

Kijkend naar de rest van de markt is een duidelijk contrast op te merken met de koning der cryptocurrencies. Het gros van de altcoins staat namelijk fors lager dan 24 uur geleden, ondanks de recente koerssprong die velen hebben gemaakt.

Ethereum heeft 1,43% ingeleverd, ripple (XRP) is met 1,46% gedaald en dogecoin (DOGE) met 3,50%.

Solana (SOL), cardano (ADA) en avalanche (AVAX) zijn het hardst onderuit gegaan de afgelopen 24 uur.. Solana is met 4,86% gedaald, cardano met 7,11% en avalanche met 6,71%.

Het contrast tussen bitcoin en de rest van de markt komt de bitcoin dominantie, ofwel het aandeel van bitcoin in de bredere crypto markt, logischerwijs ten goede. De afgelopen dagen bevond deze zich al in een sterke opwaartse trend, en deze wordt vooralsnog in dezelfde richting doorgezet.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie