Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
04/06/2024 07:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2024 07:50 Marktupdates

Bitcoin faalt uitbraak boven $70.000, maar markt blijft hoopvol

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin faalt uitbraak boven $70.000, maar markt blijft hoopvol

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Bitcoin (BTC) slaagt er de laatste tijd maar niet in om terrein te veroveren boven de $70.000. Ook gisteren waagde bitcoin weer een poging het belangrijke prijslevel te overstijgen, maar het werd weer snel teruggefloten. Inmiddels beweegt de koers alweer een tijdje zijwaarts en neemt de spanning toe voor wat de volgende grote koersbeweging gaat zijn.

BTC consolideert op $69.000

Bitcoin begon ijzersterk aan de huidige week met een forse prijsstijging gedurende de nacht van zondag op maandag. Vanaf zijn steunniveau van rond de $67.500 schoot de koers tot voorbij de $69.000, wat een hoop hernieuwd optimisme tot de markt bracht.

Na heel wat uurtjes te hebben geconsolideerd rond de $69.000, trapte bitcoin aan het begin van de middag wederom het gaspedaal in. De koers klom in rap tempo omhoog tot een piek van enkele honderden dollars boven de $70.000. Echter hield bitcoin niet lang stand boven dit psychologische prijslevel. Na slechts 10 minuten dook de koers weer onder de $70.000, om vervolgens een grote duikvlucht te nemen tot onder de $69.000.

Na de grote volatiliteit vond bitcoin wederom zijn rust rond de $69.000. De hele avond en nacht heeft de koers zijwaarts bewogen rond dit prijslevel, zonder al te veel prijsschommelingen.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Mocht bitcoin de $70.000 weten te veroveren, ligt vanaf $72.000 een sterke weerstandszone die doorloopt tot de all-time high van bijna $74.000. Indien de koers een uitglijder maakt, is het zaak om boven de $67.000 stand te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 60.059 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 63.298. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,54% in de plus.

Ethereum nipt onderuit, BNB blinkt uit

De meeste altcoins houden zich momenteel vrij rustig. Het is wat dat betreft wachten tot bitcoin zijn volgende grote koersbeweging maakt.

Kijkend naar de top 10 cryptomunten dan zijn er zowel dalers als stijgers op te merken. Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 1,45% onderuit gegaan en komt momenteel uit op een koers van $3.763. Ook dogecoin (DOGE) kleurt in het rood. De memecoin is de afgelopen dag met 1,54% gedaald.

De rest staat allemaal in de plus. Solana (SOL) en ripple (XRP) zagen beiden een bescheiden stijging van minder dan 1%, cardano (ADA) steeg met iets meer dan 1% en BNB (BNB) spant de kroon met een sprong van 3,13%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Bitcoin loopt vast, maar AI-crypto exploderen door Elon Musk nieuws
Bitcoin breekt $70.000: onze verwachtingen voor de komende periode
Advertentie