Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
22/11/2023 07:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2023 09:44

Bitcoin koers daalt hard, crypto markt angstig na Binance nieuws

Bitcoin-BTC Cardano-ADA BNB-BNB more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt hard, crypto markt angstig na Binance nieuws

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) is gisteren hard onderuit gegaan te midden van de snel op elkaar volgende ontwikkelingen rondom Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs. Binance betaalt een van de grootste boetes in de geschiedenis van het bedrijfsleven aan het Amerikaanse Ministerie van Justitie en CEO Changpeng Zhao (CZ) is teruggetreden als CEO van het platform. Kortom: de crypto-wereld staat op zijn kop en dit is te zien in de bitcoin koers. We bespreken de koersontwikkelingen en de huidige stand van zaken.

Bitcoin analyse, en kunnen deze kleine altcoins met 10x gaan stijgen?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers hard onderuit

Gisteravond vond om 21:00 uur de persconferentie plaats waarin het Department of Justice (DOJ), ofwel het Ministerie van Justitie, de schikking met Binance officieel aankondigde. Enkele uren later zakte de bitcoin koers als pudding in elkaar. Om 23:00 uur bewoog bitcoin nog rond de 36.800 dollar, maar 2 uur later maakte de koers een dieptepunt van onder de 35.800 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Hierdoor kwam bitcoin onder een belangrijke steunzone van vlak boven de 36.000 dollar terecht, maar inmiddels staatde koers hier vlak boven. Mocht de koers verder wegzakken, dan ligt een daling richting 35.500 of zelfs 35.000 dollar in het verschiet.

Vooralsnog betreft het een higher low voor bitcoin en lijkt er nog weinig reden tot zorg te zijn. Naar aanleiding van de gigantische schikking van Binance ter waarde van 4,3 miljoen dollar is er voor maar liefst 1,3 miljoen dollar aan crypto van het platform afgehaald.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 36.464 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 33.453. Ten opzichte van 24 uur geleden staat bitcoin 2,34 procent lager.

Advertentie

Altcoinmarkt: BNB daalt 8,93 procent

Iedere grote cryptomunt gaat bitcoin momenteel achterna met een daling. Build ‘n build (BNB), de cryptomunt van Binance, heeft het meeste in moeten leveren binnen de top 15. Ten opzichte van gisteren staat BNB 8,93 procent lager.

Andere harde dalers zijn polygon (MATIC), cardano (ADA) en polkadot (DOT). Polygon is met 6,32 procent gedaald, cardano heeft 4,63 procent ingeleverd en polkadot staat 3,74 procent lager dan gisteren.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vandaag: Kern Duurzame Goederen en Werkloosheidsclaims

Vandaag staan er twee belangrijke datapunten op de agenda. Allereerst krijgen we om 14:30 uur de Kern Duurzame Goederen Bestellingen uit de Verenigde Staten van de afgelopen maand voorgeschoteld. Er wordt een toename van 0,1 procent verwacht, terwijl deze vorige maand nog gelijk stond aan 0,5 procent.

Op hetzelfde tijdstip zal tevens de Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding gepubliceerd worden van de VS. De verwachting ligt op 226.000 stuks, terwijl het er afgelopen week nog 231.000 waren.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto nieuws vannacht: nieuwe Binance CEO

Het crypto nieuws staat momenteel vol met ontwikkelingen rondom de schikking van Binance met de Amerikaanse overheid. Gisteren kon je al lezen dat CZ zijn koffers zou gaan pakken. Later die avond nam hij officieel afscheid van de beurs. Richard Teng, een voormalig toezichthouder uit Abu Dhabi en later het hoofd van regionale markten bij Binance, zal het stokje overnemen als CEO.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie