Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
13/12/2023 07:59 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2023 08:02 Marktupdates

Bitcoin en crypto in het rood, beslissende dag is aangebroken

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin en crypto in het rood, beslissende dag is aangebroken

Foto: Paul Brady Photography/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs verkeert nog altijd in moeilijk vaarwater. De prijs is vannacht nog iets verder gedaald en bevindt zich nu in de onderste regiones van zijn bredere handelsbereik. Vandaag staat bovendien een belangrijke dag op de agenda waarin de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) tot een nieuw rentebesluit komt. Terwijl de markt in spanning afwacht, brengen we je in dit overzicht volledig op de hoogte van de huidige stand van zaken in het crypto-land.

Bitcoin en crypto herstellen deels van bloederig weekend
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers daalt tot $41.000

Gisteren bewoog de bitcoin koers grotendeels in een krappe range tussen de 41.400 en 42.000 dollar. Ook de Amerikaanse inflatiecijfers, die om 14:30 uur werden gepubliceerd, brachten geen volatiliteit teweeg. Rond 16:00 uur werd het bereik echter aan de onderkant verlaten.

Bitcoin ging hard onderuit en bereikte rond 19:00 uur zijn absolute dieptepunt van nipt onder de 40.700 dollar. Vervolgens krabbelde de koers omhoog tot een piek van 41.500 dollar, alvorens een nieuw dieptepunt werd neergezet van zo’n 40.700 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De bitcoin koers is nu niet ver meer verwijderd van zijn belangrijke steunniveau van vlak boven de 40.000 dollar. Zowel zondagnacht als maandagavond is bitcoin tot vlak boven de 40.000 dollar gedaald. Maandagavond weerspiegelt vooralsnog de absolute bodem met een prijs van 40.222 dollar. Op de weg omhoog is het weerstandsniveau rond 42.500 dollar belangrijk om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 41.051 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 38.053. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,08% in de min.

Advertentie

Ethereum, XRP, dogecoin dalen; avalanche hardst onderuit

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt is er een zee aan rood op te merken. De gehele top 10 cryptomunten staat momenteel lager dan 24 uur geleden. Ethereum (ETH) is met 2,10% gedaald, ripple (XRP) met 2,03% en dogecoin (DOGE) met 3,27%. Solana (SOL) heeft 5,91% ingeleverd in hetzelfde tijdsbestek.

Avalanche (AVAX), de altcoin die de afgelopen tijd niet ophield met stijgen, is vandaag de grootste verliezer. Avalanche staat 14,24% lager dan gisteren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 237,06 DOGE of 35,80 XRP! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.

Pak 20 euro gratis

Bitcoin duikt onder $60.000 na Israëlische tegenaanval, maar herstelt
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin vandaag: rentebesluit Verenigde Staten

Vandaag zijn alle ogen gericht op het rentebesluit van de Federal Open Market Committee (FOMC). Het beleidsbepalende orgaan van de Federal Reserve zal om 20:00 uur haar beslissing delen. Vervolgens zal Jerome Powell, de voorzitter van de Fed, om 20:30 uur een toespraak houden om de keuze toe te lichten.

De markt verwacht bijna unaniem dat de rente ongewijzigd op het huidige niveau van 5,25 – 5,50% zal blijven. Om precies te zijn houdt 98,2% van de markt rekening met een rentepauze. Wat dat betreft zal veelal de focus liggen op de woorden van Powell over het monetaire beleid van volgend jaar.

Verder wordt vandaag om 14:30 uur de Amerikaanse Producentenprijsindex (PPI) gedeeld. Dit is een inflatoire indicator die de gemiddelde wijziging meet in de verkoopprijzen van binnenlandse producenten van goederen en diensten. Er wordt een maandelijkse stijging van 0,1% verwacht, terwijl deze vorige maand binnenkwam op -0,5%.

Tot slot wordt om 16:30 uur de Ruwe Olievoorraden gedeeld uit de VS. Er wordt een afname van 0,650 miljoen vaten aangenomen, terwijl vorige week een daling van 4,632 miljoen vaten werd geregistreerd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie