Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
21/02/2024 08:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2024 08:02 Marktupdates

Bitcoin koers afgewezen op $53.000, markt maakt forse duik

Bitcoin-BTC Solana-SOL Cardano-ADA more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers afgewezen op $53.000, markt maakt forse duik

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) schoot gistermiddag omhoog en tikte 53.000 dollar aan. Hiermee werd de eerdere piek van vorige week donderdag overtroffen, en werd de hoogste prijs sinds 4 december 2021 behaald. De vreugde van investeerders was van korte duur, aangezien de koers snel een forse duik maakte. Bitcoin is inmiddels weer iets opgekrabbeld, maar veel altcoins staan nog steeds significant in het rood. In deze marktupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin koers schiet boven $70.000, memecoins tonen bizar resultaat
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers daalt tot onder $51.000

Na het evenaren van 53.000 dollar kelderde de bitcoin koers snel. In slechts enkele uren werd een absoluut dieptepunt van onder de 51.000 dollar bereikt. Om precies te zijn tikte bitcoin vlak na 18:00 uur een prijs van 50.750 dollar aan.

Vervolgens heeft de koers een sterk herstel vertoond, tot ruimschoots boven de 52.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin beweegt al ongeveer een week grotendeels in een bereik tussen grofweg 52.800 en 50.800 dollar. Ondanks de volatiliteit van de afgelopen dag wordt de range nog altijd in stand gehouden. De koers is slechts kortstondig aan zowel de onder- als bovenkant van de range uitgekomen.

De eerder genoemde onder- en bovenkant van de range zijn logischerwijs de meest belangrijke levels voor bitcoin om in de gaten te houden. Mocht de koers onder of boven deze respectievelijke niveaus terechtkomen, dan ligt een grotere koersbeweging op de loer.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 51.782 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 47.886.

Advertentie

Crypto top 10 kleurt rood, solana en cardano hard onderuit

Terwijl de prijs van bitcoin slechts 0,39% lager staat dan 24 uur geleden, staan veel grote altcoins enkele procenten in de min.

Kijkend naar de grootste 10 cryptomunten dan vallen direct ethereum (ETH) en tron (TRX) op. De twee altcoins zijn namelijk aan een daling ontsnapt, en zijn met respectievelijk 0,71% en 2,30% gestegen de afgelopen 24 uur.

De rest van de top 10 kleurt rood. Zo is solana (SOL) met 4,51% gedaald, ripple (XRP) met 3,09% en cardano (ADA) met 4,97%.

Bitcoin koers crasht door Iraanse aanval op Israël, cryptomarkt diep rood
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 121,91 DOGE of 17,01 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie