Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
12/04/2024 20:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2024 22:03 Marktupdates

Bitcoin koers daalt plotseling hard, altcoins vangen nóg meer klappen

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers daalt plotseling hard, altcoins vangen meer klappen

Foto: Artit Wongpradu/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) heeft uit het niets een forse uitglijder gemaakt. Eerder vandaag kon je al lezen dat de koers onder de $70.000 was gedoken, maar de daling is zojuist in een stroomversnelling terechtgekomen. Bitcoin’s koersdaling heeft de rest van de markt omgetoverd tot een heus bloedbad, waarin altcoins de meeste klappen incasseren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin daalt tot onder $68.000

De bitcoin koers consolideerde vandaag rond de $71.000, vlak onder zijn sterke weerstandsniveau van rond de $71.500. De afgelopen week heeft bitcoin veelvuldig geprobeerd om boven deze prijszone uit te stijgen, maar met weinig succes. Niet voor de eerste keer is de koers nu naar beneden afgeketst.

Rond 15:00 luidde BTC zijn neerwaartse trend in. Langzaam maar zeker verloor de koers steeds meer terrein. Na een totale daling van bijna 5% bereikte bitcoin om 19:30 een dieptepunt van zo’n $67.400. Inmiddels is de koers alweer iets opgekrabbeld, tot nipt boven de $68.000.

De daling is mogelijk deels veroorzaakt door de dreiging van een Iraanse raketaanval op Israël. Dit heeft geleid tot de liquidatie van veel long-posities, wat vervolgens een kettingreactie veroorzaakte en de daling verergerde. Uit data van Coinglass blijkt dat er in een uur tijd maar liefst $210 miljoen aan crypto is geliquideerd, waarvan meer dan $200 miljoen afkomstig was van long-posities.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 68.284 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 64.162. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,07% in de min.

Advertentie

Altcoins fors onderuit, solana en cardano in het bijzonder

De bitcoin dominantie, ofwel het marktaandeel van bitcoin, is flink omhoog geschoten alsmede de koersdaling. Dit betekent dat de rest van de markt percentagegewijs een stuk meer heeft ingeleverd.

De top 10 laat veel opvallende dalingen zien, oplopend tot wel 10%. Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 5,16% gedaald tot een actuele koers van $3.300.

Andere grote altcoins zijn zelfs nóg harder onderuit gegaan. Zo is solana (SOL) met 6,63% gedaald, ripple (XRP) met 6,02% en cardano (ADA) met 9,37%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin op weg naar $71.500?

Rond de $67.000 ligt een belangrijke steunzone voor bitcoin, zoals afgebeeld in onderstaand X-bericht, die vooralsnog zijn werk uitstekend verricht. Mocht de koers alsnog hier doorheen zakken, ligt een verdere daling richting $60.000 in het verschiet. Indien bitcoin stand weet te houden boven de $67.000, zou de eerder genoemde $71.500 weer opgezocht kunnen worden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeienCrypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie