Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
11/04/2024 08:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2024 08:07 Marktupdates

Bitcoin en crypto maken opmerkelijke stijging na sombere inflatiedata

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin en crypto maken opmerkelijke stijging na sombere inflatiedata

Foto: Champ008/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) is gisteren sterk opgeveerd na de teleurstellende consumentenprijsindex (CPI) uit de Verenigde Staten. In aanloop naar de publicatie van de inlatiecijfers van de afgelopen maand zakte de koers steeds verder weg tot onder de $68.000. Al geruime tijd bevindt de koers zich echter weer boven de $70.000, vlak onder een belangrijk weerstandsniveau.

Bitcoin koers veegt daling weg

De bitcoin koers kwam afgelopen maandag, nadat voor het eerst in bijna een maand tijd weer de $72.000 werd overschreden, terecht in een neerwaartse trend. Op dinsdag maakte bitcoin een forse uitglijder tot onder de $70.000 en ook gisteren moest bitcoin weer klappen incasseren.

Gedurende de ochtend consolideerde de koers om en nabij de $69.000. Om 14:20 uur, slechts 10 minuten vóór de publicatie van de CPI, maakte BTC een forse crash. Na een flitsende daling van enkele procenten werd een dieptepunt van $67.500 bereikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het U.S Bureau of Labor Statistics zorgde voor een domper op de financïele markten. De Amerikaanse inflatie is namelijk hoger binnengekomen dan verwacht.

In maart zijn de consumentenprijzen op jaarbasis met 3,5% gestegen. Vorige maand bedroeg de stijging nog 3,2% en economen rekenden dit keer op een inflatie van 3,4%. Wat betreft de kerninflatie (die voedsel- en energieprijzen buiten beschouwing laat) bleef deze op jaarbasis stabiel op 3,8%. De verwachting lag echter op 3,7%.

De hoger dan verwachte cijfers brachten echter een grote opwaartse beweging teweeg bij bitcoin. Gedurende de namiddag en avond is de koers met meer dan 5% de lucht in geschoten, tot een absolute piek van nipt boven de $71.000.

De prijszone rond de $71.500 vormt nu het dichtstbijzijnde obstakel voor bitcoin. Mocht deze weerstand doorbroken worden, ligt de weg naar de all-time high van $73.800 vrij.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 70.534 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 65.618. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,76% in de plus.

Cryptomarkt veert op, toncoin blinkt uit

Bitcoin’s prijsstijging heeft de rest van de cryptomarkt een flinke boost gegeven. De meeste altcoins staan namelijk op een significant hogere prijs dan gisteren.

Kijkend naar de 10 grootste cryptomunten dan kleurt iedereen groen. Toncoin (TON), een van de uitblinkers van de afgelopen weken, steekt met kop en schouders boven de rest uit met een stijging van 13,15%.

Ook BNB (BNB) heeft een forse stijging doorgemaakt, van 5,05% om precies te zijn. Bij de andere altcoins zijn de stijgingen een stuk minder spectaculair. Zo is ethereum (ETH) met 0,73% gestegen, solana (SOL) met 0,84%, ripple (XRP) met 1,12% en dogecoin (DOGE) met 2,92%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Advertentie