Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
02/02/2024 08:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 08:01 Marktupdates

Bitcoin en crypto schieten omhoog, waarom vandaag belangrijk is

Bitcoin-BTC Solana-SOL Cardano-ADA more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin en crypto schieten omhoog, waarom vandaag belangrijk is

Foto: WOSUNAN/Shutterstock

Bitcoin (BTC) staat, niet voor de eerste keer deze week, weer boven de grens van 43.000 dollar. Een significante toename in de bitcoin koers resulteert in een groene uitstraling over de gehele crypto markt. In dit overzicht bespreken we de koersbewegingen en werpen we een blik op wat er vandaag komen gaat.

Bitcoin koers schiet omhoog en verovert $65.000, shiba inu stijgt 18%
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers in de lift

Gisteren bewoog bitcoin aanvankelijk nog om en nabij de 42.000 dollar, maar rond 14:30 werd de klim naar boven ingeluid. Na steeds hogere pieken en dalen werd aan het begin van de nacht een absolute piek van 43.400 dollar bereikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Een lichte correctie heeft de koers teruggebracht tot het steunniveau van grofweg 43.000 dollar. Vooralsnog blijft de koers boven dit prijslevel. Bij een verdere neerwaartse beweging zou de zone vlak onder de 42.000 dollar redding kunnen bieden.

Het eerstvolgende weerstandsniveau ligt op een prijs van zo’n 43.600 dollar. Mocht de koers hier doorheen breken, ligt de volgende halte op 44.000 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 43.192 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.739. Ten opzichte 24 uur geleden staat BTC 2,47% in de plus.

Advertentie

Solana, cardano en avalanche stijgen hard

Zoals te verwachten omarmt de rest van de markt dezelfde opwaartse beweging van bitcoin. De gehele top 10 cryptomunten kleurt groen.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 1,69% gestegen, build ‘n build (BNB) met 1,19%, ripple (XRP) met 2,55% en dogecoin (DOGE) met 1,47%.

Solana (SOL), cardano (ADA) en avalanche (AVAX) zijn de uitblinkers van vandaag. Solana staat 6,02% hoger dan 24 uur geleden, cardano is met 3,62% gestegen en avalanche met 4,27%.

Bitcoin koers daalt plotseling hard, altcoins vangen nóg meer klappen
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Verschillende belangrijke datapunten uit de Verenigde Staten zullen vandaag om 14:30 uur vrijgegeven worden.

Zo wordt het gemiddeld inkomen per uur van de afgelopen maand gepubliceerd. De verwachting ligt op een stijging van 0,3%, terwijl de maandelijkse toename de vorige keer gelijkstond aan 0,4%.

Ook worden de niet-agrarische loonlijsten van januari gedeeld. Er wordt een stijging van 187 duizend verwacht. In december kwam de stijging overeen met 216 duizend.

Tot slot zal het werkloosheidscijfer van januari bekend worden gemaakt. De verwachting ligt op 3,8%, wat een kleine stijging zou betekenen ten opzichte van de 3,7% van een maand eerder.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 21,35 ADA of 136,30 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie