Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
28/02/2024 15:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 15:07 Marktupdates

Bitcoin knalt door en passeert $60.000, waar stopt de grote stijging?

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zet ook vandaag zijn indrukwekkende prijsrally voort en heeft nu de monumentale grens van 60.000 dollar gepasseerd. De laatste keer dat bitcoin op een dergelijke prijs stond was meer dan 27 maanden geleden, op 21 november 2021 om precies te zijn. Bitcoin is momenteel niet te stoppen en heeft zelfs al bijna de 61.000 dollar aangetikt. Wat is de huidige stand van zaken en hoe staat de rest van de markt er voor?

Bitcoin dendert door: 6% stijging

De fenomenale prijsstijging van de afgelopen dagen is vandaag bekroond met de opmerkelijke mijlpaal van 60.000 dollar.

Al sinds vanmorgen is bitcoin bezig aan een opmars, vanaf een prijs van nipt boven de 57.000 dollar. Om 10:00 uur werd een eerste piek van vlak onder het psychologische level van 60.000 dollar neergezet, waarna een urenlange consolidatiefase werd ingeluid.

Tussen 10:00 uur en 14:00 uur heeft bitcoin genoeg kracht bij elkaar weten te verzamelen om het gaspedaal nog maar eens flink in te trappen.

In korte tijd maakte de koers een sprong van bijna 3 procent, tot een absoluut hoogtepunt van 60.906 dollar. De all-time high van 69.000 dollar is nu nog maar zo’n 15 procent van ons verwijderd.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Afgelopen maandag brak de koers uit een zogeheten bull flag, met een bijbehorend prijsdoel van 65.000 dollar. Mocht bitcoin zijn momentum vast weten te houden, is dit de volgende grote halte.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 60.630 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 55.987. De afgelopen dag is BTC met 6,04% de lucht in geschoten.

Cryptomarkt in bloei, maar BTC is koning

Ook de rest van de markt staat momenteel in volle bloei. Echter staat bitcoin voornamelijk in de spotlights, wat de bitcoin dominantie ten goede komt.

Dankzij bitcoin’s sterke opwaartse beweging nadert de dominantie zijn piek van eind vorig jaar.

De gehele top 10 cryptomunten legt het momenteel af tegenover bitcoin. Zo is ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 2,29% gestegen, solana (SOL) met 2,06%, ripple (XRP) met 4,28% en cardano met 1,51%.

De totale crypto-markkapitalisatie staat 3,9% hoger dan gisteren, op 2,36 biljoen dollar.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? Dan is dit hét moment om in actie te komen. In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie